41

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Smo vzeli analogni trojček z 2M in po dobrem tedni smo čisto zadovolni. Telefoniramo itak bolj malo, televizija kot doslej, internet pa odzivn in stabiln.

42

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Jaz lahko povem same pluse 12/1 trojčka smile Edino predvčerajšnim je nekaj ven vrglo, ker so bile centrale v nadgradnji. Skratka počakat za vse ki vas mika na sredinjske pakete pol pa navali narode smile

smile Kuj Neka smile

43 Nazadnje urejal XplaYer klon1 (13.10.2009 11:36)

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Zdravo!

Sam imam približno 2 tedna paketno ponudbo: digitalni trojček - XL ...vsi programi, telefon in internet 24/2MBps. Ta paket sem vzel predvsem zato, ker sem želel več uploda. Prej sem imel samo telefonsko internetno povezavo Amis 10MBps/756Kbps.

Pri UPC programi in telefon delujejo res super...slika nikoli ne prekinja. Zatakne pa se pri internetni povezavi. Prvi teden je bilo nekako tako... Na dan sem najmanj 1x izgubil povezavo. Internetne strani so se mi odpirale veliko bolj počasneje kot pri Amisu...razlika je bila očitna. Povezava mi je čez dan neprestano skakala iz 5MB na 24MB. Prav tako sem imel velike težave s prenašanjem torentov. Sejalce mi je zelo počasi našlo, torentov mi ni oddajalo tako hitro kot bi moralo, čeprav sem na internetni strani od torentov resetiral passkey. Vem, da so mi te stvari na Amisu delale skoraj vedno s polno paro, na tej povezavi pa mi je to neprestano nihalo v bolj negativno kot pozitivno, prav tako mi je na Amis takoj, oziroma zelo hitro našlo vse sejalce in odjemalce in začelo takoj prenašat podatke. Vrh vsega je bilo potem to, da se mi 1x po izgubi povezave, modem ni več hotel povezat in nisem imel interneta. Takrat sem klical na tehnično pomoč, kjer so videli, da nekaj res ne štima. Internet se mi je nato spet vzpostavil v roku pol ure, vendar so rekli da bodo poslali še inštalaterja, da si ogleda našo omarico. Ta je čez 3 dni prišel in zamenjal neko zadevo. Moram ga pohvalit...bil je zelo prijazen.

Sedaj ni več toliko nihanja vendar mi strani še vedno odpira počasneje...predvsem strani ki so polne slik. Opazi se tudi pri gledanju video posnetkov na youtube...nalaga jih počasneje. Prav tako imam še vedno težave s torenti...ponavadi mi sejalcev od začetka sploh ne najde, preteči mora kr nekaj časa, da jih sploh najde in še to jih ne najde toliko kot bi jih moralo biti. Odjemalci ne prenašajo stvari od mene tako hitro kot bi jih lahko...največ 100kbps namesto 250kbps. In to vse čeprav mi kaže pri testu da imam 24MBps/2MBps. Občasno mi povezava še vedno pada. Sem preizkušal, če ima TV ali telefon kakšno povezavo s tem (kot pri siolu, kjer ti povezava pade, ko gledaš TV), vendar pri UPC ni tako. Ne vem zakaj zadeva tako niha in zakaj imam takšne probleme s torenti. Poleg vsega tega bi še dodal, da nimam routerja in da je računalnik direkt povezan z modemom... nič ne blokira porte. Prav tako sem povezavo preizkusil še na enem drugem računalniku, kjer je bila ista pesem.

Upam, da mi bodo fantje iz UPC uspeli kaj popraviti.

Trenutno me pač zanima če ima še kdo takšne težave? Oziroma pozna kdo kakšno rešitev, nasvet...predvsem za torente? Vam ostalim, ki imate UPC dela vse vredu?

Lep pozdrav.

44

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Izdelek, s katerim nisi zadovljen lahko seveda vrneš. Tako sem sam storniral pri SIOL-u digitalno TV in šel nazaj na klasično kabelsko.

Le dopis jim napiši, v katerem navajaš svoje nezadoovljstvo do storitve, ki jo koristiš in bi jo rad pač vrnil. Načeloma ne sme biti težav.

45

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Račun za kabelsko TV se je že dvignil smile
Na http://novadoba.telemach.si/paketi/ je objavljen napovedani dvig hitrosti. Recimo analogni trojček se bo s sedanjih 2Mb/384Kb dvignil na 6Mb/1Mb za 33€/mesec.
Ampak pozor! V drobnem tisku piše, da analogna TV in analogni trojčki od 1.11. ne bodo več na voljo za nove naročnike. Tak da pohitite oz. se prej pozanimajte če je pri nas kaj drugače.

46 Nazadnje urejal MaTe0 (13.11.2009 14:20)

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

No evo danes sem bil polek priklopa Digitalnega trojčka. Vse dela zaenkrat brez problema. Paketi so se baje z današjim dnevom dvignili. Iz 2mb na 6mb. Vsaj tako je zatrdil montažer čeprav tega še zaenkrat opaznega ni ( testirano z speedtest.si ).

Treba je pa povedati tudi, za tiste kateri ste prebrali problem od XplaYer klon1, da je bila težava iz njegove strani, saj je imel zmes slabo maso za katero sploh ni vedel da obstaja. Težava je bila odpravljena, sam pa vrjetno še ni imel časa napisati na forumu.

