41 Nazadnje urejal maxi (30.11.2018 23:17)

Re: Lokalne volitve 2018

;;;;;;;;;;;   NA  KRATKO ,,,,,,,,,,,,,,,,, NA KRATKO ,,,,,,,,,,,,,,,,,, NA  KRATKO ,,,,,,,,,,,,,,,
- ker niti Peter S. nisi za naš Lovrenc naredil čisto" NIČ" niti nisi kaj pokazal....
- tudi Kreps Z. ki je star že več kot pol stoletja za Lovrenc ni pokazal nič in " N I Č "  naredil RAZEN" N  I  Č " .?????
- gospođo,pa neču ni " DIRNUT" nije ni šteta....
- pa naj vsaj eden od vas " dveh" pokaže več od gospada JOŠKA Manfrada..???

Re: Lokalne volitve 2018

Spoštovani.

Že dlje časa spremljam razpravo preko Facebooka in tu na klepetalnici. Enostavno moram spregovoriti par besed. Oprostite mi, če bom nekoliko žaljiv, vendar v tej situaciji ne gre drugače:
sramota za gospoda Anžeja Bečana in bivšega župana gospoda Franca Ladineka, da se spuščata na tako nizek nivo ter žalita aktualnega župana Lovrenca na Pohorju gospoda Joško Manfredo. Namen je jasen – negativna kampanja zoper aktualnemu županu, človeku, ki je toliko naredil za kraj. Gospod Franc Ladinek in gospod Anžej Bečan aktualni župan ni kriv, če je mnogo več naredil za kraj kot vidva skupaj ter z vajine strani prevladuje zavidanje.

Z moje strani je zadeva jasna. ODLOČNO PODPIRAM AKTUALNEGA ŽUPANA JOŠKOTA MANFREDO, saj menim da je od sedanjih kandidatov za župana najprimernejši in tudi najsposobnejši!

NAJ ZMAGA V LOVRENCU PRAVICA – PODPRITE GA!

43

Re: Lokalne volitve 2018

Simple. Moj Glas gre Spremembi! In To Je To! smile

To think does not mean to know.

Re: Lokalne volitve 2018

Ne pozabite, da je danes volilni molk!

Re: Lokalne volitve 2018

Volilni molk pa pomeni...

Prepis iz wikipedije!

Volilni molk
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigationJump to search
Volilni molk je v državah, ki ga poznajo, zakonsko določeno obdobje pred in med volitvami, ko je strankam, ponekod pa tudi nekaterim fizičnim osebam, prepovedano pozivati volivce, da naj volijo za določeno stranko oz. izvajati volilno kampanjo. Slovenija je med letoma 1988 in 2016 poznala eno najstrožjih ureditev volilnega molka, kjer je bilo na dan pred glasovanjem in na dan glasovanja prepovedano vsako omenjanje kandidata, pri katerem bi o kandidatu govorili z naklonjenostjo ali kritično. Od leta 2016 velja prepoved propagande le še za stranke, kandidate in s kampanjami povezane osebe, medtem ko za ostale prepoved in s tem molk ne velja več. Prepoved plačane propagande in oglaševanja poznajo v Franciji in nekaterih vzhodno-evropskih demokracijah. V večini evropskih držav je propaganda tudi na dan glasovanja neomejena.

Slovenija
V Sloveniji je kampanja časovno opredeljena v Zakonu o volilni kampanji in v Zakonu o volilni in referendumski kampanji, predvsem v 2. členu, 1. alineju: Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnem glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnem glasovanja. Ker v Sloveniji volitve potekajo v nedeljo, tako prepoved kampanje za izvajalce kampanje velja za celotno soboto in za nedeljo do zaprtja volišč. Za ostale, ki niso izvajalci kampanje, te določbe ne veljajo. Do leta 2016 so Inšpektorat MNZ in sodišča kanzovala skoraj vsako omenjanje kandidatov in strank na dan pred glasovanjem in na dan glasovanja, saj so objavo mnenj o kandidatih štela za propagando.[1]

