41 Nazadnje urejal Pohorc (20.09.2014 12:27)

Re: Občinske volitve 2014

miha.kraner je napisal:

Naj vas potolažim. Saj se boste navadili na dejstvo, da se stvari lahko delajo tudi dobro. Za vsak miselni premik je potrebno neko časovno obdobje. Era "pečenih odojkov" se počasi izteka in vem, da se nekateri počutite ogrožene. Ne se bat, Marko ni revanšist in za vse bo vsega dovolj. Pa še en nasvet za tiste, ki ste sposobni malo več kot samo "slikice" gledat. Dajte si program prebrat. Ne bo vam žal! wink

Zaenkrat so nam ponujene samo "slikice" in nekaj stavkov ter misli, ki sodijo bolj v spominsko knjigo, gotovo bi prebrali tudi program, samo ne vemo, kje je.

Spoštovani.

Ob objavi fotografij sebe z Brino, sem to storil kot ponosni ati, ne kot županski kandidat. Prav tako sem jih objavil s privoljenjem Brine in Brinine mame Katje.

Ko so me opozorili na debato v klepetalnici, sem ugotovil, da ste na zadevo pogledali iz perspektive, na katero nisem niti pomislil! Ne jaz, ne Brinina mama, ne moj tim. Moram priznati, da tega nisem pričakoval, a se vsak dan učimo. Pohorcev komentar in to debato bom razumel kot dobronamerno in bom v bodoče bolj pazljiv, saj ne bi želel dajati slabega vzgleda.

Fotografije Brine sem izbrisal iz Facebooka, pustil sem le najino rojstnodnevno. Mišljeno je bilo iskreno in ne kot promocijska poteza! Glede na to, da se tudi na Facebooku vsi poznamo in glede na to, da vidite Brino in mene, z roko v roki, ali skupaj v avtu, na cesti, pred šolo, zame to ni bilo nič drastičnega. Je pa prav in hvala, da ste me na to opozorili.

Marko.

43

Link do soočenja županskih kandidatov: http://www.youtube.com/watch?v=0xTGfEBkfGA

G. Župan, vaš nastop je populističen in pristranski. Moje mnenje je, da ste vi zadnja oseba na tem planetu, ki lahko govori o transparentnosti in o učinkovitem obveščanju občanov.
V iztekajočem mandatu ste uvedli cenzuro, podajali ovadbe, protipravno ste hoteli ukinit nadzorni odbor, na vaši (škropocalni) internet strani ne dobimo nobenih aktualnih informacij, poročil os ni, zvočnih posnetkov ni... Naštevanju v bistvu ni konca!
Res nam 'spet' prodajate prazno slamo.
Za mene so vsi vaši protikandidati neprimerno bolj verodostojni, kot vaše prazne obljube!
S kakšno pravico vi govorite, da Lovrenc nima dovolj strokovnega kadra?
Da v Lovrencu ni dovolj sposobnih ekonomistov in pravnikov?
G. Župan, če sklepate po tem,da dejansko VI nimate pojma o takih stvareh, še ne pomeni, da strokovnega kadra ni!!!
Vaš mandat lahko mirno rečeno rečemo, da je netransparenten!!!
Pred 4 leti ste obljubljali atletsko stezo, nogometno igrišče, vlaganje v šport in kulturo... Kje se vidi vložek? Nikjer!!!
Govorite o nekih cifrah, ki jih namenjate društvom... To ni denar občine. Ta denar, kot je povedal Leo Čelofiga, pride nazaj v proračun. Za uspešno delovanje društev so zaslužna društva sama in ne vi! Kje je vaša obljubljena sistematizacija delovnih mest na občin? Koliko ste jih prerazporedili, koliko tudi zaposlili!
In da povzamem vaše besede. PRAV JE, DA LJUDJE VEDO, KAKŠEN JE REZULTAT VAŠIH OBLJUB!!!

45

Črta med zasebnim in javnim je včasih zelo tanka. Marko, jaz brez sprenevedanja verjamem, da imaš zelo in iskreno rad svojo hčerko.  Ampak, svoje otroke imajo radi tudi drugi ljudje, no, vsaj večina njih. To je nekaj, kar je razumljivo samo po sebi in zato tega ni potrebno še posebej izpostavljati v javnem prostoru in dialogu.  Se povsem strinjam, da je vse odvisno od tega, s kakšne perspektive gledaš na vso zadevo. Sicer pa je to zgodba z dolgo brado in večkrat pride na dan, v razmislek tale članek:

