1

Tema: Obveščanje krajanov s strani občine

Vedno znova me žalosti, da kljub mnogim pripombam, obveščenost krajanov s strani občine ne dosega potrebnega minimuma. Kdorkoli misli in razume, da je stvar krajanov samo to, da na vsakih nekaj let obkrožijo sebi ljubega kandidata, tako za župana kot za člane občinskega sveta in se tu njihov stik z delom v občini zaključi, ne razume demokracije in pravice do soodločanja. Krajani morajo biti obveščeni o delu župana ter tudi o poteku posameznih sej. Na osnovi teh informacij imajo možnost podati pripombo, kritiko ali tudi pohvalo preko svojih kanditatov v občinskem svetu oz. direktno županu. Če tega prenosa informacij ni, sta ta dva sveta ločena.
Na domove občasno dobimo kakšen letak, ki pa je ponavadi pisan v pravnem jeziku, ki je mnogim nerazumen in se ti kaj hitro pripeti, da se poglobiš v dvostransko branje o spreminjanju cene vodarine ter na koncu ne veš, se bo cena podražila, ostala enaka ali se bo pocenila (Pa če sem že jaz navadna kmetica s Štamberka, se skozi omenjeni tekst niso znašle niti pravno podkovane osebe.). Se pravi, tiskani material odpade, dokler ni pisan v razumljivi vsebini.
Potem nam preostanejo zapisniki sej. S spletne strani je razvidno, da je sodeč po zapisnikih zadnja seja bila 29.06.2017?!
Preverim zvočne zapise in najdem zapis 18. redne seje, seveda iz zvočnega zapisa ni razvidno, kdaj je ta seja potekala.
Z video zapisi sem obupala, saj zadnja objavljena seja v tem formatu nosi številko 13 in datira na 20.10. 2016 (ne, nisem se zmotila pri letnici!).
Medtem mi je pa pred časom padlo v oči, da sta članek in slika o druženju župana na večerji z upokojenci v Gostišču Urbanc, bila objavljena takoj naslednje jutro. TO POMENI, DA ZADEVE LAHKO DELUJEJO!

Komunikacija je temelj vsega. Ni važno toliko, kaj se naredi, važna je pot, ki jo pri tem prehodimo!

Helena Petrič
Štamberk
Spodnja cesta do konca

Re: Obveščanje krajanov s strani občine

Pozdravljeni, v zadnjih dveh mesecih smo bili dva krat »odrezani od sveta« in sicer v decembru (vetrolom) in danes zjutraj zaradi prometne nesreče.  Ne razumem namreč kako to, da v času, ko imamo na voljo vse možne načine informiranja, ne more bit  tako pomembna informacija  objavljena na straneh občine (www.lovrenc.si)? Saj spletna stran občine naj bi bila tisti vir informacij, kjer so ažurne in pomembne informacije.
Potem  bi otroci in vsi ostali, ki so čakali na avtobusnih postajah,  hitro videli (gsm  ima danes skoraj vsak), da avtobusi ne vozijo. K sreči jih je o tem obveščal gasilec, ki se je s svojim avtom peljal po avtobusnih postajah. Tudi v decembru so bili gasilci tisti, ki so nas obvestili preko svoje strani na fb-ju, da cesta ni prevozna. Torej nas gasilci rešujejo IN informirajo. Hvala vam gasilci, da vas imamo, ker brez vas bi šele zvečer pri poročilih izvedeli kaj se dogaja pri nas.
Kot je že napisala Helena, če je lahko naslednje jutro objavljen članek in slike o družabnih aktivnostih, potem se to da in res se vprašujem  kako to da ne more biti pravočasno podana tudi tako pomembna  informacija kot je zapora ceste? Res me zanima kaj vi menite o tem?
Tatjana Šumer

3 Nazadnje urejal benčo (25.01.2018 18:17)

Re: Obveščanje krajanov s strani občine

Spoštovani,
jaz pa mislim, da ni edini problem informiranje (je pa zelo pomemben).
Stvar je v tem, da ti ne pomaga informacija da si odrezan od sveta, ker otroci še vedno ne bodo prišli v šolo in zaposleni ne v službo.
Vprašajmo se - vprašajmo tiste, ki bi morali odgovoriti - zakaj se danes v izrednih razmerah ni dalo odpreti kapije na Marlesu in vrat pri čistilni napravi.
Ali zadnjič v Puščavi, ko se je nekaj časa vozilo pri cerkvi čez stari most, potem pa so na oni strani stali policisti.
In ko so popoldan odprli cesto, se je dol peljal avtobus, gor pa avtobus in za njim župan, tisti, ki bi morali pa popoldan v službo, pa so nam rekli čez Podvelko in tam je bila cesta zaprta.
Lep pozdrav
Beno