1 Nazadnje urejal politicni000deratizator (03.11.2017 18:28)

Tema: Kadrovanje našega župana - Joška Manfrede

Po izjavi župana vsi prijavljeni kandidati za direktorja občinske uprave iz Lovrenca niso bili dovolj strokovni!?! Največjo strokovnost je izkazala oseba, ki se sploh ni prijavila na razpis. Kako je ta oseba strokovna in vestna pri svojem delu je preverila večja skupina Lovrenčanov, ki je podpisana pod zgornji vzdevek. Gospa vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave Sonja Irena Kukovec Stajan, ki je po oceni Joška Manfrede najbolj strokovno usposobljena, je bila v občini Ruše odpuščena iz krivdnih razlogov. Faksimilije dokumentacije prilagamo spodaj.

http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika1.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika2.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika3.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika4.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika5.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika6.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika7.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika8.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika9.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika10.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika11.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika12.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika13.jpg
http://shramba.lovrenc.net/politicni000deratizator/klepet/zajeta-slika14.jpg

2

Re: Kadrovanje našega župana - Joška Manfrede

politicni000deratizator sprašujem se ali se tak "osebni" dokument sme javno objavljati. Prosim da podkrepiš z virom (če je bilo kje že objavljeno) oz. upravičenostjo za objavo po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Če pa že preberem to dolgo pravniško nakladanje o odpovedi, pa čisto razumem, da je gospa bila na bolniški zaradi mobinga in je čas izkoristila za "odklop" v tujini. Seveda ne odobravam takšne kršitve, je pa dejstvo, da so tovrstne bolniške iz razlogov psihične utrujenosti precej pogoste v javni upravi, šolstvu, proizvodnji... pravzaprav povsod in da je taka oblika počitka "javna tajna".
Je pač bilo neodgovorno početi to v tujini. A to še ni zadosten razlog govoriti o strokovni neprimernosti. Če prav slišim, je delovno vzdušje na občini od poletja naprej precej boljše kot pod prejšnjim direktorjem, kar upajmo pripomore k boljšim delovnim rezultatom wink
Županov manever (razpis in njegova "razveljavitev") razumem čisto praktično - nekak se je moral znebiti prejšnjega direktorja in da se ne bi opekel z novim, bo raje izbrani v.d. podaljšal dvakrat po 6 mesecev. Kar je pravzaprav korektno, da si novi wink župan na prihodnjih volitvah izbere svojega direktorja s katerim bo lahko delal.

3 Nazadnje urejal politicni000deratizator (06.11.2017 17:10)

Re: Kadrovanje našega župana - Joška Manfrede

Pozdravljen bodi Anžej

listino je naša skupina pridobila na podlagi zakona o dostopu informacij javnega značaja. Nočemo preveč komentirati teh nepotizmov sedanjega župana, želimo pa ozaveščati javnost o napakah. Treba je poudariti, da gospa mobinga ni nikoli mogla dokazati, to je sicer tudi kaznivo dejanje! Vse pritožbe na špritožbenih sodiščih je izgubila in glede na to, da je bila vodja kadrovske službe bi se morala zavedati!!! da ne more iti na bolniško in v bolniški na počitnice tudi na račun davkoplačevalcev. Ker vem, da delaš v gospodarstvu verjamem, da tega svojemu delavcu ne bi dopustil. Iz preverjenih virov pa vemo, da je bil ta razlog zgolj pikica na i, da so jo odpustili po pravni poti.

Seveda obstaja pri imenovanju v.d. direktorice občinske uprave na sum koruprivnega dejanja, ker je bila imenovana predsednica komisije, ki je ugotovila, da prijavljeni kandidati ne izpolnjujejo pogojev!!! Nakar pa je bila imenovana za v.d.

Pomembno je pripomniti, da ima vsak novoizvoljeni župan pravico, da v obdobju enega leta po imenovanju razreši direktorja občinske uprave brez krivdnih razlogov kadarkoli. To je pravica vsakega župana in tolmačenje o pripravi na volitve in morebitnega novega župana je zgolj prodajanje megle sedanjega župana. V našem primeru pa gre za čisto zlorabo postopkov in nespretno manevriranje.

Naša skupina se je odločila, da bo strogo bdela nad zakonitostjo in morebitna nadaljnja koruptivna dejanja sedanjega župana. Nimamo pa nikakršnih političnih ambicij, ampak na napake je treba opozarjati.

Vemo, da poteka proti županu še ena preiskava s strani Protikorupcijske komisije. V kolikor bodo njihovi izsledki znani bomo tudi te objavili, seveda v skladu z legalnimi postopki o pridobivanju informacij.