http://www.mladina.si/44585/otroci-za-politike/

46

Kdor v poštne predalčnike vrže  predvolilno  gradivo, lahko tudi pričakuje, da ga bodo ljudje prebrali in nanj podali svoje mnenje ali pa  se do njegove vsebine kritično opredelili. Do tega imajo vso pravico in te pravice njim nihče ne more odvzeti. Ali bo bralca zmotila slika ali program in na kaj bo javno kritično spregovoril je njegova osebna odločitev . Posameznik (i)  se pač vtikajo v to, kar jih v gradivu moti. oz. do česar imajo kritični pogled ali kritično mnenje. Da imajo starši, tudi ljudje na splošno, otroke radi, je menda vsakomur jasno in tega ni treba posebej poudarjati, ker je to samoumevno. Otroke imamo zato, ker smo si jih želeli. Ko jih imamo, pa jih imamo radi in njim želimo vse dobro. Zato skrbimo, da so ljubljeni in da odraščajo v urejem in srečnem družinskem okolju.

Sicer pa je mnenje Varuha za človekove pravice sledeče:

»Varuh ne more komentirati politične propagande posameznega kandidata, saj ne razpolaga z zanesljivimi informacijami, zato pa lahko posredujemo že večkrat objavljeno načelno stališče do tega vprašanja.

Vključevanje otrok v kakršnekoli politične aktivnosti je neprimerno, brez soglasja njihovih staršev skrbnikov pa nedopustno. Vključevanje otrok v predvolilne aktivnosti je po svoji vsebini nasilje, če se otroci tem aktivnostim ne morejo svobodno izogniti na enak način, kot to lahko storijo odrasli. Zato Varuh priporoča, naj vsi, ki jim je zaupana skrb za otroke, neposredne stike otrok z nosilci političnih funkcij ali s kandidati za takšne funkcije načrtujejo izven časa, ko poteka volilna kampanja. "

Vsem nosilcem političnih funkcij, pa tudi kandidatom za te funkcije pa Varuh priporoča, naj se predvsem zavzamejo za dosledno uresničevanje vseh zavez, ki jih je Slovenija sprejela za zaščito otrok, pa jih v praksi pogosto ne izvaja. »

47

Dolžan sem podati kratko pojasnilo. Zgoraj sem napisal, da bi program liste Marka Rakovnika  gotovo prebrali, če bi ga lahko. Nisem vedel, da se program nahaja na koncu brošure namenjene vsem gospodinjstvom v kraju. Nekoliko prej mi je bil poslan tudi po elektronski pošti. Tako, da se glede tega nimam več kaj za vsajati. Predlagam pa, da se program objavi tudi na internetu.

48

miha.kraner je napisal:

V naslednjih nekaj urah pričakujem na teh straneh še kakšne nasvete o dojenju in navedke iz ustave Združenih držav Amerike.

Kot angažiran, sodoben in nekoliko zmeden očka si verjetno zamešal forum.

Naj malce pomagam:  http://mama.si/

49

Miha strinjam se s tabo,lepa asociacija zakaj ? Amerika ima 380 milijonov prebivalcev.Ob vsakih volitvah spremljajo kandidate žene-otroci in še kakšnega kužka pokažejo pa še z svojim rančom se pohvalijo pa nič hudega.V Lovrencu je pa kaj ? Lp Ivo

Prvi predvolilni 'GOLAŽ' je tudi že za nami. Sem spremljal z enim očesom in zelo pozorno poslušal program, ki se je izvajal. Moram priznati-je blo prav luštno.
Samo ena stvar pa je malo zapekla oko.
Na prireditvi se je pojavil Jezernik, ki je prišel iz jezerja malo pogledat, kako se kaj žaga njegov les....
Mene predvsem zanima ali je Jezernik politična ali častna funkcija? Ker če je častna, potem ne vidim nobenega razloga, da se Jezernik pojavlja na predvolilnih golažih. Nimam nič proti, da se tam pojavi jezernik s svojim lastnim imenom in priimkom, ker je to njegova legitimna pravica, nikakor se pa ne morem strinjat, da se izrablja Jezernika v politične namene!
Pričakujem, da se Jezernik pojavi pri vsakem kandidatu, ki bo predstavil svoj program na neki javni prireditvi!

51

Erik res je
4 jezernikova lista
Lovro Paradiž Lp Ivo

al Maxi... primerjat Marča z Janšo... je tak slovensko ... dobrososedsko smile altida smile

http://shramba.lovrenc.net/carobniprst/klepet/katja-fb.png

53 Nazadnje urejal erik črnko (21.09.2014 01:07)

Zgleda, da sem ob gledanju soočenja 'prešvical' podatek, da je za Jezernikove dni bilo letos namenjenih 32 000 evričov. Mislim, da bi to bila tudi prav zabavna revizija porabe tega denarčka.