Vrhovno sodišče RS je s sodbo IV Ips 31/2016 odločilo, da "za pojem propagande je konstitutivnega pomena, da gre za vplivanje ali poskus vplivanja na določen krog ali čim večjo skupino ljudi, pojem propagande pa vključuje tudi načrtno oziroma sistematično ravnanje. ... Takšna objava pisanja [...] ne zasleduje neposrednega propagadnega namena, upoštevajoč, da bi kršitelj lahko s takšno objavo zasledoval tudi polemični, vedoželjni, običajno pogovorni, znanstveni ali kakšen drug namen [...] Vsaka izjava o trenutnih družbenih oziroma lokalnih razmerah, četudi kritična, še ne pomeni propagande v volilne namene, prav tako pa volilne propagande ne predstavljajo posamične objave takšnih izjav v časopisnih oziroma družbenih omrežjih."[1] Po mnenju pravnikov Jurija Toplaka in Cirila Ribičiča od te sodbe dalje volilnega molka v Sloveniji ni več.[2][1]
Toliko o tem, kaj se lahko in kaj ne ter kdo lahko in kdo ne!!!

46

Re: Lokalne volitve 2018

Baj se za 2019 obeta poplava porok v Lovrencu...

Re: Lokalne volitve 2018

Jo, Anžej, todi Butalc je reko, da se bo še enkret oženo v 2019...če vem zako...

Re: Lokalne volitve 2018

Pobi, a keri ve je Joško?

49

Re: Lokalne volitve 2018

Iskrene čestitke Markotu za zmago in veliko sreče in potrpežljivosti na novi poti! Prav tako hvala g.Manfredi za vse kar je naredil. Nihče ne more reči, da ni naredil nič. Mene osebno je motil njegov način dela, predvsem pa pomanjkanje komunikacije na vseh ravneh. Želim mu veliko mirnih trenutkov v krogu družine in obilo užitka pri vrtnarjenju. Slišala sem, da ima zelo lepo urejen vrt in se mogoče kdaj oglasim po kak vrtnarski nasvet.
Ker sem že omenila komunikacijo, bi rada v tem povolilnem času rekla kakšno na to temo. V predvolilnem obdobju je bilo veliko negativnih reakcij na drugače podana mnenja. Ta so bila označena kot napadenje, širjenje nestrpnosti, provokacije....
Predstavljajte si, da vsi stojimo v krogu in opazujemo enako zadevo. Vsak od nas bo videl delček zadeve. Tisti, ki si stojimo blizu v krogu, lahko vidimo približno enako. Vendar tisti, ki stojijo diametralno nasprotno, vidijo tisto, kar mi mogoče sploh ne vidimo. Seveda smo pomirjeni, ko ljudje vidijo tako kot mi in vznemirjeni, ko nekdo vidi popolnoma nasprotno. To je naša človeška narava. Pa vendar, le če zberemo vse zorne kote v krogu, lahko vidimo celotno sliko, takšna kot dejansko je. Za to je potrebno prestopit občutke bolečine in užaljenosti in si dovolit gledat skozi oči modreca. Tisti, ki nam poda pogled, ki je našim očem skrit, nam lahko pove dosti več, kot tisti, ki nam je blizu. Ko si ljudje ne dovolijo svojega pogleda na svet in povzamejo mnenja drugih, ker jim to daje občutek sprejetosti, dovoljujejo, da se pogledi na svet polarizirajo. Tako imamo skupino ljudi, ki vidi eno in skupino ljudi, ki vidi nekaj povsem drugega. To pa nas prikrajša za vse čudovite odtenke, ki nam jih življenje ponuja.

Re: Lokalne volitve 2018

Mogoče bi bilo pametno odpreti novo temo z naslovom:"Uresničitev Obljub v mandatu župana Rakovnika"
V predvolilnem času je bilo namreč govora o nekakšnih "zastopnikih" lovrenških zaselkov. Kdo je že zastopnik za Recenjak, ali bolje za naselja ob Slepnici. Verjetno še ni nastopil/a svojega mandata, saj je cesta na Recenjak- iz Slepnice proti Ropiču nevarna. Ni splužena, kar niti ni najbolj nujno, bi pa morala biti vsaj posipana, pa ni. Ne vem na koga se naj v bodoče obračamo v podobnih primerih. Na župana ali zastopnika. Včasih je to Joško hitro "zrihtal"!

51

Re: Lokalne volitve 2018

grabenvirt je napisal:

Včasih je to Joško hitro "zrihtal"!

