41

Re: Lovrenc v medijih

Sem iskal, pa nisem našel primernejše teme, da povem, da ima gospod IVAN PŠAJD rastavo svojih izdelkov - korenin v nakupovalnem centru QULANDIA v Mariboru. Vredno ogleda!!

42

Re: Lovrenc v medijih

Nov članek v Večeru: Dom starostnikov v Rušah kmalu v občinskih rokah.

Pa še cvetka iz članka:
In Alojz Cajnko? Njegovo limbuško podjetje W&P Profil je namreč pred nekaj meseci šlo v stečaj, sam pa je zdaj kot iskalec zaposlitve prijavljen pri zavodu za zaposlovanje.

In take moramo podpirati! Banda!

43

Re: Lovrenc v medijih

In najprej je bilo govora o samostojnem domu starostnikov, potem so nas pretentali kot enoto ruškega doma. In spet bomo hlapci. Če ruška občina lahko prevzame delež Cajnkotove firme in poišče kvalificiranega partnerja za tovrstno dejavnost, zakaj se potem naša izgovarja da tega ne more?

44

Re: Lovrenc v medijih

Ne zna!

45

Re: Lovrenc v medijih

Ni se sicer hvalil da je iz Lovrenca a vseeno je fajn videti sokrajana omenjenega v časopisu. Koga? Poglejte v članek objavljen v Nedelu, 31.1. na 16-17 strani

http://www.shrani.si/t/3q/D/qtUbltq/nedelo20100131evgenij.jpg

46

Re: Lovrenc v medijih

Malo pozno, ker pa še verjetno vsi le  niste brali današnjega časopisa "VEČER" Vam povem, da je zopet  intervju z znanim profesorjem zgodovine iz Lovrenca g.Radoslavom Šumerjem :http://img534.imageshack.us/img534/6375/img022s.jpg

47 Nazadnje urejal KRANJC (24.03.2010 20:11)

Re: Lovrenc v medijih

Tudi športna društva smo včasih iz tako malega kraja omenjeni v Večeru.http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d … 1705522971Tule pa je zanimiv, vendar starejši prispevek o bolniških nadzorih našega občana. Morda komu pride prav.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d … 2605354846

48

Re: Lovrenc v medijih

Ga. Milena Pečnik vam posreduje članek iz Slobodne Dalmacije 9.5.2010 o obisku viških pesnikov v Mariboru, kjer so za domačnost poskrbele lovrenške zeliščarke.
http://www.shrani.si/f/1K/13k/1iqOHoZn/viskipjesnici.jpg

49

Re: Lovrenc v medijih

Danes 30/6/2010 smo omenjeni v časopisu Delo:
http://www.delo.si/tiskanocs/clanek/cf2 … d6ddd59d04

smile

50

Re: Lovrenc v medijih

Tudi v večeru smo danes smile

http://www.vecer.com/clanekmar2010070205554989

Super kajne ? Naj še drugi vidijo kakšne zmote se dogajajo v našem kraju.

smile Kuj Neka smile

51

Re: Lovrenc v medijih

No zaj pa bo...

nebo več treba samo lavfat v krogi po telovadnici.

http://www.vecer.com/clanekmar2010073005562567

52

Re: Lovrenc v medijih

Igor Selan v današnjem Večeru o včerajšnji delovni akciji postavitve brunčane poti na Lovrenških jezerih

Po novi brunasti poti do Lovrenških jezer
Planinci Podravja včeraj urejali del pohorske transverzale
Več kot 40 članov Medruštvenega odbora planinskih društev Podravja (MDO PDP) je včeraj na Pohorju urejalo del pohorske transverzale, t. i. brunasto pot južnega dostopa do Lovrenških jezer. Sanacija dela planinske poti pri Lovrenških jezerih je bila nujna, saj je bila tako zaradi erozije kot zaradi vse bolj množičnega obiska v zelo slabem stanju. Prvi del akcije se je sicer začel že 3. julija, ko je 33 planincev prej omenjenega odbora 20 kubikov smrekovih brun, ki so bila deponirana dobra dva kilometra proč na markirani poti proti Mašin žagi, na ramenih preneslo v bližino razglednega stolpa na Lovrenških jezerih, nadaljevala pa se je torej včeraj s polaganjem brun na planinsko pot. "Sanacija je bila potrebna, ker se je pot zaradi erozije in shojenosti razširila za nekaj metrov, kar izredno negativno vpliva na tukajšnji zelo občutljivi habitat. Namen akcije sicer ni samo sanacija te poti, ampak predvsem ozaveščanje ljudi. Lovrenška jezera namreč vse bolj postajajo priljubljena izletniška točka ne le planincev, ampak tudi nedeljskih izletnikov ter turistov iz bližnjih turističnih centrov, tako množičen obisk pa ima seveda negativne vplive na rastlinje in na živalski svet," je pojasnil Darko Lorenčič, vodja odbora za varstvo narave pri MDO PDP. Množičen obisk oziroma predvsem hrup, ki ga ta ustvarja, naj bi tako negativno vplival predvsem na živali, še posebno na ptice v času gnezdenja. "Tukaj je izjemno pomemben habitat ruševca, ki je ena najbolj ogroženih ne le ptičjih, ampak živalskih vrst v Sloveniji nasploh. Zato bi ob tej priložnosti še enkrat opozorili na bonton in primerno obnašanje v naravi. Že sama planinska pot je za tako občutljiv habitat obremenjujoča, ubiranje bližnjic, hrup, kampiranje, psi, spuščeni s povodcev, pa imajo še dodatne negativne posledice," razlaga Lorenčič. Vsi v akciji sodelujoči so delovali prostovoljno, material je donirala občina Zreče, les pa zastonj obdelal in pripeljal Unitur Zreče.