54 Nazadnje urejal Helena (21.09.2014 12:11)

Maxi je napisal:

meni se zdi podobno onemu na D... , prej niso smeli objavlati slik in rojstnih dnevov otrok - sedaj pa objavlajo slike kako praznujejo brez očeta kateri je na službenem  p........ - se pa res ni niti ga.H vtaknila v to? mogoče pa še nebo komu( .........) prav , pa bo br...  .

Jaz pa prosim ga.H, naj se končno vtakne, da ne bo Maxi pop.....

Po nedeljski južini pa predlagam, da gremo na malo bolj resne teme. Konec koncev se odločamo za prihodnost kraja v naslednjih štirih letih, posledično tudi dlje. Res bi bilo lepo, da se na Lovrenčanu predstavijo vsi županski kandidati in liste. Prerastimo zamere in delitve, saj smo vsi v istem piskru, pa če je komu všeč ali ne.

Vzpodbudno je že samo dejstvo, da ima obstoječa garnitura končno neko alternativo. Čas je, da se tudi v naši kotlini začnemo končno pomikat navzgor, drugače bomo piskru izbili dno in potonli. Mislim, da je tudi pri nas cajt za neka frišniga!!!

56 Nazadnje urejal maxi (21.09.2014 22:20)

Ravno sem prišel domov pa čitam Klepetalnico pa se moram oglasit  "čarobnimprstom" fajn , da si na vozu , katerega vleče kojn za katerim se kadi- samo pazi, če je " lojtrantni", da neboš " du al pa von podla,mogoče ..,.. ".Mijehu pa moram povedati, da je mogoče " era" odojkov "resn " mimo , je pa prišla " era" brez poselnih ! ....o ga. H. pa nebom nič napisal , ker .........................................................................................................................
......................................................................................................................

57

Prisrčno pozdravljeni vsi skupaj. V nadaljevanju sledi moja predstavitev, kjer se bom predstavil kot kandidat, ki kandidira za člana občinskega sveta občine Lovrenc na Pohorju. Jaz sem užival ob pisanju, upam da bo tudi komu od vam všeč.

Kako naj vas prepričam, da mi daste svoj glas? Torej, če mi uspe postati svetnik, vam obljubljam sledeče stvari: zgradili ne bomo samo en dom za ostarele, ampak kar dva. Ceste bodo porihtane kot se spodobi, povsod bo alsfalt. Planiram narediti alsfalt tudi po vseh travnikih in gozdovih. Skozi Lovrenc bi zgradili avtocesto ter progo za tramvaj. Potegnili bi vodo iz Kopra, da bi v Lovrenc dobili morsko vodo. Na ta način bi lahko imeli tudi prvo kopališče z morsko vodo na pohorju. Zgradili bi letališče in imeli možnost letati po celem svetu. Naredili bi tudi živalski vrt, otroci pač imajo radi živali. Zgradili bi največji stadion na svetu, ki bi sprejel do pol miljona ljudi. Vsak vikend bi imeli živo glasbo, s samimi legendami svetovne glasbene scene. Poskrbel bi, da bi mesečno vsako gospodinjstvo dobilo vsaj 500 eur, kot zahvala, da živijo v tej prelepi kotlini. Poskrbel bi tudi za smučanje. Začeli bi z obnovo vlečnice in jo širili vse do Klopnega vrha ter se povezali z Roglo. Računam, da bi vse skupaj imeli 120km prog za smučanje. Organizirano bi bilo tudi svetovno prvenstvo v smučanju. Športno dvorano bi preuredili, da bi sprejela vsaj 100 tisoč ljudi, da bi se lahko tam odvijala večja svetovna tekmovanja. Zgradil bi se tudi kompleks hotelov, apartmajev ter ogromen prostor za kampiranje. Računam, da bi lahko sprejeli do miljon turistov. Pritiskal bi na delodajalce vseh lovrenških zaposlenih, da se jim zmanjša delovni čas na štiri ure, plača pa potroji. Vizija pa je, da bi na koncu bili vsi zaposleni na občini. Položnic se več nebi plačevalo, živila v trgovinah bi bila zastonj. Gostinci bi točili zastonj pijačo in vsi bi lepo živeli do konca svojih dni. Ultimativna želja pa je, da se v prihodnosti Lovrenc odcepi od Slovenije in postane samostojna država.

