1

Tema: Ceste

Kaj mislijo kaj posipat al kaj ? Zunaj na cestah je katastrofa. Zvožen sneg pa samo nese smile

smile Kuj Neka smile

Re: Ceste

Ketne pa bo...

3

Ura je 14.28 in naše ceste so bile pravkar posipane.  smile

smile Kuj Neka smile

Progress...

5

Ja imam edino vprašanje zakaj moramo, vedno "gnajvit" za posip, ali ni samo umevno, da če je sneg na cestišču, povrhu še led. Da je treba posipat.
l.p

Najprej pred svojim pragom ščisti

6 Nazadnje urejal otto (04.03.2010 11:05)

Torej spet ceste, saniranje teh poteka zelo počasi in udarne luknje v Lovrencu bodo počasi gromozanske.
Makedamske ceste so še slabše saj se posedajo itd in izvajalec velikokrat  nima, (na žalost ) primerne gradbene mehanizacije.

Proso bi, da se odgovorni sami podajo na teren in sami z lastnimi jeklenimi konjički pogledajo stanje cest.
l.p

7

Šodra na cesti je teko, da bi blo za eno hišo spugat al pa za celi britof posipat smile

Drgoč pa še ideja za šavje med glavno cesto in Slepnico dovta mimo Marlesa spucat. Je jo ko da bi v džunglo prešo.

Moram grajati določene ljudi, ki so si omislili voziti šoder na našo cesto prejšnji teden. Do tega posega je bila cesta normalno prevozna, od takrat dalje pa je uničena zaradi težke gradbene mehanizacije. Morali bi imeti odlok po katerem stroji nad 10 ton ne bi smeli voziti po makedamskih cestah npr. do 15. aprila oz. do takrat, ko se cesta res posuši. Prej prevozna cesta je zdaj neprevozna (sedaj trenutno nekako gre, ker je zopet mrzlo, ko bo toplo bo pa spet "sranje").
Včasih bi nekateri potrebovali malo zdrave kmečke pameti.
sad

9

Se popolnoma strinjam. Kateri nesposobnež popravlja cesto samo nekje na koncu, če pa je po celi cesti treba voziti šoder. Seveda je cesta bila mehka po celi trasi in so jo uspeli zanesljivo uničiti! Prej je bila slaba samo na enem manjšem odseku, sedaj je nekaj km.
Zaradi tega sem včeraj z avtom tudi nasedel in si ga poškodoval. Pa bo šlo cca. 400 EUR za popravilo! Kam lahko odnesem račun za povračilo teh stroškov?

10 Nazadnje urejal otto (10.03.2010 16:57)

vpeter je napisal:

Se popolnoma strinjam. Kateri nesposobnež popravlja cesto samo nekje na koncu, če pa je po celi cesti treba voziti šoder. Seveda je cesta bila mehka po celi trasi in so jo uspeli zanesljivo uničiti! Prej je bila slaba samo na enem manjšem odseku, sedaj je nekaj km.
Zaradi tega sem včeraj z avtom tudi nasedel in si ga poškodoval. Pa bo šlo cca. 400 EUR za popravilo! Kam lahko odnesem račun za povračilo teh stroškov?

V takem primeru pokličeš 113 počakaš, se naredi zapisnik, in stroški popravila bo krila zavarovalnica saj ceste so zavarovane. Če niso bo morala občina.
Kaj se pa tiče popravljanja makedamskih cest pa je tak, da vozijo nek poceni šoder namesto drobljenec .....kot je rekla Svetlana Makarovič Nesposobni ste. Tudi tukaj je enako.
Izvajalec pa itak nima gredera, vsaj ta ne, ki ponavadi popravja ceste.
Je pa res, da tak ko se zdaj popravlja, nikdar ne zmanjka dela.

11

Otto,prav imaš pokličeš 113 in dobiš zapisnik.Samo zraven zapisnika boš dobil še položnico za kazen in še kako kazensko točko ,zaradi domevne prehitre vožne,pa če boš vozil tudi smo 10.To ti povem iz prakse,zdrs iz ceste zaradi poledice in neočiščene ceste.Po njihovem si vedno kriv ti.

