1 Nazadnje urejal Anžej (07.10.2018 21:57)

Tema: Lokalne volitve 2018

Odpiram posebno temo namenjeno lokalnim volitvam župana in občinskega sveta, ki bodo 18. novembra.
Samo tukaj naj se odslej odvijajo volilne debate kdo in zakaj si zasluži voditi našo občino. Za resne kritike imejte jaj** podpisati se z imenom in priimkom, da bodo trditve imele težo.

Torej že vemo kdo namerava kandidirati? Govoric je precej, z javno naznanitvijo so meni za župana znani samo trije: dosedanji Joško Manfreda (SD), Sanja Miljuš Herman (samostojna kandidatka) in Andrej Prapertnik (SDS). Še kak resni?

2

Re: Lokalne volitve 2018

Ponavadi samo sledim debatam, zdaj se pa moram oglasiti, ker to kaj se trenutno dogaja na Občini je že čista perverzija.
Glede kandidatov sledeče mnenje:
1. Joško Manfreda: najprej pohvale za novo spletno stran. Stran je pregledna in upam, da se bo ažurirala redno, predvsem z zapisniki OS. Naravnost grozljivo se mi pa zdi kadrovanje na OU. Ste opazili morda, da so v zadnjem mesecu dni bili skoraj vsi zaposleni povišani? Toliko višjih svetovalcev kot jih ima Občina Lovrenc je že skoraj rekordno. Ob tem pa se na sestankih OS izgovarjajo, da ne morejo kvalitetno nadzirati komunalnih projektov, ker da zato nimajo zaposlene kvalificirane osebe, ki bi se na to spoznala. In to ob dvema višjima svetovalcema in višji referentki. smile V režijskem obratu pa zaposlena 1 oseba, ki bi naj delala čudeže. <3
2. Sanja Miljuš-Herman: Gospe sicer osebno ne poznam, tako da o profesionalnosti težko govorim. Me je pa na začetku odvrnila od sebe s tem, da je v kampanjo vstopila napadalno napram aktualni "oblasti", kljub temu, da sama ni predstavila programa oz. vsaj svoje vizije vodenja OU.
3. Andrej Prapertnik: tudi ne poznam, čakam na program. Slišati ni dosti.

Let the games begin al kak že smile

3

Re: Lokalne volitve 2018

Veseli mesec lokalnih volitev je pred vrati in čas je, da se predstavim tudi tistim, ki me še ne poznate. Če ne veste kdo je Sanja in Počitniškega naselja, pa ste morda že slišali za Gobarco iz Gaberce. No, osebno gobe raje jem, kot nabiram, sem pa ime »poerbala« skupaj z hišo, ki sva jo z možem pred 20 leti kupila. In to je bila druga najboljša odločitev v mojem življenju!  Mož je hitro postal lovec, sin se je odločil gasiti požare in biti prvi dobri mož v decembru, jaz pa sem prevzela "uradne zadolžitve": od vodenje Turističnega društva, do vseh možnih funkcij v šoli in nekaj tudi v občinskih komisijah in društvih.
Kot pravnica sem dvanajst let bdela nad zakonitostjo lokalnih volitev v Lovrencu in sedaj sem ocenila, da je čas, da stopim na drugo stran, da s podporo volivcev in zagnane ekipe naredimo Lovrenc tak, kot si ga želimo: varen, napreden, odprt do svojih občanov, kraj, kjer ljudje sodelujejo ter se počutijo cenjene.
Slogan, ki smo si ga izbrali je Sanjo za županjo! O programu in listi za občinski svet pa več takoj, ko se kampanja uradno začne.
Sanja Miljuš Herman