Dobro, šalo na stran... Sem Rok Urnaut in ne obljubljam ničesar. Do zdaj smo poslušali samo prazne obljube, zato pa tudi sam nebom dajal obljub. Saj vsi vemo kaj so glavne stvari, ki ste morajo v našem kraju spremeniti. Luknje na cestah se vrjetno vidijo iz vesolja, zato je samoumevno, da je to treba popraviti. O Mariborskem vodovodu brezveze izgubljati besede, da je bila to zelo zelo zgrešena investicija. Sredi pohorja Dravska voda? Pa lepo vas prosim no... Pustimo zdaj to. Vem eno stvar; če mi uspe se prebiti v občinski svet, se bom trudil, da se stvari delajo pošteno in izključno samo v korist našega kraja. Veliko dejavnikov je, ki so odločilni za prihodnost našega kraja. Najbolj pomemben dejavnik je, da dobimo novega župana, ter da se zamenja večina obrazov v občinskem svetu. Ko bo vse to urejeno, lahko šele začnemo razmišljati o spremembah. Vsi so imeli priložnost, pa se žal niso preveč izkazali. Sam se zanašam na svojo zdravo kmečko pamet in občutek za poštenost. Preprosto ne znam biti nepošten, dvoličen, hinavski itd... Vedno povem kaj mislim in tudi stojim za svojim mnenjem. Sem kar dosti pisal po klepetalnici in si zaradi izražanja svojega mnenja, tudi prislužil ovadbo od našega sedanjega župana. K sreči je sodišče vse skupaj ovrglo. Skratka, res si želim postati Lovrenški svetnik, ker vem, da bi lahko dosti doprinesel k razvoju našega kraja. So me ljudje spraševali zakaj ne kandidiram za župana. Čisto preprosto - ker se ne čutim dovolj sposobnega. Se pa čutim sposobnega, da zasedem mesto v občinskem svetu. Morda mi manjka malo več izobrazbe, vendar po drugi strani pa vas vprašam, kako je možno, da v parlamentu sedijo sami doktorji in magistri, pa nam gre vseeno tako slabo. Svet je nastal na zdravi kmečki pameti in tega žal dan danes marsikomu primanjkuje.
Kandidiram  na listi Davida Kranjca pod številko sedem (7).
Rok Urnaut

58

Pozdravljeni!

Najprej moram vsem skupaj povedati, da sem se ob branju vaših besed nasmejala, kot že dolgo ne;) Hvala vam za to!
Čeprav, če dobro premislim, sploh ni smešno...ravno nasprotno...
Se mi zdi, da ste malo izgubili rdečo nit pogovora. Ker si nas večina želi sprememb, bi bilo bolj pametno pokomentirati, kaj je bilo do sedaj narejenega dobro za naš kraj in kaj ne ter kaj in s kom bi lahko bilo boljše, ali pa se morda motim?
Zdi se mi pa popolnoma zgrešeno komentirati izjave drugih klepetalcev, saj je opaziti, da nekateri pač ne razumejo prenesenih pomenov in ne znajo brati med vrsticami.
Seveda ima vsak pravico povedati svoje mnenje in vsak se ima pravico odločiti za svojega favorita. Pošteno in edino prav bi bilo, da vsak drugačno stališče tudi sprejme. In če že, skuša nasprotno mislečega prepričati z dobrimi argumenti, ne pa z neprimernimi izjavami in vmešavanjem zasebnega življenja. Roko na srce, nihče ni popoln.
Kako bi bilo lepo, če bi vsaj enkrat slišala, da bi Lovrenčani POHVALILI dobro opravljeno delo, ne pa takoj vse raztrgali, pa tudi, če gre za predvolilni bilten. Meni pa se zdi, da je bilten profesionalno izdelan in da je lepo berljiv in gledljiv tudi za tiste krajane, ki jih politika ne zanima najbolj. V njem so predstavljeni tudi tisti, ki za razliko od nekaterih, ki samo "opletajo" z jezikom, za naš kraj celo kaj koristnega naredijo. Torej, Marko in ekipa, vse pohvale za vaš časopis, ki sem ga z veseljem pogledala in prebrala tudi:)
Nisem opazila, da bi kdorkoli izmed vas komentiral program, ki je predstavljen v biltenu, čeprav bi moralo bit ravno to bistvo debate, ali ne?  Ne vem, na politiko se ne spoznam kaj dosti, mogoče sem tudi jaz zgrešila forum, ampak vse tole mi malce diši po krajevnem športu - faušiji...ali pa se spet motim? Če je temu tako, se vsem globoko opravičujem...pač moje skromno mnenje.
Še enkrat apeliram na vse krajane...poskusite enkrat s pohvalo, saj ni tako težko, potem se človek prav fajn počuti...pa četudi nekomu iz "sosednjega tabora".
Vsekakor pa bo še zanimivo vse skupaj...:)