12 Nazadnje urejal otto (11.03.2010 15:42)

Dorč je napisal:

Otto,prav imaš pokličeš 113 in dobiš zapisnik.Samo zraven zapisnika boš dobil še položnico za kazen in še kako kazensko točko ,zaradi domevne prehitre vožne,pa če boš vozil tudi smo 10.To ti povem iz prakse,zdrs iz ceste zaradi poledice in neočiščene ceste.Po njihovem si vedno kriv ti.

Kam bos zdrsel ce je blato tako in luknje, da si zaradi tega unicis avto...

Danes zjutraj sem opazil pred cesto tablo 4T osne obremenitve.
Hvala občinski možje, da ste nam dali tablo. To bo rešilo vse naše težave. roll

p.s. čez 4T na os dosežem poleti z nakladalno prikolico.

14

Pozdravljeni.
Danes sem se vozim malo naokoli ker je bilo lepo vreme da bi lahko naredil kakšno lepo sliko. In naletel sem na tole:

http://www4.slikomat.com/10/0317/k9p-170320.jpg

http://www4.slikomat.com/10/0317/1dw-170320.jpg

tole je na asfaltu ki je totalno popustil letošnjo zimo kot sem opazil. Potem pa stoji tale prometni znak:

http://www4.slikomat.com/10/0317/bmh-170320.jpg

http://www4.slikomat.com/10/0317/bwo-170320.jpg

Se peljem naprej saj lovrenčani vete da je na kumni farma kjer bi naj naslednji teden (v ponedeljek) pripeljali krmila za piščance. Kako pa?? Se pogovarjam s Kumenčani: " ja saj cesta sploh ni odmerjena" torej od koga je??? Lastnikov je kar nekaj. To so tamkajšni kmetje. In kot sem se sam prepričal niti hlodov (edini dohodek na kmetiji) ne morejo odpeljat. Videl sem pa tudi kar nekaj strojev ki bi presegli dovoljeno maso od navedene. Kako si naj kmetje pripeljejo žagovino do doma za nastilj, kako naj vozijo gnojnico na travnike v lovrenc za boljši pridelek, če je pa vse težje od dovoljenega.
Potem se peljen po "gorfovi" cesti nazaj v lovrenc. in opazujem naravo oz okolico. Ja kje je pa na tej strani ceste tabla?? Hmm eh pomojem tak ni treba. Zakaj pa ne? Kdo se kaj vozi tam da je nepotrebno? ...

15

Vozila ki presegajo 4T osne obremenitve plačajo bistveno več cestnine kot lažja vozila. Kje je tu pravica? Važna je debelina asfalta ne pa dolžina !

Svet je okrogl pa te za vsokim voglom edn j...

16 Nazadnje urejal sosed (17.03.2010 21:14)

ja valda cela 3 leta uhh mater. sicer pa ce si preberejo zakone nebi smeli znaka postavlat brez dovoljenja lastnika. Kolk pa jaz vem pa lastnik ni biv obveščen o tem. no ja tak kot pa je tota cesta splužena je tud nebi blo treba sipat s soljo.

lp

17

Nedolgo nazaj sem nekje bral, da imajo Avstrijci podobno prepoved vožnje težkih vozil za lokalne ceste že kar uzakonjeno v pomladnih mesecih. Les pač poderejo in pripravijo ob cesti ter ga potem zvozijo naprej. Res ne razumem zakaj bi bil problem počakat teh par tednov za te ne tako nujne vrste težkih prevozov.

18 Nazadnje urejal otto (19.03.2010 15:57)

Ja najmanjši stošek je postavit tablo!!!!
Dejsvo pa je, da se ceste ne vzdržujejo kot bi se morale in kaj se popravlja se naspol.
Takih primerov je kar nekaj!!!

19

Anžej je napisal:

Nedolgo nazaj sem nekje bral, da imajo Avstrijci podobno prepoved vožnje težkih vozil za lokalne ceste že kar uzakonjeno v pomladnih mesecih. Les pač poderejo in pripravijo ob cesti ter ga potem zvozijo naprej. Res ne razumem zakaj bi bil problem počakat teh par tednov za te ne tako nujne vrste težkih prevozov.

Ne razumes zakaj bi bil problem počakat teh par tednov?? Zveži si roke in noge ko prideš na šiht pa zasluži kaj z gledanjem če moreš.

Tabla še vedno stoji, cesto popravljajo....pa ne s šajtergo in lopato....
Je občina v konfliktu sama s sabo?