Re: Shod v podporo SDS
Gledam z enim očesom prenos iz Ljubljane in me postaja vse bolj strah. Strah za svojo bodočnost, za perspektivo vseh otrok, strah za državo, ki mi je nekoč pomenila vse, danes pa se sesuva v prah. Kako smo to lahko dovolili?!
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Shod v podporo SDS
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Gledam z enim očesom prenos iz Ljubljane in me postaja vse bolj strah. Strah za svojo bodočnost, za perspektivo vseh otrok, strah za državo, ki mi je nekoč pomenila vse, danes pa se sesuva v prah. Kako smo to lahko dovolili?!
"Janša vidi v Sloveniji delovanje komunistične partije, čas primerja z začetkom holokavsta."
"Odločno je potrebno nastopiti proti levemu fašizmu. Zgodovina Slovencev se ne bo končala na Murglah." (Govor Janše)
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d … 0805882497
Uf, težke besede...
Dogodki izpred 70 ali 50 let nas, mlajše generacije, ne zanimajo. To je tema zgodovinarjev mi pa se dajmo iz nje nekaj naučiti. Zloraba Slovenske zgodovine služi izpetim politikom (levim, desnim pa tudi vatikanskim) zgolj za njihove sebične cilje, t.j. ostati na oblasti in živeti na račun političnih rent. Mlajše generacije potrebujejo delo, da si bodo lahko zagotovile materialno neodvisnost in prosperiteto. Politični oblastniki so te generacije oropale materialne samostojnosti, svetle prihodnosti in varne starosti.
Ko pa je nekdo materialno odvisen od volje in miloščine države imaš nad njim popolno oblast.
Sedanja slovenska "elita" nima alternative! Tako nam vsaj zatrjujejo. Vsi po vrsti trpijo za Ludvikovim (XIV:) kompleksom; Država to sem jaz (beri: stranka to sem jaz). Ali nismo bili priča takšni politični ureditvi tudi v SFRJ. Izborili smo si svojo avtonomijo in državo, a oblastnikov nismo zamenjali. Akterji so ostali isti, le bolj samostojni so postali, nad njimi je zgolj širno nebo. Če ne bodo imeli podpore v ljudstvu, bodo tudi tega zamenjali.
Čas je, da rečemo: Zadosti imamo vaših ljudskih resnic in pravljic, mi si želimo mirne sedanjosti in svetle prihodnosti. Mi se ne izključujemo ampak se dopolnjujemo in tako napredujemo.
Bravo Pohorc ![]()
Toto si pa trofo v nulo...
Glede shodov pa bi samo to-ve se kdo je bil danes glasnejši v Ljubljani. Ve se, koga se je slišalo dlje...
Počasi bi se tudi v Lovrencu lahko začelo delat na kakšnem ''NAPOVEDANEM IN MIROLJUBNEM PROTESTU''.
Sedanja slovenska "elita" nima alternative! Tako nam vsaj zatrjujejo.
In to drži. Žal pa nam to govorijo vsi po vrsti - levi, desni, srednji, .... Ker vsi ti ljudje kar čakajo v vrsti, da nadomestijo kogarkoli je že na oblasti. To velja danes in to je veljalo pred malo več kot letom dni. In počasi se bo zgodba spet ponovila. V tem trenutku je Virant glavni akter, ki meša godljo. In mešal jo je že pred letom dni. Zato pa imamo stanje kakršno je.
Glede shodov pa bi samo to-ve se kdo je bil danes glasnejši v Ljubljani. Ve se, koga se je slišalo dlje...
Počasi bi se tudi v Lovrencu lahko začelo delat na kakšnem ''NAPOVEDANEM IN MIROLJUBNEM PROTESTU''.
Aha, pol vemo kdo bo prvi dobil Vinkejovo položnico ![]()
Ne vem kak bi uspel v Lovrencu kak štrajk, saj vidiš da se še v klepetalnico komaj upa kdo brez anonimne krinke kaj napisat...
Ampak Anžej-midva sva drugačna al kak?
Moje ime pač stoji za tem, kar rečem... Me pa malo skrbi Vinkejova položnica. to pa priznam ![]()
Pustimo mi leve, pa desne pa nevem kere vse, pa se raje osredotočimo na našo lokalno politiko. Mislim da se pri nas dogaja ista svinjarija, kot drugod po Sloveniji in sem takoj za kak miren protest
sploh kaj se tiče vsega tega okrog mariborskega vodovoda. Smo praktično sredi pohorja, vode imamo neomejeno, naši "veljaki" pa podpisujejo take pogodbe. Meni se to zdi daleč od tega, da bi bilo normalno. Pa samo naj še nekdo reče, da ni denarja, da bi obnovili naša zajetja! Denar je, denarja je še preveč, samo pravilno ga je treba razporedit. In bilo kak gledamo, če obnovimo svoja zajetja, bi denar ostal doma in na dolgi rok smo mi v plusu. Ne pa da bo denar šel v zasebne roke.
Da o travnatem nogometnem igrišču sploh ne začnem, pa še o vseh ostalih obljubah našega župana...
Malo se zazrite okrog sebe, živimo v idealnem kraju. Toliko potenciala kot ga ima naš kraj, ga imamo malo kateri. Pač imamo smolo, da naši "vodilni" so pač taki kot so... Lahko se tolažimo, da je drugod po Sloveniji enako ali pa dejansko naredimo kaj za dobro našega kraja... Na nas je ali bomo mirno spremljali kak Lovrenc počasi propada ali pa bomo stopili skupaj in pokazali, da nam ni mar za naš preljubi kraj. Jaz osebno, mam polni kufer vseh teh projektov, ki so nareti na polovico in vseh obljub in nevem česa vse.
Rookoo se popolnoma strinjam s tabo. Mariborski vodovod v Lovrencu = katastrofa... Glede tega bi se pa lovrenčani res morali postavit po robu bilokomu. Tudi g. Joško Manfreda je imel kar dolge monologe glede tega, kak ni navdušen nad to idejo...
Seveda je bilo to takrat, ko so se vsi kandidati borili in tolkli po prsih, kateri bo več in najboljše delal za nas krajane.
Ker dejstvo pa je eno-občinarji sedijo na svojih stolčkih zaradi nas in ne obratno. In mislim, da jih je včasih treba na to konkretno opomnit. Lovrenški vodovod je že absolutno taka tema, da bi se lovrenčani morali konkretno zamislit.
Tudi ogromne cifre v evrih se tukaj pojavljajo... Upam, da se pri takih projektih nebo dogajalo to, (kar se bi lahko imenoval vseslovenski sindrom), da bodo masni denarci kar izpuhteli. Vrednost projekta daje sigurno možnost tega scenarija.
Kak nekdo napiše nekaj bolj konkretnega je pa pol vse tiho. Pol pa ni čudno, da je tako kot je... žalostno...
Rooko ... nogometno igrišče je že skoraj fertik (jeseni je bilo preveč dežja za dokončanje). Camp nou res ne bo, bo pa primerno za začetne udarce z žogo.
Vsaka čast Bobiju za vložen trud.
Vsi,ki obiskujete Lovrenško klepetalnico vas prosim,za glasovanje na spletni strani( Lokalec.si),kjer se potegujem za vstop v veliki finale. Glasuje se od 16.2-23.2 Pravila glasovanja-glasuje se lahko večkrat vendar v razmaku 24ur.Pri glasovanju si lahko ogledate tudi studijski nastop.
![]()
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Shod v podporo SDS