1 Nazadnje urejal Pohorc (31.12.2014 19:18)

Tema: Voščila za leto 2015 - mogoča in nemogoča

Odprimo nov naslov s temo Novo leto 2015. Naj to postane tudi za kakšen teden Vaša tema! Tukaj si lahko damo duška z vsemi voščili, ki nam pridejo na pamet. Pa tudi z zaobljubami. Kako hecno se mi zdi, da se novoletnim zaobljubam reče v angleščini »resolutions«, kajti moja ostaja za nekaj časa (vsega je kriv Age of Empires II – pozabljena igralna dražest, ki jo moram dokončati) 1366 X 786 pikslov.

Kakorkoli že. Silvestrovo in vse kar sledi  je izjemna prilika, da si voščimo in obljubimo. Dajte to narediti kot želite!

Ker pa je bilo teh Silvestrov že toliko, je meni zmanjkalo idej, pa kradem od drugih.
Tale se mi zdi na kožo pisana! jojmene!

http://shramba.lovrenc.net/pohorc/klepet/top-funny-happy-new-year.png

Vse naj v novem letu!

Pohorc

2

Re: Voščila za leto 2015 - mogoča in nemogoča

Srečnega in zdravega smile

3

ivoo je napisal:

Srečnega in zdravega smile

Tudi tebi Ivo, pa vsem drugim, ki si jim to hotel povedati!

Vsem "klepetalnicarjem" vse lepo v 2015!

5

Morda res zgleda, da vse jemlje vrag,
stopimo mirno čez 2015 leta prag,
ne pozabimo, da v povezovanju je ključ,
da skupaj spet prižgemo Lovrenško luč.

Želim vam vse dobro v letu 2015, naši ljubi kotlini pa želim, da se končno strasti umirijo in da se začne delati pošteno in v prid našega kraja. Da se pozabi na politiko in zamere ter da krajani stopimo skupaj in gremo naprej z enim skupnim ciljem - delati za Lovrenc. Tako malo nas je, zakaj se nebi preprosto vsi razumeli? Čisto enostavno je: namesto, da si nagajamo, si dajmo pomagat. Pri vsaki stvari, ki jo bomo naredili, se vprašajmo kaj bomo s tem naredili dobrega za Lovrenc. Povezovanje je ključ in v slogi je moč.

Srečno 2015
Rok Urnaut

Ravno danes sem slišal zanimivo besedo, ki se je verjetno nekoč uporabljala v Lovrencu. Nisem je našel v slovarju na strani, pa tudi google je ni prepoznal. Zanima me, če sta jo že slišala Pohorc ali Žomašter? Razširjena družina je bila na obisku pri starem stricu, nekoč lovrenškem gostilničarju, ki jim je postregel z najlonom t.j. osvežilna pijača, ki vsebuje šnops in malinovec v pravilnem razmerju. Ko je najlon prinesel na mizo je rekel: "toto je pa binglgajst" in se nasmehnil. Ker me ni bilo zraven na obisku, da bi vprašal, sam pa ne morem razvozlati kaj bi naj beseda "binglgajst" pomenila, sprašujem vaju...

Srečniga pa zdraviga smile

7 Nazadnje urejal Pohorc (01.01.2015 01:00)

Odgovor je sila enostaven, Ferdo pišite!

Tozadeven "bingl" mare horat saj eno colo, da je "meist!

Vi v zadregi, mi že na traktorju! Kmetijska zadruga Pohorc!

Priznam, da doslej še nisem srečal besede  "binglgajst", zato si jo razlagam kar po svoje. Morda je ta pijača "gajst" za določen organ, da ne bi več "bingljal"?!
"Deležnikom" (zelo moderna beseda!) foruma vse lepo v letu 2015!
Žomašter

9

Nemogoče je spreminjati druge ljudi. A če bi vendarle bilo možno, bi si želel več strpnosti, razumevanja, znati poslušati, skup držet četudi se ne strinjamo o vsem. Pa začno bom na svajem pragi.

O binglgajstu... o bingu ni dvoma:) gajst pa je v uporabi kot "volja" in tudi kot "snov". V binglgajst zloženki pa bi eni temu rekli kindermacher al pa moška vada wink

10

Če človeku gre vsaj približno dobro, pravim, da je v fazi ugodja. V bistvu životari, stagnira. Očitno je, da človeški rod preprosto ne zna drugače stopit korak naprej, dokler ne izkusi trpljenja, ne glede ali je to na osebni ali kolektivni ravni. Sicer nas narava zadnje čase opozarja, da ne delamo prav, vendar so to trenutni impulzi, po katerih se vračamo v fazo ugodja. Zato (verjamem, da bo delovalo čudno) v letošnjem letu vsem nam želim toliko trpljenja, kolikor je potrebno da odpremo oči, uši in duha ter postanemo resnično človek človeku človek, ne glede na to ali nas pesti žled ali pa uživamo v blagodatih narave.

V Nemčiji so prvo prišli po komuniste.
Nisem se protivil, saj nisem bil komunist.
Potem so prišli po Žide.
Nisem se bunil, saj nisem bil Žid.
Nato so prišli po unioniste.
Jaz nisem protestiral,
saj nisem bil unionist.
Potem so prišli po katolike.
Nisem se zoperstavil,
saj sem bil protestant.
Ko so prišli po mene,
ni bilo več nobenega,
ki bi se lahko postavil za mene.

Martin Niemoeller