Saj župan se še ni zamenjal. Ali pač?

Re: Lokalne volitve 2018

Jaz se pa popolnoma strinjam z Grobnvirtom! Sicer še novi Župan ni sprobal ledrastiga zica v novi pisarni ampak kar je obljubljal je obljubljal. Nikakor se nam ne sme ponovit Župan Manfreda! Glede na to, da od njegovih obljub ni bilo nič, oz bore malo si osvežimo spomin big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=VCmtLn4 … EP7-uVmaO6
To je staro 8 let BTW.
Obljub izpred 4 let ni potrebno izpostavljati, ker so identične, kar pa je obljubljal letos pa smo spet videli, da je copy-paste.
Kar so pa kar na enkrat postali blazni projekti Župana Manfrede, pa je ena izpolnjena 'kravja kupčija'. Fitnes. Pa da ne bom preoster-zrihtal je še Pot Šercerjeve brigade v expresnem času big_smile. Verjamem, da je ogromno pozitivnih in potrebnih stvari, ki so na zunaj neopazne in jih je bivši župan opravil z odliko ampak mi žal za to ne vemo. To bo najbrž zaradi vrhunske komunikacije in PR storitev, ki nam jih je nudil big_smile.
Veseli me, da nam župan Rakovnik ni obljubljal stadionov in avtobuse turistov (7 na teden big_smile ) ter še česa nerealnega, temveč je ostal realen! Sigurno mu ne bo lahko ampak preden ga začnemo šimfat, počakajmo vsaj na prvi delovni dan.

53

Re: Lokalne volitve 2018

grabenvirt je napisal:

Mogoče bi bilo pametno odpreti novo temo z naslovom:"Uresničitev Obljub v mandatu župana Rakovnika"
V predvolilnem času je bilo namreč govora o nekakšnih "zastopnikih" lovrenških zaselkov. Kdo je že zastopnik za Recenjak, ali bolje za naselja ob Slepnici. Verjetno še ni nastopil/a svojega mandata, saj je cesta na Recenjak- iz Slepnice proti Ropiču nevarna. Ni splužena, kar niti ni najbolj nujno, bi pa morala biti vsaj posipana, pa ni. Ne vem na koga se naj v bodoče obračamo v podobnih primerih. Na župana ali zastopnika. Včasih je to Joško hitro "zrihtal"!

Zanimivo, na kakšen nivo so se pripravljeni spustiti določeni podporniki g.Manfrede. Jasno mi je da je citiran post, zgolj provokacija razočarane, emocionalno prizadete mogoče celo nestabilne osebe. Ampak kljub vsemu, se mi zdi da je v tem postu dejansko objektivno izraženo nezadovoljstvo nad cestami, katere so le bile paradna disciplina g.Manfrede, ampak slednji še vedno vodi občino.
Druga stvar, ki jo razberem iz tega posta! Grabenvirt, na koga se naj obrnete?
Verjamem, da vam bodo zastopniki zaselkov pomagali. Ampak vem, da vi s tem ne boste zadovoljni, saj boste v vsakem "dobrem" našli veliko "slabega". Ampak to ni in nebo pomembno, ker se nihče nebo oziral oz. obremenjeval z vašimi "kritikami", vsi Lovrenčani vas poznajo, tako da je nesmiselno zgubljati besede. Res pa je, da si bo na račun vaših kritik "vaš" tabor dvignil samozavest in libido, kar je pa tudi zelo dobro za Lovrenc, saj boste vsaj za trenutek oddajali pozitivno energijo namesto negativne.
Oba veva, da je na občini oseba, ki skrbi za urejenost/pluženje/posipavanje cest, na to osebo se je potrebno obrniti!
Ste pa tudi lepo priznali, da je do sedaj za vas ta kontakt bil g.Manfreda. Ste res mnenja, da se za vsako ukrivljeno dlačico na vašem ranjenem ponosu kliče direktno g.Župana? Verjamem, da vam je uredil težave. Pa res mislite, da je župan tisti, ki dela vse, je strokovnjak na vseh področjih, reši vse probleme, ugodi vsem željam itd...? Potem res ne vem zakaj je občinska uprava?
Me pa čudi, da ga niste danes poklicali, da vam uredi cesto?

