1

Tema: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

Iskrena hvala vsem prebivalcem, ki živite v bližini Jakopičevega mosta, da tako dobro skrbite za okolje in ves svoj drek vozite na tujo zemljo. Malo se vprašajte kako bi bilo, če bi vam kdo vozil odpad na vaš domači prag. Biološki odpadki so še vedno odpadki. Veliko ljudi ima doma urejene kompostnike ali pa odpadke vozijo na deponijo. Čudi me, da nekateri od teh onesnaževalcev, ki so res vestni vrtičkarji,  ne ugotovijo, da bi lahko doma imeli kompostnik in posledično vrhunsko zemljo za njih vrt. Malo se zamislite ljudje, ker hitro se lahko zgodi, da bo ves ta drek, ki ga vozite sem, pristal naravnost pred vašimi vrati. Če se stvar ne bo končala, bom imensko napisala, kdo so ti onesnaževalci in tudi kakšna slika za objavo se najde.

Seveda pa to ni edino divje odlagališče pri nas. Imamo odlične pogoje za odlaganje odpadkov na deponiji, tako da res ne razumem, zakaj so nekateri takšne svinje, da odlagajo odpadke tja, kamor ne sodijo. Kam bi pa prišli, če bi vsi tako delali?

2

Re: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

Ja tako je ko greš ob Radoljni ali pa Slepnici se vidi, kje ljudje odlagajo odpadke po sistemu samo, da ni na mojem pragu, če je pa na pragu drugega me pa tako ne zanima. V teh krajih še niso slišali za kompost in, kje naj bodo ti komposti umeščeni. Bog ne daj, da bi imeli kaj takšnega na svoji parceli. Bi jim skazilo celo podobo parcele smile Pa tudi na vrhu Vuherda je isto sranje samo, da ni na mojem pragu, žalostno je da tudi travo ki jo pokosijo v okolici šole pospravijo tja.
Potem pa se začne odlagalska veriga negdo odloži pokošeno travo, drugi veje, tretji pa že vse, kar je našel v hladilniku od prejšnjega leta. In tako lahko organiziramo čistilne akcije za pospravljanje svinjarije za "malomarneži" do narave.
Deponija je, kot je videti za nekatere predaleč gozd in potok sta bolj pri roki ali pa samo čez cesto je treba!

3

Re: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?actio … p;id=11071

Evo, zdaj imajo v Lidlu akcijo za kompostnik. smile

4

Re: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

Rookoo je napisal:

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?actio … p;id=11071

Evo, zdaj imajo v Lidlu akcijo za kompostnik. smile

Ja bravo Roko smile Resitve so dosti krat dosti bolj preproste ko pa si zamislimo da so smile

To think does not mean to know.

5

Re: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

Nisem se mogel odlociti kam bi to spadalo, pa je to se najblizje.

En sprehod ob potokih, ko ni listja omogoci grozovite prizore. Pricakovati bi bilo, da ljudje nekako bolj zivijo z naravo, pa se ocitno motis.

Zanimivo se mi zdi, da opazis ljudi, kako brez skrbi sredi belega dne, pripeljejo prikolico z avtom, polno odpadkov in jo brez slabe vesti zmecejo v Radoljno pri Pernatovi zagi. Mislis, da je to osamljen primer, nato kdaj drugic vidis drugo osebo, pri enakem pocetju. Zalostno pa je, da je taksnih lokacij (pre)vec.

Ko se sprehodis se tudi ob ostalih potokih, pa vidis, da kdor ima cas in misli, da nima prostora, je potok najprimernejsi prostor. Cetudi bi lahko imel doma svoj kompost, stvari peljal na deponijo ..... in vsi tisti, ki bi morali za to skrbeti, glavo dnevno obrnejo stran?

6 Nazadnje urejal grobn (24.11.2017 19:03)

Re: (Biološko) odlagališče pri Jakopičevem mostu

Niso samo potoki tisti, kamor številni Lovrenčani mečejo smeti, ki tja nikakor ne sodijo. V zabojnikih za papir in steklo sem že velikokrat našla otroške plenice, polne iztrebkov, raznovrstne biološke odpadke (živalske kože, kosti...), zdravila, ki jim je potekel rok uporabe, zraven zabojnikov pa naložene številne plastične zaboje za sadje in zelenjavo ter polivinil.

Sprašujem se, ali je nekdo, ki je to odvrgel, kdaj pogledal v poletni vročini v te zabojnike? Najveretneje ne, ker če bi dvignil pokrov, tisti dan zaradi neznosnega smradu in neštetih belih črvov ne bi mogel jesti. Ali pač?

Mnogokrat sem zdravila, plastične zabojčke, strgan polivinil... sama pobrala in odnesla v kanto za smeti ali odpeljala v zbirni center, ampak kaj, ko to ni dolgoročna rešitev. Morda pa je rešitev to, da zabojnika naslednjič kar sama odpeljem do Radoljne in ju enostavno potisnem vanjo?!

Mateja Glavica