Re: Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Sekirca, žal nimam datuma. Kaj misliš kdaj je nastala ta razglednica?

"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Sekirca, žal nimam datuma. Kaj misliš kdaj je nastala ta razglednica?

DORČ -SUPER-* slika je vredi slikana pa med parvo pa drugo vojno -vglavnem ,da še ni blo avtejov ,da bi NORLI dovtan po targi
ti bom pa jas dav eno -pa povej KADO je bla nareta ??
VPRAŠANJE ZA POHERCA
-na sliki ni SOKOLOV od Petra Lovšina
-na sliki ni ORLEKOV iz Zagorja ob Savi -škoda mojo lubilej b prešli samo pravijo da niso PUGALI "DOMA"pravi gosp.Vlado Poreduš
-todi FRAJKINCLEROV ni blo -mi je povedev Dušan Waldhubtter
- Marko Crnkovič od UDARNIKOV pa pojma nima ke je sv. Lovrenc
- TAK NEVEM DOJ GA JE točno pugav-na sliki ni dobenga Lovrenčana -rozn ,da so bl na JAVZNI
DORČ keda bova šla na pir te k KOLEBU....si mi mol sumliv roto....ne vajm, ne vajm či si ti blijzu mene douma, tk ku si zodnič nika tu guvoru ...
muguče si pa ti koki vohun ![]()
Nimaš ke ...tvoja slika je pa dobra, samu ne vajm , ki bi jo dobil, če si blizu mene, blizu SV.NEŽE (St.Agnes)!!!!
Grofceljski sliko imam doma,pa še nekaj drugih . Samo me tehnika jezi .Ko bom to porihtal jih bom poslav. Zdaj pa še povabima TRŽANKO naprireditev NA ZADNJI VOŽNJI ki bo 15 aprila.Na prireditvi bo posnetek zadne vožnje vlaka,na katerega ima tako lepe spomine. Pa še v Zrečeh stoji del vlaka,res ni v takem stanju kot takrat ko se je vozla z njim,ampa za spominsko sliko ob njim je dober. Saj ni tak daleč,33km iz LOVRENCA PREKO ROGLE.
Za pir se bova pa zmenla.
Dorč ,tam ku v Zraičah stuji vlak , tam bomo mi naredli muzej, tam bomo mi ubešali slike...čistu resnu...tau pa nna pijše nat v letoku jl ha... pa cena vozovnice za tržonko je sam en euro si puzobu puvedat .
Če te bo der keda vprošo...pri Kolebu ni gustilne, pač pa je tam bla včosih kmetija z deževnico...so krove vločli 2km dauč napojat vsoki den dvaikrat...
LP
Grofcelski zanima me če je bila koča na Pesku prej Lovrenčičeva

Hvala za vabilo, kdo bo kondukter?A je treba met pir sebo?
A pr Tarjenkvi kapeli ?
Na maji, ki je enaka kot gurnja, piše, da je bla poslona 1937.

Obema se zahvaljujem za informacije.človek se vedno,kaj novega nauči.Ta razglednica leletnik 1935 ,zanima me če še ta hiša stoji.
To je pa Lovrenc, ki ga imam v spominu, čeprav je na trgu razglednic najcenejši, je pa v mojem srcu najdražji, takšnega se ga še spomnim.

Viš Pohorc , taule pa pr meni tuj darži...najbul sladke so slike, du kerih še seže muj spumin.
Jo pugledaš pa si rečeš...ja takle je tule blu...se še spaunim ![]()
Nu pa še eno skico za zbriralce St Lorenzen ab Marburg Bahnhof

Dorč, zelo lepa slika gospodarskega poslopja pri Buettnerju, bi jo kar imel! Kje se dobijo take razglednice?
Tako je zgledala ta hiša z lepim parkom oz. sadovnjakom pred 1. svetovno vojno. Ostanki parka so bili vidni še po 2. svetovni vojni, nato so tam zrasli vrtički, hlevčki...
V zvezi z razglednico Lovrenca s križem v ospredju, ki jo je objavil Pohorc na št. 276, sem se tudi že sam večkrat spraševal, s katerega konca je posnetek, ker imam enako razglednico. Ali je od Peršla, Tarjenka...? Treba bi bilo preveriti na licu mesta. Pa še ena zanimivost: križi z Jezusom in Marijo pod njim so značilnost krajev niže od Maribora in predvsem vzhodno od Drave, tudi preko Mure. Ne spomnim se, da bi bilo tako znamenje v Lovrencu.
žomašter
Je od Peršla kriš se stoji ,samo Marije ni spot- tak je blo še onga leta.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012