Bog dej.
Da vam kuj povm, da sn jezn ko bk. več ko tri lieta sn biv bres totiga proklemanskiga intrneta. zodnč pa sn čapno oniga čupaviga od telemaha, pa ga tak zlasav, da mi je pali na roko gr skapav mnda nih sednsto metrov pa not čisto frišn kabl položo. Mu bom jas že pokozav.
lodi božji, a vte, ko se je pa mni naredlo. Se mi je ries kuj zafrdresalo fse skop. Zodnč, ko je noš župan mev tsto politično sroje, pa mi je obečav, da bo po mni pršo pa me pelav dovta da bom žiher tste dare letance jedo. Tak ko me pa tod na volitve pele vsoke štiri lieta. a vte, da ti ga narca či blo po mne. tak sn biv jezn, da sn se tak darl, da so mi sovze po harbti du tekle. kne se hecam. Ko vi jo daro vete kak sn jas ceglav. pa tak keko sn pale ču, sploh či letanc peko, samo niga marzliga odojka je mev, pa neko store čevape. toko jas tak čimam rat.
no, da vam povm, da čisn šov volit v parvi rundi. zaj pa pomaje bom šov, če bo le diri po mn pršo. ne vem, če nebom jas todi totiga mlodiga poba podparl, Markeja al kodi mo je ž jme. če ga bo diri videv, naj mo reče naj te pride po mne, tak ko je joško pršo vsoko lieto. pa da mi bo pali pomogav prav načrgolit na oni list, tak ko mi je joško zmierom pomogav. al pa če skop prideta, pa žiher še molo mošta ruknemo to pr mni.
zaj pa marem jt, ko mi je bobnca lih vunatne goče zaštrikala, da se žiher grem v grobn vašlat. vada je pa tak tapla da se kuj tak kadi vun, ko ribe švicajo spod not.