Tema: Adsl problem!
Dne 18.03.2005 sem tudi jaz postal lastnik povsem svoje linije našega hitrega in prestižnega interneta! Po prvih vtisih v dopoldanskem času se je zadeva odrezala res po pričakovanjih, a v popoldanskem času in predvsem zvečer pa zadeva postane polžje počasna in neuporabna! Vsi tisti, kateri smo v zadnjem času naročili ADSL pakete prosim, če opravijo test prenosa, zadeva pa zgleda sledeče:
- izklopimo vse download programe (kazza, DC++, ABC, Azureus.............)
- odpremo START->VSI PROGRAMI>PRIPOMOČKI>UKAZNI POZIV( odpre se DOS KONZOLCA)
- nato vpišemo sledeče: ping 213.250.19.90
Pojavile se nam bodo štiri vrstice odgovorov. Med njimi je rubrika "čas", kar pomeni odzivnost našega računalnika na internetu. Če je z našo linijo vse vredu bo reakcijski čas znaša nekje od 20-40 ms. V kolikor pa se vam pojavi reakcijski čas večji (200-300-400..........1000ms) pa prosim če mi lahko javite na email (luka.bedenik@gmail.com).
Sam namreč imam iste probleme, saj pri neobremenjeni liniji iz moje strani v popoldanskem in večernem času znaša moj ping nekje od 400 -1000, kar pa pomeni, da je vaš neuporaben, počasen in ni zmogljiv tako kot bi mogel biti in za kaj pač plačujete).
Obrnil sem se tudi na pristojne ustanove (SIOL in TELEKOM) in trenutno skupaj z njihovimi serviserji poskušamo zadevo urediti. Problem naj bi bil pa v tem, da naj bi bila "centrala" na kateri smo trenutno "tanovi uporabniki" priklopljeni nekako omejena z prenosom in zaradi tega smo prikrajšani za normalen prenos. Uporabniki kateri so pa pri ADSLu že od začetka pa so na centrali ki je že zapolnjena in urejena in teh težav nimajo.
Hvala za sodelovanje!
EDIT:če pa kdo ve kakšno rešitev pa tudi please help!
Luka