1

Tema: Divx filmi

Evo mene je prijelo, da bi gledal filme pa sem malo poskušal lovdat divx-e. Vendar sem na tem področju popoln začetnik. Sem probal z eMule pa se mi zdi, da to ni zame: neverjetno male hitrosti, pol pa neki ratingi pa točke. Pa poslušajte jaz sem vendar odrasla oseba, ne morem prenašati, da mi računalnik boli noč in dan, sploh ker ima sila glasen ventilator. Na balkon ga pa tudi ne morem dati, ker je že jesen v deželi in kar naprej ščije.
Ali ve kdo za kakšno fajn rešitev, no naprimer a se splača stegnit v žep in se prijavit denimo na Supernovo, ali pa na kaj podobnega

Re: Divx filmi

java+azureus+torrent sites big_smile:D vlko seederov - 1h45min za en film big_smile

3

mijadva dol vlačima prek torrent sajta  - program bitcomet - za film nekje 2 uri

4

Zelo težko je priti do hitrega dolpotega. O plačljivih zadevah ne vem nič.
Pri eMuli je res potrebno imeti ure in ure prižgan računalnik in obilo ponujenega materiala, da se ti dvigne rating. Ko si enkrat na konju potem kar leti. Prednost mule je da se najde največ robe - tudi take malo starejše. je pa treba met potrpljenje.

Prednost torrent omrežja (klienti BitTorrent, BitComet, Azureus, Shareaza ... v tem vrstnem redu priporočljivosti) pa so res hitri dolpotegi ampak samo vročih žemljic. Starejše zadeve zamrejo in jiih sicer najdeš ampak nikoli ne potegneš do konca. Je pa seveda tudi tu pravilo več ponujaš več dobiš. Se je pa potrebno za dobre torente (recimo da so to datoteke s podatki o koščkih, ki jih pobiraš od različnih uporabnikov, da sestaviš celoto - film) registrirati na kateri od spletnih strani; obstajajo sicer tudi brezplačni a ne z vso ponudbo.

Krasen je DC++, kjer moraš precej ponuditi, da se lahko priključiš v 'komuno', kjer pa moraš biti precej iznajdljiv, da najdeš pravi vir. Če ga, gre stvar na polno! Dreamboxer je mislim da precej domač v tem.

Kot sem rekel če rabiš stare zadeve, bodi potrpežljv z eMulo, če iščeš to kar se je zadnje mesece vrtelo na platnu uporabi BitTorent, če pa imaš čas in potrpljene boš največ zadovoljstva na koncu našel v DC++.

Vsekakor priporočam registracijo na Slo-FileSharing, kjer v forumu P2P programi izveš opise, nastavitve in trike za vse te programe. V forumu Filmi objavljajo emule in torrent linke za aktualne filme. Obožujem tudi forum Zbirke z linki za opuse igralcev, režiserjev...

Priporočam tudi branje o oznakah filmov, da se ne boš mučil z dolpotegom screenerja potem pa bo film kot bi ga gledal skoz akvarij.

5

Vsem, lepa hvala za nasvete. Sem malo probal in se ukvarjam z naslednjo težavo: W32. Spybot. Worm. Imam Nortona, vendar ga je treba nadgraditi, s kasico prasico seveda. Berem navodila, menda lahko v registru išem na stotih placih. Bom menda kar formatiral.

Lep pozdrav v Lovrenc!