1

Tema: Problem z acrobat reader

kdo lahko pomaga: imam Win98, pa so težave z odpiranjem PDF dokumentov. Acrobat je 4 ali 5, pa ga sploh ne odpre do konca, ker zašteka nekje na 3/4. (ustavi se pri veb.link.api...)
Potem moram računalnik ugasnit.Kaj naj naredim?

Naslov teme sem ti preimenoval v problemi z acrobat readerjem, ker ljubljana nima nobene veze s tvojo temo wink
Dreamboxer

Re: Problem z acrobat reader

Najprej odstrani acrobat reader. Potem z ad aware SE preskeniraj celi računalnik. potem pa na novo naloži acrobat reader 7.0 to je zdaj mislim, da zadnja verzija wink

Vse programe lahko najdeš z googlom.

Če ti še potem nebo delalo se oglasi wink

Like a Bull in Chinese.

3

Re: Problem z acrobat reader

Novejša je verzija Adobe Readerja, večji so problemi smile Včasih ima brskalnik probleme, včasih je datoteka neustreznega formata (kaki čudni fonti ali program ki je to zapisal) ali hudo dolga. V Vsakem takem primeru predlagam, da se datoteka najprej shrani na disk in potem odpre preko A. Readerja ne preko brskalnika.

Na http://www.adobe.com/products/acrobat/alternate.html dobite vse najnovejše in tudi starejše verzije Adobe Readerja za različne operaijske sisteme. Predlagam uporabo verzije 6.0.2 -> direktni link.

4

Re: Problem z acrobat reader

Sedaj pa je problem z ad aware SE. Ko sem ga downlodala se ne da odpreti, niti ga ne morem brisati. Ko kliknem ikono na namizju, se odpre  wizard ampak ne gre do konca in takoj izgine. Programa pa tudi ne morem brisati, ker mi javi acsess denied.Kaj pa sedaj?
hvala

Re: Problem z acrobat reader

Jaz z verzijo 7.0 nimam težav smile
Mislim da tukaj nima ad-aware prstov vmes ..........
Program izbriši tako : start->nadzorna plošča->dodaj ali odstrani programe .......

Re: Problem z acrobat reader

Eno kratko vprašanje.. Kdaj je bil nazadnje na novo inštaliran win98?

Re: Problem z acrobat reader

Se strinjam kripton, na novo je treba skup naret wink

Like a Bull in Chinese.

Re: Problem z acrobat reader

Meni se zdi,da maš ti pravo "solato" na kompu!! Po moje bi blo res najboljše nafrišno naložit vse skup,po možnosti Win XP! (odvisno,če maš prestar in preslab komp,pol ne!)

Re: Problem z acrobat reader

Ja če se le da, potem Windows XP drugače je pa win 98 njbolši nadomestek za XP.  Drugače pa se lahko spustiš v linux okolje...

Like a Bull in Chinese.

10

Re: Problem z acrobat reader

Linux ji priporočate?  Pa kaj ste normalni? roll

"Acrobat je 4 ali 5, pa ga sploh ne odpre do konca, ker zašteka nekje na 3/4."
Kaj se vam res zdi, da ona tak obvlada računalništvo, da lahko kar na linux presedla? Iz tega stavka je že dovolj razvidno, da je novinka v informatiki in da ima že z windowsi dovolj težav.

Eva, ti pa lahko poveš kak je trenutno na situaciji..

11

Re: Problem z acrobat reader

Ja vsi imate prav: ne spoznam se na računalnike niti na programe; prvotno je bil Win 95 in kasneje nadgrajen, ne vem pa kako, ker je delal en znanec od sestre. Težave so se začele z priklopom na internet(ADSL:saj zato je bila potrebna nadgradnja) in raznimi antivirusnimi programi. Sedaj je gor en požarni zid, pa spywear, pa norton. Ali je res potrebno toliko teh zaščit? Katera je najboljša, pa da se da posodabljat brezplačno?
Najbrž bo res najbolje da nabavim nov komp. kaj priporočate, da ni predrago in da služi običajni uporabi?
lp

12

Re: Problem z acrobat reader

Kaj mi nihče ne more odgovorit?

Re: Problem z acrobat reader

Ja malo si poglej na netu po spletnih trgovinah,pa se pol odloči za varijanto,ki ti najbolj ustreza,oz.ki ustreza tvojim finančnim zmožnostim. Tu pa maš nekaj linkov do naših spletnih trgovin.

