21

Re: Naše ceste

Sreca, da bi naj bila kmalu ponovno odprta cesta preko Fale, skrbi pa me kdo in predvsem kdaj, bo popravil v manj  kot mesecu dni uniceno cesto(najbrz zaradi pretezkega prometa)?
Tako kot je bilo opravljeno tisto ciscenje, glede na tu zapisano in videno, se lahko upa da niso dobili kaj prevec placila za to delo?
Mislim pa tudi da so vsi od zacetka opozarjali da mreze na steni nimajo kaj tam iskati, druga zgodba so povsem zgoraj. Je pa vprasnje ce nebi dolgorocno manj stala izdelava enega "nadstreska"-"galerije" kot je sedaj med Mariborom in Malecnikom.

22

Eee pa smo dobili 250 m frišnega asfalta pred občino. A se bojim, da bo to za nekaj dolgih let tudi vse in se lahko pod nosom obrišemo za rekonstrukcijo, pločnike in vse kar nam obljubljajo že dobro desetletje.

http://shramba.lovrenc.net/anzej/klepet/asfalt.jpg

To je darilo ministra Židana, ker je na predvolilnem rajanju jedel Ogrsko klobaso, za sladico pa najboljše letance big_smile. Pa prav ''lušno'' se je mel tu pri nas v Šentlovrenci.

Pri vseh zaposlenih na obcini bi pa res lahko malo porihtali zunanji izgled. Samo ne rect da ni denarja za tistih par litrov barve, da se malo "vun" popravi fasada pod oknom v prvem nadstropju...

Anžej je napisal:

Eee pa smo dobili 250 m frišnega asfalta pred občino. A se bojim, da bo to za nekaj dolgih let tudi vse in se lahko pod nosom obrišemo za rekonstrukcijo, pločnike in vse kar nam obljubljajo že dobro desetletje.

http://shramba.lovrenc.net/aljosas/klepet/asfalt.jpg

zanima me samo kdaj bodo potegnili še črte, pa ob enem me zanima, če je bila to res racionalna poteza, mislim da je bil strošek prevoza mehanizacije višji od dela in materiala big_smile

26

Kak ste hecni...zdaj, ko se je situacija na oblasti drastično sfižila, je pa ja treba začet asfaltne m nabirat;) A niso ravno le- ti najbolj palili v predvolilnem boju?! Samo, da se neka vidi...Tak rada bi rekla: "Smo vam rekli...!" Pa ne bom;)

biba je napisal:

Kak ste hecni...zdaj, ko se je situacija na oblasti drastično sfižila, je pa ja treba začet asfaltne m nabirat;) A niso ravno le- ti najbolj palili v predvolilnem boju?! Samo, da se neka vidi...Tak rada bi rekla: "Smo vam rekli...!" Pa ne bom;)

ko se stolčki majejo, se ˝najde˝ denar za 250 m asfalta big_smile, drugače pa se strinjam s tabo biba , tudi jaz bi reko, pa ne bom big_smile lol

28

Kaj te bluzite. Cesta od Rute skozi Lovrenc do Peska je državna regionalna cesta III. reda in občina ne sme sama na njej delati čisto nič, četudi bi hotela eno luknjico poflikat. Lahko sicer gnjavijo in moledujejo Direkcijo za ceste a to je pri stanju državnega proračuna bolj ko ne vse.
V povezavi z Občino lahko jamramo le nad lokalnimi cestami, recimo Cesto vstaje od Juršnika do Radegunde smile

Anžej je napisal:

Kaj te bluzite. Cesta od Rute skozi Lovrenc do Peska je državna regionalna cesta III. reda in občina ne sme sama na njej delati čisto nič, četudi bi hotela eno luknjico poflikat. Lahko sicer gnjavijo in moledujejo Direkcijo za ceste a to je pri stanju državnega proračuna bolj ko ne vse.
V povezavi z Občino lahko jamramo le nad lokalnimi cestami, recimo Cesto vstaje od Juršnika do Radegunde smile

če bi občina bila bolj vztrajna, bi se cesta skozi Lovrenc sanirala, res je da bi nek delež krila občina, nakaj bi bilo denarja s stani DRSC-ja. Koliko mi je iz stroke poznano. Državi je v interesu po prioriteti sanirati bolj pomembne ceste, ki so v njihovi lasti.
Kaj se pa tiče lokalnih ceste v Lovrencu, pa tak vemo kake oslarije delajo, če kdo mene vpraša.
namesto pločnikov po kovaški, bi lepo potegnili preplastitev odseka vse do Kurje vasi...

Na BK-TV je župan govoril, da je država rekla, da se mora pripravit projekt, ki bo zajemal vse kar je pod asfaltom, šele potem se bo položil novi asfalt. Se pravi pod 250m asfalta je stanje več kot odlično in vzdržno za naslednjih 50 let.

31

Anžej...saj vem...samo nisem si mogla pomagat:)

32

Vidim, da ceste do Lovrenca pospeseno urejajo. Dobljenih je ali bo kar nekaj novih preplastitev. Ni mi pa jasno, kako uspes narediti asfalt npr. 50m, dalje pa 10m proc ostanejo luknje oziroma posedeno cestisce(mislim da so tisto sicer drzavne ceste)?

Tudi v naselju se nekaj dogaja z asfaltiranjem, ampak ali obstaja kdo, ki uspe pojasniti, da vsako novo ureditev ali preplastitev na cestah dvignejo za vsaj 10 ponekod tudi 20-30cm? Z taksnim tempom bodo vse hise po parih preplastitvah do prvega nadstropja pod cesto(malo namernega pretiravanja). Dovoze do his so ob prejsnjih asfaltiranjih blago receno naredili smesne, nenaravne in se kaj bi se lahko zapisalo, domnevam, da v prihodnje ne bo bolje.

Plocniki, pred nekim casom so jih veselo delali in jih trudili zagovarjati kot nujno stvar. Po tem casu, kar so narejeni, vidim, da se nakako niso prijeli med ljudmi. Kadarkoli se peljem mimo, so ljudje ali na napacni strani ali na pravi pa hodijo raje po cesti itd... Tako na grobo receno, ce so "v uporabi" kaksnih 50% je kar dobro. Pocasi pa bo sneg in takrat bodo domnevno  vecino casa neprehodni(sreca da ni vec hudih zim).

No pocakajmo na sneg in dokoncne ureditve, verjetno bomo preseneceni.

33

Ko je zdaj s toto Šercerjevo? A ne bi mogla bit fertik leni avgusta? Menda je župan na eni seji oblublal da bo do 15. aprila pa še kuj ni! A bo kdo plačal penale da cesta ni zrihtana? Nehti očitno ni sposobn furat projektov!