21

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Posnetek 13. seje OS 24.5.2012 - http://lovrenc.pohorje.net/sejeOS/2012-05-24_13.mp3, gradivo

22

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Posnetek 14. seje OS 25.9.2012 - http://lovrenc.pohorje.net/sejeOS/2012-09-25_14.mp3, gradivo.

23 Nazadnje urejal Anžej (29.11.2012 10:58)

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Posnetek 15. seje OS 20.11.2012  - http://lovrenc.pohorje.net/sejeOS/2012-11-20_15.mp3, gradivo

24

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Z zadnjim posnetkom 15. seje je nekaj narobe. Ne odpira ga. LP

25

Re: Posnetki sej občinskega sveta

avax je napisal:

Z zadnjim posnetkom 15. seje je nekaj narobe. Ne odpira ga. LP

Forum je v link dodal vejico kar seveda ni prav. Gre zdaj bolje?

26

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Zdaj je vredu. Hvala Anžej!

27

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Posnetek 16. seje OS 18.12.2012  - http://lovrenc.pohorje.net/sejeOS/2012-12-18_16.mp3, gradivo.

28

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Posnetek 17. seje OS 14.2.2013  - http://lovrenc.pohorje.net/sejeOS/2013-02-14_17.mp3, gradivo.

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Res zanimivo poslušanje...
Eno vprašanje za Admina?
Ali se Lovrenška klepetalnica vrača na portal občine Lovrenc??? big_smile G. Župan je dal jasno vedet, kako naj bi portal izgledal in predvsem kako naj bi bile informacije dostopne vsem krajanom, še več-dolžnost vsakega referenta je, da odgovori na vprašanja krajanov...
Pa še eno konstruktivno opozorilo bi dal g. podžupanu (''v posnetku čas 1:47:00''), da ste predvsem dosledni in natančni pri javnih izjavah o kritikah na lovrenški klepetalnici. Na temo ''pluženje '' lahko preberemo same pohvale lovrenškim plužačem in nič kaj drugega. Kje ste vi prebrali, da plužači slabo delajo?? O ostalih projektih pa nebi zdaj tukaj, ker bo itak čas pokazal kaj in kako.
Potrebno pa je seveda pohvalit g. Španbauer Bogdana in lovrenško ''Plehbando'' za pobudo k mednarodnemu sodelovanju s kulturniki iz Visa.
L.P.

30

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Ne da bi jaz kaj vedel o vračanju klepetalnice. Sploh že pol leta čakam da si bodo vzeli čas za to dolgo obljubljeno (in julija lani "nujno") prenovo a se vedno najde nekaj pomembnejšega. Osebno pa bi raje videl klepetalnico samostojno a če se bo nadaljevalo s čedalje ostrejšimi anonimnimi kritičnimi vpisi, ki posledično vodijo do policijskih poizvedovanj in pritiski, raje vse skupaj zaprem ali predam komu drugemu, ki se želi čebulit s tem.

Nisem še preposlušal celega posnetka a ob vrtenju okoli tarife za komercialne najemnine in cirkus, se mi je vse skupaj res zdelo podobno slednjemu wink Radodarna je tudi 85% subvencija za najemnino telovadnice domačim društvom. Se bojim da povsod in v nedogled s tako velikodušnostjo občinski žakelj ne bo dolgo zmogel...

31 Nazadnje urejal erik črnko (23.03.2013 19:44)

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Anžej, je bilo vprašanje bol za hec big_smile
Kar se pa klepetalnice tiče, pa ne vem kaj je tu tak kritičnega, da mora policija poizvedovat? Res me zanima, komu ni jasno, da je ta način komuniciranja in povezovanja ljudi popolnoma legitimna zadeva. Sploh zato, ker gre za izmenjavo različnih mnenj... Pa kakšni pritiski????
Vsak pa naj pri sebi seveda razčisti na kakšnem nivoju bo kritiziral.
Ampak sam seveda nisem začutil neke jake nestrpnosti do drugače mislečih na klepetalnici.
Lokalni oblasti bo pač moralo postati jasno, da živimo že 2 desetletji v DEMOKRACIJI in spodobi se, da smo potem demokratični, al tak nekak naj bi blo...
O lovrenški strani pa g.župan govori 1:15:30

32

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Župan očitno ne zna sprejet kritike, zato pa je odstranil klepetalnico. Malo otročje, če mene kdo vpraša. To nam lahko samo pove, da se požvižga na mnenje krajanov... Namesto, da bi se soočil s problemi, jih raje pometa pod preprogo. Se mi pa zdi, da je ta kup problemov že kr velik in bo počasi rabil večjo preprogo...