59

Rok, poštena predstavitev. Ne sekiraj se, nekje sem prebrala misel: Kmečka pamet lahko nadomesti vsako diplomo, vsaka diploma pa ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti. Iz osebnih izkušenj vem, da misel drži kot pribita. Problem nastane tam, kjer ni ne kmečke pameti ne diplome. Všeč mi je tudi, da odkrito priznaš, da se ne počutiš dovolj sposobnega za župana. Marsikdo vidi samo župansko titulo, ne zaveda pa se, kaj ta titula nosi za seboj. Eno je komentirat in sprejemat zastavljene cilje in projekte v občinskem svetu (kar je seveda tudi zelo odgovorno), drugo pa je imeti vizijo in projekte za razvoj občine tudi pripravljati. Župan mora biti odgovorna oseba, ki mora imeti osnovno znanje s področja ekonomije, prava, predvsem pa mora biti dober gospodar, ki se zaveda, da so njegovi sodelavci njegovo najmočnejše orožje. Oblika njegove komunikacije mora biti mediacija, ne grožnje s tožbo. Jaz si ne znam predstavljati, kako bo možno ob ponovni izvolitvi g. Manfredeja ustvariti kolektivno vzdušje na občini, če pa so sodelavci že sedaj pod takšnim pritiskom, da se za voljo osebnega zdravja morajo umikati v bolniško. Je možno ob vsem tem pričakovati timsko delo. Bo pa timsko delo še kako potrebno. Vsi projekti, ki so v fazi izvajanja ali pa so zaključeni (Kovaška cesta, obnova kulturnega doma in dograditev vrtca) so bili zastavljeni že za časa g. Ladineka. Ne rečem, potrebno jih je bilo pripeljat do konca. Pa vendar, kaj bo sedaj, ko bo potrebno zastaviti nove projekte, izgubil si pa zaupanje in podporo tima?! Jaz si ne znam predstavljati dela v takem vzdušju. Brez normalne komunikacije in sodelovanja ne bo mogoče nadaljnje delo. Župan si ne sme domišljati da je "one man band". Župan se lahko posvetuje s strankarskimi kolegi, vendar na strankarskih sestankih, ki so ločeni od dela občine, na občini pa mora ustvariti intimno vzdušje, ki temelji na sodelovanju in zaupanju.
Slišala sem komentarje, da se je marsikdo posmehoval g. Manfredeju, da nima izobrazbe, da se mu ni pomagalo, da so se mu postavljala polena pod noge... Meni za izobrazbo dol maha. Človek mora za določeno delovno mesto obvladati določene spretnosti in znanje. Ali si je to pridobil skozi redno šolanje ali skozi življenjske izkušnje je za mene nebitno. MORA pa imeti določene kvalifikacije. Nedopustno je, da stopi v župansko pisarno, pa nima nobene vizije, kako naprej. Sem poslušala na posnetkih izpred štirih let predstavitev g. Manfredeja, v kateri navaja, da se je učil od g. Ladineka. Učil kako? Bil njegov asistent ali samo opazoval njegovo delo. Jaz tudi opazujem delo predsednika države, vsak večer pri poročilih, kar pa še ne pomeni, da to delo obvladam.
Župansko mesto je ZELO odgovorna funkcija. Izbiramo človeka, ki nam bo krojil usodo naslednja štiri leta. Tu ne bo časa za pripravništvo. Delo bo moralo steči čim prej. To pa ne bo možno v nekem skreganem vzdušju. Zato moramo prepoznati prazne obljube (Rok se je lepo pohecal, vendar njegov hec nosi globoko sporočilo), saj je jasno, da občinski proračun ni vreča brez dna. Strinjam se z Bibo, vsaka stvar ima svojo pozitivno in svojo negativno plat. Učimo se iz pozitivnih, vendar naj nam negativne plati nudijo še večjo lekcijo. In takšnih lekcij nam ni potrebno ponavljati.

60

Predstavitev in program sta poslali še dve listi
SDS: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-201 … ranka-sds/
Lista Davida Kranjca: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-201 … a-kranjca/

Je pa program Marka Rakovnika po petkovi tiskani obliki, ki smo jo dobili v vsa gospodinjstva, ugledal luč tudi v elektronski obliki: http://issuu.com/lavierob/docs/zdravolo … _09_web3/0