Je pa res, da vam ne zamerim teh "pikrih" postov na klepetalnici in ostalih omrežjih, razumljivo je, da morate izliti svoj bes, razočaranje, potrtost, prezir, PORAZ. Ker vedno, ko vas srečam hodite ponosno, vzravnano, žarite od zadovoljstva...
Verjamem, da je težko nositi masko vsak dan.

Re: Lokalne volitve 2018

Pozdravljena vaša božja visokost bog Odin. Visok naslov ste si podelili in zato vam vaše modrosti, ki vam seveda pritiče na oporekam, čeprav vas poznam samo kot božanstvo v resnici pa ne, pa vas bi rad spoznal, da bi vedel, kdo me tako pogosto opazuje. Imate pa prav, ko pravite da hodim vzravnano, kajti nimam bremen, ki bi me pritiskala. Povem, kar mislim, pa če je komu prav ali pa ne. Tudi maske ne nosim, ker zato res ni potrebe. Mi je pa blizu nekoliko sarkazma, ki ga nekateri razumejo, nekaterim, kot vam, pa gredo lasje pokonci. Tudi prav.
Vsekakor je moj prejšnji zapis provokacija na katero ste nekateri pač nasedli, saj poznam stanje in delo občinske uprave, res pa je tudi da bom budno spremljal delo v prihodnjem mandatu, pa ne zaradi "osebnih bolečin" ampak, ker bom v kratkem imel več časa.
Pa še to. Ali nekateri menite, da je klepetalnica rezervirana za enoumje? Jaz ne! Pa več kulturnega dialoga ne bi škodilo, še posebej "kronanim " glavam z božansko modrostjo. Bog Odin je bil med ostalim tudi bog modrosti).

Re: Lokalne volitve 2018

Grobnvirt, meni je prav všeč, da napišeš kaj. Glede enoumja pa je vendar treba povedat, da je le kandidat vaše stranke v bistvu svetovni prvak v tem! ''Jaz, jaz jaz, vse jaz pa vse som''. No, od ponedeljka naprej si bo lahko malo odpočil. Možnost, da se svetnikom grozi z ovadbami zaradi nesprejetja proračuna mu je bila s strani volilcev odvzeta, zato si bom z veseljem čez čas pogledal prvo sejo OS! Grobnvirt, škoda da je bivši župan zagrižen politik. Jaz osebno menim, da bi ti bil dosti bolj primeren svetnik kot je on sam. Upam, da odpreš novo politično temo, kot si predlagal v prejšnem postu. Sem prepričan, da ne boš imel dolgo mnenja o enoumni klepetalnici wink

56

Re: Lokalne volitve 2018

Enoumje pomeni razumeti samo na en način. Enoumje vedno ločuje. Človek se ponavadi identificira s skupino enoumnih, ki so mu blizu in potem opazuje svet okoli sebe, ki je poln drugih enoumnih ljudi, skupin. Glede na pozicijo moči in na takšno stališče gledanja je eno enoumje vedno boljše ali slabše od drugega enoumja. Enoumje se ne ukvarja z dejstvi, ne vidi detajle človeka, ki so spekter od največje teme do popolnega sijaja. Vidi samo drugo enoumje in napada človeka kot celoto, vedno se spušča na osebni nivo. Ti s tak in tak, namesto da bi povedal svoje strinjanje ali nestrinjanje z dejanji človeka. Iz tega se potem rojevajo jeze, zamere, sovraštvo,...Enoumje znotraj skupine prinaša navidezni pozitivizem. Vsi se strinjajo z mano, se pravi da delujem prav, torej sem pozitiven (dober). Tako zaplešemo v igri mi in oni, pozitivni in negativni. Enoumje ne more prinesti nič dobrega, ne glede na to kakšna skupina ljudi ga izvaja. Napredek ni nikoli nastal iz enoumja, vedno je potreben pritisk tistih, ki se ne strinjajo, da ustvarijo potrebno energijo za spremembo. Zato se glede bojazni okoli enoumnosti klepetalnice strinjam z Grabenvirtom. Povejmo si, spoštljivo, ne se spuščat na osebni nivo pa še lepše bi bilo, da si znamo povedati iskreno in pogumno, brez skrivanja za različnimi maskami, tudi modrih bogov.