Ob tem je včeraj Zavod za varstvo narave, OE Maribor, na Lovrenških jezerih zaprl t. i. severno pot, ki jo je pred slabim mesecem samovoljno izkrčil Luka Ciglar iz Selnice ob Dravi, ki naj sicer za dogovor med Planinsko zvezo Slovenije in republiškim zavodom za varstvo narave o zaprtju te poti ne bi vedel. "Nedavni poseg, torej ponovno izkrčenje že pred dobrimi dvajsetimi leti opuščene planinske poti v smeri severa od osrednjega dela Lovrenških jezer, je naredil dvojno škodo, eno na vegetaciji, ki je ni mogoče sanirati - trajalo bo namreč ponovno 20 let, da se ruševje ponovno zarase - drugo pa na psihološkem efektu na obiskovalce. Ti ne vedo, da je severni del iz naravovarstvenih razlogov zaprt in da njihovo obiskovanje tega dela za naravo predstavlja veliko škodo. Takoj ko je bila pot odprta, so jo namreč začeli planinci uporabljati, zato smo danes na bruna namestili zaporo in jo opremili s tablo v slovenskem in angleškem jeziku, in upamo, da jo bodo ljudje upoštevali. Verjetnost je majhna, saj so jo že danes (včeraj, op. p.), kot ste lahko videli tudi sami, nekateri zaobšli. Šotna barja so izjemno občutljivi ekološki sistemi in že hoja po tleh jih lahko popolnoma uniči in degradira, kar lahko tukaj vidimo na vsakem koraku," je pojasnil vodja zavoda mag. Matjaž Jež. V zavodu sicer v prihodnjih treh letih načrtujejo ureditev celotnega kompleksa Lovrenških jezer, vključno z ureditivjo razglednega stolpa in obstoječo potjo. "Pridobili smo sredstva posebnega mednarodnega projekta Life plus, urejanje pa začnemo 1. februarja 2011. Do takrat moramo namreč pripraviti še vso dokumentacijo. Ureditev dostopnih sistemov, torej poti, pa bo seveda trajala manj časa," je še pojasnil Jež.

Še nekaj naših slik v galeriji
http://www.lovrenc.si/galerije/8703_m.jpg http://www.lovrenc.si/galerije/8706_m.jpg http://www.lovrenc.si/galerije/8709_m.jpg http://www.lovrenc.si/galerije/8711_m.jpg

53

Re: Lovrenc v medijih

Lidija Ferk v sobotnem Večeru o otovoritvi telovadnice ter uspelih in neuspelih županovih načrtih.

Lovrenc z novo dvorano
Ob slovesnem odprtju težko pričakovane, 1,7 milijona evrov vredne večnamenske dvorane, je župan Lovrenca na Pohorju Franc Ladinek naredil rezime po dvanajstih letih vodenja občine

S ciljem, da bi s pospešenimi vlaganji na področju gospodarske javne infrastrukture in družbenih dejavnosti zmanjšal razvojno zaostalost in izboljšal pogoje bivanja občank in občanov občine Lovrenc na Pohorju, je Franc Ladinek pred dvanajstimi leti začel svoj prvi županski mandat in zdaj, ko se mu izteka tretji in ko se bo umaknil v pokoj, ugotavlja, da mu je to uspelo. "Nisem šel v megalomanske projekte in študije, vodilo me je le to, kar sem čutil kot Lovrenčan. Razvoj sem zastavil na izobraževanju, ekologiji ter mirujočem prometu in varnih poteh v šolo," je včeraj povedal Ladinek, ki ocenjuje, da je zastavljene naloge na področju izobraževanja skoraj v celoti uresničil.

Širitev vrtca bo počakala novega župana

Pokaže lahko obnovljeno 109 let staro šolsko poslopje s 30 let "mladim" prizidkom in streho vrtca, ki je dobil tudi nove sanitarije, stavbno pohištvo in igrala, nazadnje pa še novo večnamensko dvorano, ki jo je skupaj z ravnateljico osnovne šole Marijo Osvald Novak in šolskim ministrom Igorjem Lukšičem (njegovo ministrstvo je financiralo 40 odstotkov investicije) uradno odprl včeraj. Širitev vrtca, ki jo terja povečan vpis otrok, bo morala počakati na novega župana.

