1

Tema: Adsl problem!

Dne 18.03.2005 sem tudi jaz postal lastnik povsem svoje linije našega hitrega in prestižnega interneta! Po prvih vtisih v dopoldanskem času se je zadeva odrezala res po pričakovanjih, a v popoldanskem času in predvsem zvečer pa zadeva postane polžje počasna in neuporabna!  Vsi tisti, kateri smo v zadnjem času naročili ADSL pakete prosim, če opravijo test prenosa, zadeva pa zgleda sledeče:

- izklopimo vse download programe (kazza, DC++, ABC, Azureus.............)
- odpremo START->VSI PROGRAMI>PRIPOMOČKI>UKAZNI POZIV( odpre se DOS KONZOLCA)
- nato vpišemo sledeče: ping 213.250.19.90

Pojavile se nam bodo štiri vrstice odgovorov. Med njimi je rubrika "čas", kar pomeni odzivnost našega računalnika na internetu. Če je z našo linijo vse vredu bo reakcijski čas znaša nekje od 20-40 ms.  V kolikor pa se vam pojavi reakcijski čas večji (200-300-400..........1000ms) pa prosim če mi lahko javite na email (luka.bedenik@gmail.com).

Sam namreč imam iste probleme, saj pri neobremenjeni liniji iz moje strani v popoldanskem in večernem času znaša moj ping nekje od 400 -1000, kar pa pomeni, da je vaš neuporaben, počasen in ni zmogljiv tako kot bi mogel biti in za kaj pač plačujete).

Obrnil sem se tudi na pristojne ustanove (SIOL in TELEKOM) in trenutno skupaj z njihovimi serviserji poskušamo zadevo urediti. Problem naj bi bil pa v tem, da naj bi bila "centrala" na kateri smo trenutno "tanovi uporabniki" priklopljeni nekako omejena z prenosom in zaradi tega smo prikrajšani za normalen prenos. Uporabniki kateri so pa pri ADSLu že od začetka pa so na centrali ki je že zapolnjena in urejena in teh težav nimajo.

Hvala za sodelovanje!

EDIT:če pa kdo ve kakšno rešitev pa tudi please help!

Luka

LUKA

2

Re: Adsl problem!

Ne glede na to ali imam vklopljenega katerega od DL programov ali ne, mi ping na 213.250.19.90 ne pride nad 200 ms. Sem zdaj parkrat pognal test po 100 zahtev na več naslovov in je povprečje okoli 60-70ms.

http://work.sibila.si/splosno/Forum/Krneki/lovrencan/slike/ping.gif

Ura je 21: 57 slikal sem pred 5 minutami.. jaz mislim da je cool. wink

4

Tudi mi smo se priklopili 18. - izgleda, da nas je kar nekaj, ki smo šli v to akcijo. Bom mojega dragega aktivirala, da preizkusi ta test, pa da vidimo. Javim, kakšno je stanje pri nas.

lp!

Evo moj ping tega naslova z vklopljenim Azureusom,odprtim Firefoxom.....:)

http://img179.exs.cx/img179/4483/ping6cm.jpg

Ko pa to vse pogasnem,mam pinga 22-28,kar je glede na uro kr dobro...:)

EDIT:se popravljam,zaj sem večkrat zaporedoma probal,pa mam skozi 19 ali pa 20! Višje ne gre! smile

XP master tale tvoje slika se je nalagala nenormalno dolgo, kot bi bila v *.BMP probaj najt kakšnega drugega gostitelja slik (lahko bi pa modreatorji dobili kakšnih par mega na lovrenčem "strežniku"?) Kaj praviš administrator????

Average 20ms ob 22.19
Pa sem od centrale oddaljen kar precej kilometrov, verjetno najbolj od uporabnikov v Lovrencu.

:) :)

Saj pravim, da to ni odvisno kolko si oddaljen od centrale! To je odvisno na katero centralo al kaj že si priklopljen v tem je fora. Se pravi potrebno bo samo pritisnit na SIOL da to uredijo, saj namreč več nas bo, prej bomo zadevo uredili a ne!

ZADEVO JE POTREBNO STESTIRAT ZVEČER OKOLI 20.00 URE!    Naprimer sedaj mam tudi jaz okol 20-22!  NUJNO POPOLDAN IN ZVEČER!

LUKA

Obveščam vas,da naj bi biila zadeva z današnjim dnem urejena,tako so zatrdili pri Telekomu! Zaenkrat kaže,da je res!   

Hvala za razumevanje

LUKA

Fajn si to poštimal Gojzer, ker jaz tudi razmišljam, da bom šel "na svoje" big_smile

11

Jaz sem tudi sprobal, pa sem kar zadovoljen,  med 20-32 se gibljejo cifre, pa sem dans kar nekajkrat sprobal!

12

Kakšen mora biti ping za kakovostno povezavo ?

13

Majnši sem boljpi je zate! big_smile  Jaz sem v bistvo odzivni čas,čas ki se porabi za prenos informacij...  yikes
LP

14

Čujte, jaz pa mam dans naenkrat problem z eMulo. Porti zgledajo zaprti, redki strežniki dosegljivi, lowid, kjer je še včeraj bil high... tudi kdo od vas tak?

15

Anžej: men dela Mula trenutno normalno (odprti porti, high ID..).

Si probal router/modem resetirat? Če ne pa porte spremeni (recimo idi za 100 manj). Ker men je enkrat delalo podobno (kar sredi lepega dne mi je zaštekalo).. čeprav sem mel odpre porte (Port Forwarding), pa sem probal resetirat, pa nič ni pomagalo. Pol sem pač porte prestavo, pa je začelo normalno delat (še zdaj)! big_smile

16

ADSL zopet škripa na vseh straneh . Ponovno so izpadi omrežja mad

Saj... res škoda da nimamo pri as kabelskega interneta.....

18

Z mulo ugotavljam, da kak dan dela vredu (high id), drugič zopet ne. Včasih je dovolj, da prekinem linijo in jo ponovno vzpostavim, da dobim drugačen IP in stvar zopet špila. Sem se parkrat menil z onimi na telefonski pomoči pa se zgovarjajo da so moje nastavitve krive. Malo morgen cool

19

Meni pa dela Adsl lepo tekoče smile Ni blo vlkih problemov zadnje čase smile Da se pa ne menimo kako je blo prva 2 mesca ko sem mel ta Adsl wink vsaki mesec sem menjal najmanj 1 modem tongue smile

smile Kuj Neka smile

20

Anžej je napisal:

Sem se parkrat menil z onimi na telefonski pomoči pa se zgovarjajo da so moje nastavitve krive. Malo morgen cool

To drži . Stokrat te vpraša , če si resetiral modem (čeprav mu/ji že na začetku zrecitiraš , da si ga resetiral)
Najboljše vprašanje s siol-ove strani :

Ste zadnje čase globoko posegali v vaš računalnik lol