1

Tema: Matrični tiskalnik Epson LQ-570

Pozdravljeni,

Mogoče se bo vam, starim mačkom vprašanje zdelo butasto, jaz pa se z njim ukvarjam že zadnje tri ure.

Prijatelj mi je podaril omenjeni tiskalnik. Z inštalacijo ni bilo problema, tiska tudi, problem pa se pojavlja pri tiskanju plačilnih nalogov. Vsakič, ko mora natisniti transakcijske račun ( na plačilnem nalogu je to v dveh primerih, pri plačniku in prejemniku) zamika (levo in desno), medtem, ko pri izpisu naslednjih vrstic ni nobenega problema. Verjetno se da stvar nekje popraviti (kakšne nastavitve morda), a ne znam in ne najdem.

Mi lahko kdo pomaga?

Hvala že vnaprej.

Mici

2

Re: Matrični tiskalnik Epson LQ-570

Po mojem bi to bila nastavitev v programu za tiskanje ne v tiskalniku. Kaj pa on ve a tiska TRR ali nekaj drugega smile

Re: Matrični tiskalnik Epson LQ-570

Včasih eni zamikajo naslove v desno s tabulatorji in presledki. Možno, da je to krivo - ker tvoj printer printa na podlagi ASCII znakov, ki pa niso povsod isto definirani (primer: črka "a"  na ekranu ni čisto enaka, kot pa je bla pred recimo sedmimi leti). Tako je možno, da dolžina nekega tabulatorja ni ista, kot pa je v tvojem dokumentu (sploh, če je zraven še nekaj presledkov, ki ga pa še bolj zmešajo).

Priporočam ti, da malo experimentiraš (recimo odpri neki X wordov dokument in piši skrajno desno - enkrat nastavi pisavo na desno, drugič pa naredi to isto s tabulatorji, oz. presledki).