Robocop se je pošteno ujezil. Čisto opravičeno.
Upam, da bo vedno več ljudi, ki jim ne bo vseeno, kaj se dogaja po naših občinah in v državi, ki bodo aktivni državljani, ki bodo rekli NE korupciji, spravljanju javnega denarja v zasebne žepe, ki jim bo mar za zadeve javnega pomena, ki se bodo upali zoperstaviti nezdravim praksam in običajem, ki so na škodo javne koristi in ki bodo upali na glas povedati, kaj je prav in kaj ne.
Če je bilo kaj narobe, se mora to povedati in opozoriti na napake. Najti se tudi morajo odgovorne osebe. Stvari se ne sme pometati pod preprogo, kot bi to nekateri radi - žal tudi na naši občini.
Soodgovorni smo če molčimo in ne odreagiramo na nepravilnosti oziroma jih poskušamo skriti in zrelativizirati v smislu "pa saj to se povsod dogaja" ali pa "pa saj so podkupnine manjšega zneska povsem normalne v poslovnem svetu" ipd. Kje je meja?
Za dokumentacijo s par tabelami in kratkimi opisi našega kraja in načrtovane investicije (linka objavil Robocop), da bi morala občina plačati cca. 50 000 EUR, med tem ko se na trgu cene za izdelavo takšne dokumetacije gibljejo med 3 000 do 6 000 EUR? Samo popolni nevednež ali pa človek nemoralne drže ne vidi v tem kaj narobe.
Meni ni vseeno, ker je to tudi moj denar - pa ne samo moj - tudi od vseh drugih občanov in še kako mar bi nam vsem skupaj moglo biti, za katere namene so porablja. Za gradnjo cest, za obnovo zdravstvenega doma, za delovanje lokalnih društev ali za polnjenje žepov par posameznikov z vezami?
Če bi z javnimi pa tudi zasebnimi sredstvi vsa ta leta ravnali bolj odgovorno, danes ne bi bili v takšni nezavidljivi finančni situaciji. Zaradi peščice grabežljivcev in zaradi velike večine, ki je ves čas samo pasivno opazovala požrešno grabljenje onih nekaj, je danes naša družba v tako nezavidljivem položaju. Sami smo odgovorni, ker smo bili tiho.
Pa še tale misel Grega Repovža, ki zadene bistvo:
"...Politiki na državni in lokalni ravni so plod dolgoletne intelektualne lenobe te nacije. Ta nacija je dopustila, da politika pade na to raven, s tem ko je vedno znova izbirala politike na prvo žogo, na prvi všečni stavek. Slovensko politiko so zapustili malodane vsi intelektualci in zmerni ljudje. Zapustili so jo, ker so bili žrtve notranjih obračunov, ker jih ni marala tudi politika sama, predvsem pa so jo zapuščali na volitvah: ker jih prav ta nacija ni volila."