Torej še enkrat, kdor še okleva za priklop, gužva je baje kr velika, dela pa temu primerno bolše kot pa kakšen siol ali podobne dražje fore smile

LP!

smile Kuj Neka smile

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Kot je že MaTeO napisal so mi zadevo sedaj porihtali. Na zadnje ko so prišli, so mi naredili tri stvari. Nekaj so menjavali v tisti zeleni omarci, nato so namestili med kabli še neke zadeve (ne vem kako se jim prav reče). Ti pomagajo pri tem, da če je kje kašno mesto, ki pači signal, da to mesto ne vpliva na mojo povezavo. Potem smo šli pregledat moje kable do modema in smo našli kabl ki so bili zvezani kr tak...brez kakšnegakoli konektorja...pač žica na žico smile To so potem primerno povezali.
Razlika je sedaj kr očitna...ne meče me več dol in povezava tudi ne niha več.
Trenutno sem pa še v fazi preizkušanja, ker sem imel še polno drugih opravkov in nisem mogel testirat kako je še z drugimi stvarmi.
Vsakič ko je nekdo prišel in popravljal povezavo sem internet testiral kak teden, ker nisem mogel bit neprestano pri računalniku. Inštlaterje morem še 1x pohvalit, ker so bili zelo strpni in prijazni. Tako, da se že zaradi njih splača vzet TELEMACH ponudnika, ker ne vem, če so še kje tako vredu smile

Glede preklopa na višjo povezavo...včeraj, ko sem meril povezavo je ta bila večja...danes pa je spet vse po starem...tako, da ne vem kako je s tem.

Lep pozdrav.

48

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Povezava bi z današnjim dnem že morala biti višja. No vsaj tak je blo testirano smile iz 2mb na 6mb smile

smile Kuj Neka smile

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Ja download tak ni problem, mene bolj moti dejstvo, da šparajo z uploadom... Ostajam na SlovenIja OnLine...

50

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

lovrenc je zravn

51

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

rejnmen je napisal:

lovrenc je zravn

Lovrenc poleg Lj in Velenja. Med velikimi smile Lepo.

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

He he...tu sn se pa mogo nasmejat zaj... big_smile

53

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Zakaj že?

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Morda zato, ker smo bili prej 100 let za leseno zlico, zdaj pa na vsem lepem v druzbi "velikih"?
BTW
Se vedno sparajo z upload-om

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Dreamboxer - kaj misliš s tem, ko praviš, da šparajo z uploadom?

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Jap,Dreamboxer je zadel razlog. wink

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

XplaYer klon1 je napisal:

Dreamboxer - kaj misliš s tem, ko praviš, da šparajo z uploadom?

kaj mislis, kaj sem mislil...
Za 60€ sele dobis 2Mbps uploada...

Imam siolov paket 5/2 in placam dobrih 30€, torej pol manj za "meni" isto stvar.
Zakaj sem napisal meni v narekovajih? Zato, ker mi download pac ne pomeni toliko kot upload in mi je 5Mbps cisto dovolj.


LP

iz 20/20Mbps okolja wink

58

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

pa imas poleg teh 5/2 za 30€ se tv z 111 kanali, ter brezplacno telefonijo v stacionarna omrezja... ??

in v cem je finta sparanja...saj pa fizicno ni mogoce vec(?)...toreticno ja, vendar se mora biti vedno nekaj za sprostitev linij...back up...sicer pa so zaceli polagati nove cevi za vecji ul...nizje od Skorpijona, hehehhehehe...malo heca smile

no eni so jih hotli uporabit za menjavo olja...samo se je izslo malo drugace kot so nacrtovali smile...

no..tud sam bom presel ob vrnitvi v lovrenc na XL paket...trenuto so bile tezave povsod, najbolj so grenili z tem DHCP, na ON, ker je streznik sam dodeljeval IP na 24h...tezava nihanja hitrosti iz minute v minuto...seveda posledica le tega, vse to se bo vleklo dalec v januar, dokler ne pokrijejo vseh zadev...iz njihove strani pa bilo lepo, ce bi vsaj v tem prehodnem obdobju znizali cene, kar seveda nebodo, ali pa dodali kaksen free tv kanal, kateri imajo nizje tv pakete...

drugace pa sem zelo, zelo zadovoljen z tem...kar se je zgodilo...in tema ni bila ustvarjna zaman...

seveda gredo zahvale nasemu vrlemu lovrencanu...Ljubotu...

lp, dominic...

..::"Burn Ruber....... Not Your Soul"::..

59

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Kaj ima kdo tu tako imenovan Digitalni trojček 3.0 od Telemacha?
http://www.upc.si/sl/zasebni-uporabniki … ni-trojcek

Ne spoznam se kaj dosti na to digitalno kabelsko, pa me zanima čisto osnovna stvar... a so končni priključki za TV isti kot pri SIOLu/AMISU - mrežni kabl, ki leti od modema? Ker to mi je ful mimo...
Glede na to, da gre preko kabelske, predvidevam, da se lahko uporabljajo dejanski koaksialni kabli, večina novih TVjem ima pa že vgrajen reciever DVB-C... a to štima? smile

Pa to je verjetno tud res, da nisi tako omejen kot pri SIOLu, kjer lahko imaš točno toliko TVjev, kot ti jih omogoča modem in število recieverjev?

Kaj potemtakem, bi lahko pri digitalni kabelski, če imaš v vsakem TVju vgrajen DVB-C, praktično priklopil "neomejeno" TVjev in užival digitalno? smile

Ok, dost... big_smile

lp

60

Re: LJ-Kabel/UPC Telemach

Kabel za priklop na TV je koaksialni, priklopiš lahko le en (1) TV z digitalnim signalom in dva (2) z analognim signalom

... bolje imeti Parkinsonovo in pol pira polit, kot pa Alzenheimerjevo in ga pozabit spit ...