Na ekološkem področju Ladinek izpostavlja predvsem organizacijo ločenega zbiranja odpadkov, izgradnjo zbirnega centra za kosovne odpadke in čistilno napravo za 2000 enot, okoli 90-odstotno izgradnjo kanalizacijskega omrežja in uvedbo brezplačnega prevzema salonitnih plošč. Z gradnjo več parkirišč je po Ladinkovi oceni večinoma rešena pereča prometna problematika v občinskem središču. "Začne se projekt sprejemanja občinskega prostorskega načrta, s katerim smo predvsem zaradi spreminjanja zakonodaje dolgo odlašali. V regijskem projektu izgradnje vodovoda Činžat-Ruta smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja," pravi Ladinek, ki je upal, da bo lahko kot župan prerezal tudi trak obnovljene državne ceste od Rute do Peska, a je obnova predvidena šele za obdobje od leta 2013 do 2016.

Občina s 3200 prebivalci ne more imeti vsega

Med neuresničene projekte svojega mandata mora Ladinek šteti še dom starostnikom, ki je Lovrencu (za zdaj) spolzel iz rok zaradi zapletov z matično enoto doma v ruški občini (meni sicer, da ni preoptimistično računati na zasebnega investitorja), in izgradnjo kurilne naprave na biomaso, iz katere bi se ogrevali vsi občinski objekti v osrednjem delu Spodnjega trga. Občani bi sicer želeli v svoji občini še večji trgovski center in nogometno igrišče pa kopališče, smučišče in hotel, vendar, tako župan, "občina s 3200 prebivalci ne more imeti vsega, kar bi si ljudje želeli".

Trgovski center bo po njegovem mnenju realna možnost šele z ureditvijo ceste od Rute do Peska, ki bi kraj naredila bolj tranziten, prostor za nogometno igrišče bo občina predvidela v novem prostorskem načrtu, izgradnje kopališča pa ekonomsko ni mogoče upravičiti. Franc Ladinek zapušča občino s poldrugim milijonom kreditov, ki jih je najela za obnovo šole, izgradnjo telovadnice in kanalizacije, pravi pa, da pred poplačilom obstoječih občini novih kreditov ne bo treba najemati. Tisti, ki čakajo na realizacijo, bodo namreč večinoma sofinancirani z evropskimi ali državnimi sredstvi.

http://ris.vecer.com/RISStorage1/links/01/53/97/07/01539707-300.jpg
Skoraj 1200 kvadratnih metrov velike večnamenske dvorane, vredne 1,7 milijona evrov, so veseli predvsem učenci osnovne šole, uporabljala pa jo bodo tudi različna društva.

54

Re: Lovrenc v medijih

V okviru oddaje Slovenska kronika je bila danes ob 17. na RTV SLO 1 reportaža iz Lovrenca na Pohorju.

Posnetek si lahko ogledate na http://tvslo.si/predvajaj/slovenska-kro … .94849301/ prispevek o Lovrencu pa je viden od 9:45 do 11:20 minute.

55

Re: Lovrenc v medijih

Konec avgusta je bil v Večeru članek o nenačrtovani menjavi starih lesenih oken z novimi PVC na spomeniško zaščiteni stavbi občine.

http://cdn.slidesharecdn.com/vecer2011-08-25pvcokna-111001072218-phpapp02-thumbnail-2

56

Re: Lovrenc v medijih

Žal mi je, da se Lovrenc v medijih pojavlja v zvezi s takšnimi zadevami. Občina bi morala biti za vzgled svojim občanom.

57

Re: Lovrenc v medijih

Doj pa je delav akne? Pa ne da Remoplast ki je slučajno Pergolin dobavitl? Pa baj so akne du podale! Svicec mo pa nešn den dost dela s čokolado. A bomo o prizidki za vartec todi brali ko bo že postavljen?

Re: Lovrenc v medijih

Hanza, je OK, da se trudiš pisati po sicer samo tebi razumljivi govorici, ampak meni res ne uspe prebrati, kaj želiš sporočiti. Poskusi napisati tako, da bodo vsi ki obiskujejo ta forum doumeli kaj želiš povedati. Hvala za razumevanje.

Re: Lovrenc v medijih

Pač je v pohorskem "slengi" povedal...saj ga razumemo vsi tu gor,al kor?? smile

60

Re: Lovrenc v medijih

Po mojem ni potrebnih pojasnil saj so vse z veliko pisane besede v drugem stavku dovolj povezane da bodo tisti z kolčkaj soli videli jasne povezave. Boba čula boba rekla pač. Da je 100% ziher pa ne dom roke v ogn.