33

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Če si javna osebnost, moraš pač kakšno grenko pilulo (beri: kritiko občanov) kdaj več pogoltnit. Tega se mora zavedat vsak, ki se gre javne zadeve bodisi v funkciji župana, občinskega svetnika, člana nadzornega odbora bodisi kakšnega drugega telesa občine. Tako pač je bilo in vedno bo, s tem se je treba čim prej sprijaznit.

34

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Še časi točk dnevnega reda 17. seje če koga zanima samo kak detajl:
0:00:00 1. ugotovitev sklepčnosti.
0:00:30 2. pregled in potrditev zapisnika 16. redne seje
0:03:38 3. pregled in potrditev zapisnika 3. dopisne seje
0:04:00 4. potrditev dnevnega reda 17. redne seje
0:05:20 5. predstavitev sodelovanja z Visom
0:29:00 6. Informacije župana
1:05:30 7. Pobude in vprašanja
1:48:00 8. Potrditev Poročila inventurne komisije za leto 2012
1:57:00 9. odlok o občinskih taksah - najemninah
2:19:25 10. seznanitev s cenikom večnamenske športne dvorane
2:52:47 11. rebalans proračuna
2:58:05 12. podaljšanje pogodbe o ravnanju s komunalnimi odpadki in ostanki predelave
3:07:00 13. oprostitev najemnine zdravnici
3:12:22 14. seznanitev z letnim programom dela nadzornega odbora
3:17:03 15. seznanitev s finančnim načrtom NO za 2013

35

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Z nekoliko zamude objavljeno gradivo 18. seje OS.

Kratek zvočni povzetek najdete na Radio Slov. Gorice.

36

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Opažam, da manjkajo zvočni zapisi zadnjih nekaj sej občinskega sveta. Kaj je razlog?  Zapisnik namreč neredko ne zajame vsega dogajanja na seji. Občani pa imamo interes vedeti, kako je seja potekala v celoti.

37

Re: Posnetki sej občinskega sveta

To mene tud zanima... Nekaj sem sicer slišal, da naj bi  zadnja seja bila preveč "huda", da bi dali posnetek v javnost.

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Ena partija dela za zaprtimi vrati.
So meli sejo o nacionalni varnosti vrjetno, to pa ni za nas telebane, ki se samo bunimo. Še več - celo nazaj govorimo in jezikamo. To pa sploh ne pride v poštev v Lovrencu na Pohorju. Kraju, kjer se cedita med in mleko.

39

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Meni je direktor pojasnil, da se posnetki sej ne bodo več objavljali, ker se menda snema za potrebe izdelave zapisnika, ki se objavi, in ni potrebe (in pravne podlage?) za objavo še zvočnega posnetka. Samo ne me za besedo držat, ker si nisem zamerkal vseh detajlov z navajanjem mnenj inf. pooblaščenke wink Stari posnetki pa bodo umaknjeni.
So pa to o objavi posnetkov sklenili na seji OS če se ne motim in če se oni strinjajo (si pa mislim da jim ne diši najbolj) z nadaljnjim objavljanjem lahko po mojem objavijo ne glede na mnenje inf. pooblaščenca.

Je pa objavljeno gradivo za torkovo 19. sejo OS. Po malo več kot enem letu pa se v četrtek sestane tudi Odbor za gospodarstvo, turizem in kmetijstvo.

40

Re: Posnetki sej občinskega sveta

Tako je tudi v našo vas prispel duh globalne politike. Najprej so umaknili klepetalnico (zdaj mam občutek, da se s sokrajani pogovarjam v Rušah), nato pa še sej ne smemo poslušati. Saj res, da obstajajo zapisniki, vendar je to že cenzuriran in naknadno obdelan material. Glede mnenja inf. pooblaščenke je pa tak, mnenje je za razmislek, lahko ga upoštevaš ali pa ne, je še vedno samo mnenje in se ga ni potrebno držat kot pijanec plota. Klub informacijski blokadi pa se nam ni potrebno bati. Aktualni župan je na začetku obljubo, da se bomo vse dogovorili in razčistili na zborih občanov. Samo upam, da jih ne bo skliceval po isteku mandata, saj potem ne bodo imeli učinka. Me pa zanima, če so seje OS zaprtega tipa, ker če niso, se jih lahko udeležimo kot poslušalci, kar bi znalo biti zelo zanimivo. Če se za kaj takega zmenimo, sporočite, jaz prinesem pecivo...

Helena iz Štamberka
Spodnja cesta do konca