Sem se prebila skozi posnetek seje in skozi predlagani proračun. Imela sem občutek, da bo to zadostovalo, vendar je nekaj stvari, ki me je zmotilo do te mere, da se preprosto moram oglasiti. Z veseljem se oglašam na straneh klepetalnice, ki našemu županu gre v nos do te mere, da je prav zaradi slednje umaknil povezavo do Lovrenčana. Seveda je znova poskusil spraviti krivdo na direktorja uprave, ki naj bi to samovoljno naredil v času njegove odsotnosti, se pa z zadevo strinja, čeprav vedno znova povdarja, citiram:
"Ne želimo si, da nas nekaj razdružuje, temveč se moramo združevat." V praksi mu to nekako ne gre, čeprav le dejanja štejejo.
O občinskih spletnih straneh je bilo že veliko govora. Sam župan se je na začetku prejšnjega leta strinjal, da so neučinkovite, da je veliko pripomb in je obljubil na eni izmed prvih sej v preteklem letu predstavitev s strani aktualnih ponudnikov spletnih strani srečanje, na katerem bi si skupaj s svetniki ogledali spletne strani, pogledali kaj bi se dalo drugače naredit, ter da bi skupaj našli neko boljšo rešitev. Seveda je ta obljuba, tako kot mnoge druge, padla v vodo in od tega ni bilo nič. Vmes so krožile govorice, ki jih je na tej seji potrdil, da se z drugimi ponudniki dogovarja glede oblikovanja povsem novih straneh, kar bi pomenilo, da smo v zelo kratkem času vrgli skozi okno če se prav spomnim okoli 6000 eur, koliko nas je stala neučinkovita spletna stran. Če k temu prištejemo letni znesek 2750 eur za strošek objav in oglaševalskih storitev, gre za cca 12.000 eur denarja, ki vsekakor ni smotrno uporabljen oz. če prištejemo strošek izdelave novih spletnih straneh, je skupni strošek boleče velik. Zakup prostora za takšno stran je cca 100-200 eur, se pravi da se izvajalcu letno plačuje 2500 eur za objave, za katere sam župna priznava, da so neažurne, oz. citiram župana: "Včasih so Jezernikovi dnevi že mimo, pa slik še ni gor."
Drugo kar me je zares zmotilo, je sprenevedanje župana (sprenevedanje je blaga beseda, jaz mojim otrokom to definiram kot laž) glede davčne blagajne, ki bi jo nabavila občina in bi bila le ta na razpolago lokalnim društvom, predvsem pa bi se koristila za potrebe informacijske pisarne. Ker to ni bilo prvič, da je bil župan nagovorjen glede davčne blagajne in se težave vlečejo že leto dni, sem bila zares razočarana in zgrožena ob njegovi reakciji, kot da zadevo sliši prvič. Vem pa zagoto, da je nekaj mesecev prej, pri njem na najavljenem obisku bila računovodkinja turističnega društva ga. Tatjana Abrešek in mu je TUDI OSEBNO predstavila težave glede izdajanja računov pri prodaji spominkov, knjig in morebitnih ogledov kraja, ki jih očitno v tem času ni bilo. Ker če bi jih že bilo, bi župan preko svoje uslužbenke ga. Mojce Kristl, ki je za to področje zadolžena, bil obveščen, da v Lovrencu ne moremo zaračunavati ogledov, niti imamo kakšnega turističnega vodiča, saj je vsem že dalj časa potekla licenca, brez te je pa vodenje po kraju nezakonito. Tako težave, ki so rešljive v tednu dni, pa bodimo "na izi" pa si dajmo mesec, ne reši niti v letu dni.
Mogoče bo pa to leto petelina bolj pisano na kožo župana, zato z velikim upanjem pričakujem naslednje seje, saj je bilo obljub za prvo polovico leta veliko. Pravijo: upanje umira zadnje.
Imam pa občutek, da se je župan zadnje čase odločil za obliko dela od doma, saj prihaja v službo tik pred malico in tudi hitro gre. Če se zaradi tega zmanjšajo stroški ogrevanja njegove pisarne in je manj moteč za zaposlene, nimam nič proti. Konec koncev štejejo rezultati, te pa lahko vsak po svoje oceni.
Imela bi pa eno prošnjo: lepo bi bilo, da se na občinskih spletnih straneh med občinskimi novicami objavi, kdaj je sklicana seja občinskega sveta. Na ta način bi občani lažje sledili video zapisom in bi lažje posredovali morebitne pobude svetnikom. Lahko pa nas preprosto kak svetnik obvesti na naši klepetalnici, da bo zadeva bolj ažurna.