1

Tema: Danes sem bil pri

Danes sem bil pri g. županu in pogovorili smo se o naši spletnih straneh, ki v zadnjem času dvigujejo veliko prahu.

Kot je župan že povedal na okrogli mizi ob kulturnem dnevu, se zaenkrat še ne more spuščati v debate o občinski problematiki preko interneta. Počasi razumem zakaj: če računamo, da je v naši občini skoraj 1000 gospodinjstev, od katerih ima dobrih 20 reden dostop do interneta, je jasno, da si je laže posluževati kabelske televizije (gotovo preko 400 priključkov), kot pa interneta, ki ga uporablja 0.5% prebivalcev. Če se v tem motim, me prosim osebno podučite na moj mail. Nimamo namreč nobenih trdnih dokazov, da nas bi bilo uporabnikov kaj več. Če pa jih najdemo...
Kljub temu pa smo se dogovorili, da bo knjiga občani občini še naprej namenjena pobudam in vprašanjem. O teh in drugih pomembnejših vprašanjih bo govora na vsakomesečni občinski seji, katere sklepe in zanimivosti bodo odslej pogosteje objavljali preko sistema občinskih novic. Zato se čimprej prijavite na poštno listo novice :-)
Pa še glede te knjige občani občini bi jaz prosil, da bi se držali ene kulturne oblike sporočanja. Če želi kdo povedati kake druge reči, ki niso za vsa ušesa, naj se raje posluži osebnega kontakta. Torej če se bomo še naprej kolčkaj normalno obnašali, ne bomo imeli težav.

Tak je to, ja. A sn še kaj pozobo? Ja, če ste opazili, na levi v meniju ni več Lovrenškega grba. Tisti, ki poznate problematiko o grbu, veste, komu gre ta grb v nos. Ker so to občinske strani in ker občina uradno še nima svojega grba, nimam (uradne) osnove, da bi na tem mestu stal grb lovrenškega trga. Bo pa grb ostal na vseh drugih podstraneh, kjer je zaradi njihove vsebine to primerno.

Vem, da bodo nekateri zdaj zopet razburjeni. Prosim vas, ne se spuščat v dolge debate preko teh strani. Raje se obrnite osebno na moj mail.

Hvala ker ste me poslušali in brez zamere!