BIG BANG
JAE
MANTIS
POWER PLUS
AGT
COMTRON
MIMOVRSTE
ENA A
MLACOM
BOF

14 Nazadnje urejal kripton (07.03.2005 20:18)

Re: Problem z acrobat reader

Eva:

1. glede zaščite računalnika:
Več ko imaš teh požarnih zidov, pa antivirusnih programov slabše je.  Priporočam ti en kvaliteten antivirusni program (mislim, da je blo že dovolj debate o tem v drugi temi) z vgrajenim požarnim zidom. Primerno bi tudi bilo brskanje po internetu s programom (brskalnikom) Mozilla. Vse to pa ti priporočam na posodobljenih Windowsih (np. najbolj trenutno razširjen Windows XP).

Če boš upoštevala moje zgoraj navedene nasvete, ti garantiram, da ne bi smelo biti kakih težav glede varnosti računalnika (če te pa napade neki zloglasni heker, pa itak nimaš druge variante, kot pa da štekaš računalnik iz omrežja big_smile ).

2. glede tvojega računalnika 
Rekla si, da si imela prvotno naložen Windows 95. Torej (roko na srce) lahko tvoj računalnik uporabljaš še samo za mletje kave. tongue Tvoj računalnik ni več primeren (je prepočasen) za izvajanje malo novejšega operacijskega sistema (np. windows XP), poleg tega pa še pisarna (word) ter zaščita računalnika fajn upočasnita sistema.

3. nov računalnik
Povprečen (nov) računalnik (trenutno povprečne) zmogljivosti stane nekje 120 tisoč SIT (to je mišljeno brez ekrana) (sama povej za koliko nameravaš kupit, tako ti bomo lahko bolj natančno svetovali).

Nekaj osnov, ki vsakemu koristijo pri kupovanju računalnika (na kaj bi mogli bit pozorni):
I. Procesor (to je v katalogu neka številka, zraven pa piše Mhz big_smile ): trenutno se hitrosti (večja je številka, boljše je) gibljejo čez 2000 Mhz (to je enako kot  2 GHz). Trenuno so aktualni procesorji od Intela in AMDja.

Intel ali AMD (splošno gledano)?
- Intel - počasnejši od AMDja, manjša poraba elektrike, manj se grejejo (posledica - so tišjii), zelo kvalitetni
- AMD - na kratko povedano - obratno od Intela

II. Pomnilnik (oz. RAM, np. 512 MB) - (večje je, boljše je). Minimalno (in ZARES) minimalno je 256 MB (priporočam vsaj 512 MB).

III. Disk (np. 120 GB): tu gor si shranjuješ filme, muziko, itd.. (več je boljše je).

IV. Grafična kartica: tukaj ti težko kaj svetujem, glavno je to, da pazi, da zraven NE piše besede INTEGRIRANA. V tem primeru to rešitev zavrzi.

Tu bi lahko nadaljeval in se spuščal v detajle, ampak to ni več toliko pomembno za povprečnega uporabnika.


Na kratko in laično povedano:

Kupi računalnik AMD, če želiš hitrost (igranje iger ipd. ) in cenejšo varianto.
Ali pa kupi Intel, če želiš kvaliteto in prazno denarnico.

Priporočam ti seveda AMD, še posebej takega z oznako"Athlon 64". Pojem "kvaliteta" pa naj te ne zmede, ker to ni isto, kot če bi primerjala med sabo np. dva krompirja big_smile .

Zaključek:
Bilo kak računalnik, ki ga zdaj kupiš, bo prek dovolj za povprečnega uporabnika. cool

LP wink

Re: Problem z acrobat reader

@kripton

Glede gretja procesorja se nebi ravno strinjal s tabo,namreč po vseh testih se novejši Pentiumi grejejo dosti bolj,kot pa AMDji,sploh pa kot 64 bitni AMDji! Je pa tvoja trditev držala kako leto ali dve nazaj,takrat so bili AMDji res znani po tem,da se radi bolj grejejo.Tudi sam sem lastnik procesorja AMD,pa nisem imel nikoli težav s pregrevanjem,je pa res,da sem serijski ventilator kar hitro zamenjal z novejšim,večjim in bolj zmogljivim (bakrenim)!Pa tudi o porabi energije bi se dalo debatirat,o pojmu kvaliteta pa sploh!
Skratka,naj se eva sama odloči,kaj bi rada imela! Mislim,da sem ji nekaj postov više posredoval dovolj linkov,da se bo lahko odločla. Glede na njen zdajšnji računalnik in glede na njen opis težav tukaj,mislim,da ni taki računalniški obsedenec,da bi potrebovala najnovejši in najboljši računalnik,torej bo dober že tak,kot ji bodo ga svetovali v eni od zgoraj navedenih trgovin! Seveda pa je najbolj pomembna globina njenega žepa! smile