Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 2 3 4 5 6 7 … 29 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » V poduk ino zabavo!
Pa je menda, par dni nazaj reptile spraševal, kdaj je prišel v Šentlovrenc asfalt, samo to je menda bilo samo za Tržone, tale asfalt , ker mi v Radegundi smo ga dobili dosti kasneje.
Najboljše bi bilo, da kdo od neposrednih očividcev, ne pa nas lauženkov - jih imam tudi jaz nekaj na pukli, samo kar se asfalta tiče, niti ne, pove kako se je asfaltiral Lovrenc.
Grobn, vsaka ti čast, samo vdori s svajimi topami !
Res bi bilo lepo, če bi malce starejši Lovrenčani, nam kalužarjem, povedali kako je potekalo asfaltiranje Lovrenca ?
A ste vidli te številke izpred 1969: 3.800 prebivalcev, 76 postelj za prenočit, 5 trgovin, 3 gostilne, 620 otrok v šoli Lovrenc + 140 v Puščavi.
Danes so vse te številke fejst upadle, samo število gostiln je zrastlo
Ne vem, če je št. gostiln zraslo. Ja mislim, da je število PAJZLOV zrastlo. :-)
SAJ SI SUPER -SAMO NEKA SVOJGA NAPIŠI -ne samo ko so pisali drugi,ker kot zgleda ogromno VEŠ po STARŠEH tak si mislim .
ni zamere ,če si NOŠ.
bom v krotkem pokozal gostilne ko so ble v st.-sv.+ Lovrencu na pohorju .
Lep pozdrav!
Imam vprašanje - sploh za zgodovinarje!
Pred kratkim sem pred uničenjem "rešil" knjigo z naslovom: "VIRIBVS VNITIS DAS BUCH VOM KAISER"!
Knjiga ima trde platnice, formata A3, 300 strani in ročna poslikava! Napisano v nemščini!
Če koga zanimajo podrobnosti lahko knjigo fotografiram!
Zelo bi bil vesel vsakega odgovora!
VIRIBUS UNITIS ( Z združenimi močmi )je bilo geslo Avstro - Ogrske monarhije, koliko me spomin ne vara so to bile knjige, ki se jih je podarjalo ob posebnih priložnostih, tudi dobrim učencem, tam od 90. let 19. stoletja dalje.
Ali je morda med avtorji naveden Max Herzig ?
Ne, Dr. Josef Alexander!
Pomota Pohorc - maš prav!!!!
Pri podrobnem pregledu je omenjen tudi Max Herzig!!
kado je točno biv naret asfalt po targi ?? nevem ,če je blo 1966?
Spodnji članek, ki sem ga napisal pred leti, je razprava o izvoru imena "Pohorje" in "Pohorcih" na sploh. Pobudo za pisanje mi je dalo zmotno in precej pogosto pojmovanje, da je Pohorje dobilo ime po številnih potokih. Takšno razlago so vsiljevali predvsem nemški avtorji, da bi dokazali nemški izvor imena. Osnovno zamisel, o zmotnosti teh predstav, sem skušal podkrepiti še z nekaterimi antropološkimi in etnološkimi poudarki.
Sekirca, nevem kako to, da dvomiš v to kdaj je bila cesta asfaltirana skozi Lovrenc. (Vpis pod številko 92). Glej ta članek sem potegnil dol z spletnega arhiva VEČERA. Sicer pa, če dvomiš, se lahko sam prepričaš in greš na spletni arhiv VEČERA in poiščeš ta članek, saj imaš točni datum in stran, tako da ne boš imel težav z iskanjem.
Če pa časopisu ne verjameš.........
si vredi Grobn maš prove dokomentacije -samo moj občutek je biv tok ,ker se spomnim ko so peli pevci Gozdarja pesem asfalt ,asfalt je zajo napisal besedilo pokojni župnik g.Tovšak ,sn pač mislo ,da je blo koko leto nazaj.-vredi je
Lovrenčane bi boral , če imajo kakšne brošure o Tovarni kos in srpov ob obletnicah, morda nalepke, ki so jih lepli na mačete, plakate, reklame...
Pohorc se bom probav potrudit-mislim ,da je po Šentlovrensko potrudit al pa ne ?
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » V poduk ino zabavo!