Tema: Odstop svetnika SD
Že kar nekaj časa se nisem oglasil v klepetalnici, verjetno so krive študijske "počitnice" in redkost informacij, ki jih takole zberem v prestolnici o mojem rojstnem kraju.
Pa vendar me je zbodlo določeno sosledje, ne *sočasje bo pravilneje. Ne želim prehitro sklepati, pa vendarle bi rad spomnil na dva dogodka, ki sta med seboj sicer nepovezana, pa vendarle velja nanju opozoriti. Glede na to, da ste "Lovrenški forumaši" kar pogosto kazensko preganjani s strani vodstva vaše male občine, bom zgolj v dveh alinejah navedel ta dva dogodka.
- pred približno enim mesecem je odstopil iz Sveta Vidko Švajger sicer svetnik SD, ki je po strankarski pripadnosti blizu županu;
- razpis za izgradnjo vrtca se je ponovil po odstopu g. Švajgerja, ki je večinski lastnik podjetja Pergola, d.o.o., ki se ukvarja z gradnjo montažnih hiš...
Je to zgolj slučaj ali je v ozadju kaj več, to bomo pa bomo kmalu izvedeli.
*Sočasje ali sinhronost je pojem, ki ga je vpeljal C.G. Jung. Gre za pojav, da se hkrati dogodita dva, na videz vzročno nepovezana dogodka, kot na primer v reku 'mi o volku, volk skozi okno.