1

Tema: Naše ceste

Pozdravljeni!
Ne glede na to kdaj bo kompletna preplastitev glavne ceste (glede na varčevalne ukrepe čez 10 let) moramo od države zahtevati korektno vzdrževanje naših cest.
Cesti od Rute proti Puščavi in od Činžata proti Puščavi in vse naprej do strogega trga sta prava mala katastrofa. Veliko Lovrenčanov kot davkoplačevalcev in vozniki motornih vozil vsako leto namenimo čeden kup denarja za uporabo slovenskih cest. Nadzornik cestnega podjetja Ptuj pa verjetno slika naše prelepe travnike in gozdove. Velikokrat je v Lovrencu, ukrepov pa ni.
Zahtevajte sanacijo naših cest, saj le te postajajo vedno bolj nevarne. Na Mariborski cesti so zelo neurejene bankine, kij jih je potrebno sanirati, zdaj sta postavljena opozorilna znaka, pa tudi lokalna cesta na Hrastnikov vrh ima pred domačijo Paradiževih velik udor zemlje in bo slej kot prej prišlo do poškodbe asfaltne površine.
Lp, Leo Čelofiga

Re: Naše ceste

Se strinjam, ceste so res katastrofalne, je pa res da se malo potolažim, ko peljem čez Ruše, ker tam pa je že res preveč hudo. Bi se kr splačalo dat kak zahtevek za povrnitev stroškov zamenjave amortizerjev vozila, glede na to, kolikokrat te zruka.

LUKA

3

Leo se popolnoma strinjam !!!!

Cesta R3-701 Ruta-Lovrenc-Pesek je bila leta 2010 v proračunu DRSC, 2011 naj bi se pripravila vsa dokumentacija, 2012 in 2013 pa naj bi se izvajala rekonstrukcija ceste. Iz izkušenj vem, da je potrebno veliko lobirati in biti tečen na DRSC-ju, saj drugače porabijo finančna sredstva drugje, pa čeprav je naša cesta v proračunu !!!!
Cesta skozi Lovrenc je državna cesta, zato je država odgovorna za "korektno in varno" vzdrževanje cest. Potrebno je biti tečen na pristojne organe za vzdrževanje cest, ali v nasprotnem primeru obvestiti inšpektorat za ceste - z veseljem bo inšpektor pomagal pritisniti na vzdrževalce cest, saj je prvo varnost udeležencev v prometu. Govorim o manjših udarnih jamah, bankinah,....
Zasledil sem, da so se popravljale makadamske ceste po Rdečem bregu !! Zdaj so še bolj nevarne kot so bile prej, tamponski material ni ustrezno utrjen, zato se pojavljajo kolesnice in "rebra" - material pa neustrezen, saj je kot moka pod nogami !!!
Bankine na lokalnih cestah so dosute, ampak ne utrjene. Zaradi neustreznih bankin, se pojavljajo razpoke na robovih asfaltnih cest, saj prav dobra bankina tisto kar cesto varuje bočno pred posedanjem in mešanjem nenosilnega materiala.

Lp

4 Nazadnje urejal vpeter (22.07.2012 12:36)

Samo v info sporočam, da je (vsaj danes) zaprta cesta na falskih pečinah. Sam sem se zapeljal čez elektrarno.

Še en razlog več, da vsaj klepetalnica ostane vir takšnih informacij. Na "občinski" spletni strani te informacije ni. Pa po mojem sodi tja.

Popravek: menda je cesta že odprta - vsaj table v Puščavi nisem več videl. Ali pa sem jo spregledal...

5

Minule dni sta frišn asfalt dobili dve naši cesti: 400m na Gozdni poti (mimo Čučkeja) in dober km na Ruti.
Lepo to, upam da si Kovaški in Ob Radoljni tudi včakata preplastitev še letos.

Super, da se stvari premikajo in da so Lovrenčani na Gozdni poti dobili ustrezno cestišče.
Upam, da bo Kovaška in Ob Radoljni res končana še pred zimo. Cesta Pod bregom pa tudi čaka na asfaltiranje.

7

Ker vse poti vodijo pri MB, ne bo odveč še tu opozoriti na pomembno novost v Mariboru.
Članek iz današnjega večera... klik za povečan PDF
https://shrani.si/f/3p/tM/4musjwbx/mbradarji.jpg

Hvala Anžej, novica za tiste, ki nimamo Večera, takšen radar bi lahko bil
tudi v Lovrencu(po trgu), v bistvu je že;samo nihče še ne kasira.

9

Pelargonija, odlična ideja - predlagajno postavitev radarja županu, da nas izkoplje iz dolgov in nam zrihta preluknane ceste!

Po mojem, bi še pešcem radi zmontirali radar, samo ali naj bolj hitro hodijo ali bolj počasi D

11

Če morda niste opazili, je za vse svete pri pokopališču napovedan enosmerni promet v smeri Planinska cesta - Oglarska pot - Cesta vstaje

http://www.lovrenc.si/datoteke/dogodki/2012/sprememba-prometnega-rezima/sprememba-prometnega-rezima0003.jpg

Lahko pa si pogledate tudi čiščenje falske peči minuli vikend
http://www.lovrenc.si/galerije/14558_m.jpg

12

Sem danes malce pogledal po falski pečini in ob ograji opazil kar nekaj debel. Je bilo čiščenje bolj slabo?

13

vpeter je napisal:

Sem danes malce pogledal po falski pečini in ob ograji opazil kar nekaj debel. Je bilo čiščenje bolj slabo?

Če prav razumem napis pri eni od slik, vseh debel niso mogli odstraniti a naj bi jih privezali, da ne bodo zdrsnila.

14

Z motorno žago bi jih razrezali na košče in zmetali na cesto. Enostavna rešitev hmm

15

Delo je treba šparat a ne! Sicer pa drevesa na Falski prčini rastejo neverjetno hitro če lahko sklepamo po debelini dreves, ki so jih odstranjevali in po tem, kdaj je bila pečina sanirana? Pa tudi kar nekaj mreže so odstranili ?

16

Klenim planincem bi cestarji dali manjšo donacijo in v enem dnevu spučejo vse tiste dreve wink
Me pa skrbi šleperski promet mimo teh mrež, sem že videl da jih je en malo zahaklal in še dobro da jo je pretrgal, drugače bi olupil ceno steno.

17

Če sem prav videl na falskih pečinah postavljajo semaforje.

18

Jaz sem se ob 17. že peljal skozi. Uff se bomo še načakali...

19

Semaforji na Falski pečini delujejo malo čudno. Če pelješ dol proti Rušam utripa oranžna luč, z nasprotne smeri pa deluje normalno no vsaj v soboto je bilo tako smo se malo čudno gledali na cesti.

20

Malo pred osmo so delovali pravilno - rdeča pri Vrancu.