1 Nazadnje urejal KRANJC (13.06.2018 20:08)

Tema: Župan g. J. Manfreda nezakonito zaposlil direktorico občinske uprave

Sedanji župan g. Joško Manfreda je v zadnjem mandatu imel kar nekaj kadrovskih "spodrsljajev". Poleg, dokazane koruptivne zaposlitve njegovega sina, je dokazano nezakonito zaposlil še direktorico občinske uprave. Ker sem bil sam vpet v pritožbeni postopek lahko z gotovostjo trdim, da je g. Joško Manfreda tudi namerno zaviral pritožbeni postopek. Morda je v tem primeru celo storil kaznivo dejanje po 257. čl. Kazenskega zakonika (zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic). Po prejemu pritožbe bi jo občina morala z vso nastalo dokumentacijo poslati pritožbenemu organu, vendar je ni. Na občini so se 4 mesece sprenevedali, češ, da so pritožbo prejeli samo v vednost !?! Odgovor direktorice občinske uprave g. Kukovec je bil, da naj se o tej pritožbeni zadevi pogovorim z županom. Po urgenci in posredovanju ustreznih inšpekcijskih organov je pritožba zoper postopek o izbiri direktorice občinske uprave le prispela na pritožbeni organ. Njegovo odločitev prilagam spodaj. Očitno je g. Joško Manfeda imel dober razlog, da je zadrževal pritožbo in oviral pritožbeni postopek.

Ker g. Kukovec ni ustrezala razpisanim pogojem, ki sta si jih župan in g. Kukovec sama postavila, kar je ne samo smešno ampak dokaz očitne nesposobnosti, sploh ne bi smela skoraj eno leto biti vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave.

Ob tem se zastavlja kar nekaj vprašanj:
Ali je prišlo do oškodovanja javnih sredstev zaradi izplačila plač bivši nezakonito zaposleni direktorici občinske uprave?
Ali je župan pravočasno prekinil delovno razmerje g. Kukovec, to je na dan prejema spodaj priloženega sklepa Vladne komisije?
Ali je po 18. 4. 2018 g. Kukovec opravljala kakršnakoli uradna dejanja v imenu občine, ker bi bila vsa nezakonita?

Morda bi moral Nadzorni odbor Občine Lovrenc na Pohorju glede tega opraviti izreden nadzor. Na tem mestu dajem javno pobudo za izvedbo nadzora.http://shramba.lovrenc.net/kranjc/klepet/n1-popravek.jpg

In, da ne bo pomote o avtorstvu tega sestavka, ga bom še uradno podpisal.

mag. David Kranjc, l. r.

Re: Župan g. J. Manfreda nezakonito zaposlil direktorico občinske uprave

Neizmerno me žalosti in hkrati zelo jezi, ko vedno znova preberem, na kak način naš župan opravlja svoje delo.
Delovno mesto Direktorja občinske uprave je izredno pomembno delovno mesto, saj je direktor tisti, ki vodi in organizira delo celotne občinske uprave, kar pomeni, da je dejansko od njega odvisno, kako občinska uprava občine deluje.
Od dela občinske uprave je odvisen razvoj občine, so odvisne investicije v občini, smo odvisni občani na vsakem koraku.
Naš župan pa tako!! Malo preko palca, zelo po domače, predvsem pa absolutno NEZAKONITO!!
Težko se sprijaznim z dejstvom, da ravno tisti, ki bi se moral na vsakem koraku truditi, da potekajo stvari zakonito, saj je konec koncev on tisti, ki je v marsikateri zadevi pritožbeni organ in odločevalec, tako vehementno in brezobzirno krši zakone in človekove pravice pritožnice.
Najhuje pa je to, da se takšne stvari v naši občini z lahkoto pometejo pod preprogo. Hvala David, da si nas informiral.
Od občinskih svetnikov in od vseh ostalih občanov pa pričakujem, da se bomo ustrezno odzvali na ravnanja g. Manfrede in zahtevali njegovo odgovornost!

Sanja Miljuš Herman

3

Re: Župan g. J. Manfreda nezakonito zaposlil direktorico občinske uprave

Na spletni strani Občine Lovrenc na Pohorju sem danes prebrala odgovor župana na objavljeno dokumentacijo Davida Kranjca. Vedno znova sem presenečena nad tem, da lahko vsak dan znova vidim nekaj, kar še nisem videla, doživim nekaj, kar meji na nemogoče. Na eni strani imamo objavljen pravni dokument državne inštitucije, na drugi strani besedo župana (neverjetno, kako pogosto menja slog pisanja), ki postavlja na laž uradno izdan pravni sklep. Jaz nisem pravnica in o pravu nimam pojma, kot laik pa vem, da ne moreš kar tako prit na neko inštitucijo ter brez dokazov terjat svoj prav. In teh dokazov je ponavadi kar zajeten kup.
Sama zaupam pravni presoji in ne besedi nekoga, ki se je ničkolikokrat postavil na laž, tudi glede načrtovane oblike in časa zaposlitve ga. Kukovec, kar je razvidno na enem izmed posnetkov sej občinskega sveta.
Višek nesposobnosti se mi pa zdi, da če že prirejaš razpis za svojega kandidata, to opraviš tako pomanjkljivo.

Helena Petrič
Štamberk, spodnja cesta do konca

P.S.
Ona ja pa res dobra: "Le čevlje sodi naj kopitar..." Tu se pa z županom (ali pa pač z osebo, ki je zapis pripravila) strinjam.

Re: Župan g. J. Manfreda nezakonito zaposlil direktorico občinske uprave

Da ne bo izpadlo, da širim neresnice in zavajam Lovrenčane, kot je to zapisal župan v svojem pismu, ki ga je objavil na spletni strani občine Lovrenc na Pohorju (ali je to primerno mesto za tovrstno polemiko ve le on). Moje ugotovitve, zapisane v zgornjem zapisu izhajajo iz priložene odločbe Komisije za pritožbe pri Vladi Republike Slovenije z dne 18. 4. 2018. Sklep o izbiri, ki ga je izdal župan Manfreda, je bila na pritožbenem organu razveljavljen. Razlog za razveljavitev so bile bistvene kršitve Zakona o javnih uslužbencih, natančneje določila 4. točke 65. člena. Na kratko, župan je izdal nezakonit sklep, ki ga je pritožbeni organ odpravil. Kaj je botrovalo izdaji nezakonitega sklepa, ali je to bilo narejeno namenoma ali iz neznanja, ve tisti, ki ga je izdal.  Vsak, ki se malo spozna na pravo (kopitar), bo verjetno znal prebrati odločbo Komisije za pritožbo (čevlje) ali pa morda kdo tudi ne.

Sanja Miljuš Herman, univ. dipl. pravnica