1

Tema: Izgubljen pes

Lep pozdrav!

Novo temo sem odprl, ker se mi zdi, da je to vredno omembe. Namreč cel mesec že tava izgubljen pes po lovrencu a se še noben ni spomnil, da bi poklical azil. Vsaj mislim da se ni. Zanima me pa to, če slučajno veste čigav bi ta pes bil. Je mešanec med nemškim ovčarjem in še nekim večjim psom. Pes je shiran skoraj do onemoglosti, zato bi vas tudi prosil, da če ga kje vidite mu dajte vsaj vodo, da se revež vsaj odžeja. Vem da mu nekateri od vas daste hrano, da se vsaj malo nasiti. sam sem to storil že nekajkrat.
Bilo bi pa tudi dobro, da ga poizkusi bilokdo, ki ima možnost, nekako zadržati doma ( ga privabite s hrano ) ter poklicati azil, da psa odpelje in mu nudi vsaj možnost preživetja ter nenazadnje tudi poiskati novega lastnika.

Nino P.

2

Re: Izgubljen pes

Mariborski azil je prejšnji teden poklical lovrenški veterinar Igor Breznik; prav tako ga je sam neuspešno lovil že po Lovrencu. Psa je poskušalo ujeti že kar nekaj ljudi (med njimi tudi midva), ampak kuža se ne pusti prijeti. Če mu daš hrano, jo poje, vodo spije, potem pa pobegne, še preden bi lahko prebral številko iz njegove ovratnice in na ta način ugotovil, kdo je njegov lastnik. Upava, da so ga ljudje iz azila našli!

Mateja Glavica

Re: Izgubljen pes

Jaz sn glih zaj klical na azil pa na občino...so rekli da majo pogodbo z Dramljami. Probal ga bom primit pa vsaj številko dol prečitat...upam da mi bo nekak uspelo. Najbolš bi blo da bi ga zadržal pa pridejo po njega pa ga rešijo. Ker si je res bogi..Mogli bi skup stopit pa mu pomagat. Ker se vidi da je toti pes bolj ko ne zgubljen, ne tak ko eni "lovrenški ovčarji" (mali mešančki), ki hodijo po lovrencu dnevno ampak se vseeno vrnejo domov. Probajmo vsi skupaj psu pomagat, ker je le živo bitje kot vsi mi.

Re: Izgubljen pes

pa še to..če boste lahko psa zadržali pokličite na občino ki bo nato kontaktirala z azilom v Dramljah od koder bodo prišli po psa. Hvala za razumevanje

5

Re: Izgubljen pes

Naša občina ima pogodbo z zavetiščem Zozani v Jarmovcu pri Dramljah.
Če je potrebna tovrstna intervencija, jih pokličite na 03/7490-600, 03/7490-603 ali 041/725-123. Obvezno pa je potrebno obvestiti tudi našo občino (02/ 6300-550), da izda naročilnico za posredovanje. Če zavetišče kličete izven delovnega časa občine jih pač obvestite takoj ko bo možno.
Kontakti in navodila so zdaj zapisani tudi na naši spletni strani pod ustanovami.

6 Nazadnje urejal FELIKS (28.08.2010 12:05)

Re: Izgubljen pes

Upam, da bodo sedaj ko imamo zavetišče v Mariboru na občini sklenili pogodbo z njimi. Saj je tole z zavetiščem v Dramljah malo nerodna stvar. Sploh če živali ne moreš zapreti nekam na varno, da počaka na prevoz. Te kar začnejo boleti noge ko čakaš 2 uri, da pridejo po žival.
Kuža je sedaj že v zavetišču upam, da se bo našel novi lastnik za njega. In hvala vsem, ki ste ga hranili med njegovim bivanjem pri nas.
http://www.zonzani.si/zonzani/index.php … amp;id=413

7

Re: Izgubljen pes

Če slučajno kdo pogreša rjavo-belega psa manjše rasti z ovratnico - malce prej je prestrašeno zbežal mimo mene proti Čebelarskemu domu...

Mateja