1 Nazadnje urejal Anžej (21.05.2014 16:27)

Tema: Občinske volitve 2014

Med ljudmi se, bolj kot za evropske volitve in neki referendum, povečuje zanimanje za jesenske občinske volitve. Če gre verjeti govoricam, sedanji župan ne bo imel lahke poti do tako želenega novega mandata.

Zato odpiram to temo za namen razprave, ki je edina dovoljena za tematiko teh volitev, mnenjem o preteklosti, pobudam o prihodnosti...
V tem sporočilu določam (in morda kasneje spreminjam) pravila objavljanja, da se izognemo znanim težavam iz preteklosti:

• vsebina in ostrina sporočil naj bo v skladu s pravili, še bolje če boste konstruktivni ter drugim dopustili lastno mnenje

• zaželeno je, da je sporočilo podpisano z imenom in priimkom, ni pa obvezno

• tema ni namenjena predstavitvi kandidatov in listam, za to bo namenjena posebna stran v okviru Lovrenčana

• sporočila, ki se ne bodo držala pravila bodo brez poziva izbrisana, uporabnik pa ob večkratnih kršitvah blokiran

• predlogi, pripombe, pritožbe, pohvale sprejemamo na naslov http://klepetalnica.lovrenc.net/img/kleplovnet.png

Pa ne težim iz samopašnih namenov ampak da resnično pretehtamo kaj dobrega je bilo narejenega v preteklosti, kaj bi lahko bilo bolje ter se predvsem posvetimo kdo in s kakšnimi idejami, izkušnjami, vizijo, ekipo, načinom dela... bi v prihodnosti lahko vodil našo občino, da bo to v našo korist in zadovoljstvo.

Aja, pa jaz nimam namena kandidiral, kot sem to že slišal govorit wink

2

Re: Občinske volitve 2014

Ej stari malo si mimo pihno če si najprej pričakuval debato s podpisanimi mnenji. Zaj vidim da ni več treba inh se že ohlašam cool Keko vem sta zaenkret poleg Manfredeja javno naznanla kandidaturo profesora Rakovnik in Čelofiga. Prvi s popotnico nekaj km asfalta in spokregano upravo drugi z izkušnjami pri glavnih občinskih gradbenih projektih zadnjih let in tretji s samozavestjo in racionalnim razmišljanjem. Težko napovedat favorita. Slišal sem še za neke druge kandidate pa jih niti napisat ne upam ker bi bol sodli v rubriko saj ni res pa je lol

3

"saj ni res, pa je" župana imamo mi že štiri leta...

4

Rookoo je napisal:

Čelofiga ali Rakovnik vseeno, mladi in izobraženi ...

5 Nazadnje urejal Rookoo (01.06.2014 17:01)

Ivo je napisal:
Rookoo je napisal:

Čelofiga ali Rakovnik vseeno, mladi in izobraženi ...

Ce bi ze moral izbirati med tema dvema, bi se raje odlocil za Rakovnika. O njem res ne morem reci kaj slabega. Tudi to, da je zdrzal na obcini, v teh tezkih razmerah, dosti pove...

Celofiga se pa kot svetnik ni niti malo izkazal. Ni se upal izpostaviti in je veselo, kot vsi ostali svetniki, delal z glavo gor in dol. To lahko pove samo to, da se je prevec bal za svoj stolcek.

Dejstvo pa je eno, da bilo kdo bo novi zupan, slabse ne more biti. Joskeju pa je tud treba cestitat, da ima jajca ponovno kandidirat.

6

Ja, počasi se bližajo volitve. To je tisti čas, ko pred računalnikom sedim s krpo v rokah in brišem cuker z monitorja.
Spet se bo marsikaj reklo in skušalo prodati.

Dobro bi bilo, da se bi kandidati za župana in liste za občinski svet predstavile tudi na Lovrenčanu. Nekaj se že razmišlja in dela v tej smeri. Gotovo jih bi bilo dobro tudi kaj vprašati. No in sedaj izziv za vse vas dragi Lovrenčani, kakšno vprašanje bi postavili vsem kandidatom. Zagrabite priložnost, tokrat se mi zdi, da bodo morali odgovoriti!

Vprašanje vsem kandidatom...

Ali boste v vašem mandatu zmanjšali št. zaposlenih na Občini in povečali produktivnost le teh?

8 Nazadnje urejal Rookoo (04.09.2014 13:55)

erik črnko je napisal:

Vprašanje vsem kandidatom...

Ali boste v vašem mandatu zmanjšali št. zaposlenih na Občini in povečali produktivnost le teh?

Obljubljali bodo vsi... Kako je pa s temi obljubami, je pa tak vsem jasno...

9

Na Lovrenčanu z današnjim dnem ponujamo vsem listam in županskim kandidatom možnost predstavitve programa - http://www.lovrencan.si/lokalne-volitve … dstavitev/

10

Predstavljajo se nam prvi kandidati:
Leo Čelofiga: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-2014/leo-celofiga/
Tomaž Golob: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-2014/tomaz-golob/
Marko Rakovnik: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-201 … -rakovnik/

11 Nazadnje urejal Pohorc (12.09.2014 13:48)

Vsem, ki ste poslali predstavitve, naj povem, da vaš trud ni bil zaman.

Bere vas RES VELIKO obiskovalcev!

Tako da vabljeni tudi ostali.

12

Danes je bilo na lokalni tv postaji BK TV soočenje nekaterih kandidatov na prihajajočih lokalnih volitvah. Sodelovali so Leo Čelofiga, David Kranjc, Branko Hojnik, Savinka Geratič in Marko Rakovnik. Ponovitev si lahko ogledate v petek ob 12. na BK TV (na Telemahovi kabelski je to kanal 155). Mislim pa da oddajajo tudi preko spleta http://www.bktv.si/

Medtem kandidaturo predstavlja tudi:
Lista za gospodarstvo in razvoj: http://lovrencan.si/lokalne-volitve-201 … in-razvoj/

Večer pa objavlja neuradne županske kandidate, ki naj bi za Lovrenc bili:
Joško Manfreda, SD
Marko Rakovnik, skupina volivcev
Leo Čelofiga, skupina volivcev
Vanja Osovnikar, skupina volivcev

13

Posnetek soočenja najdete na https://www.youtube.com/watch?v=bWNoOveEI1M oz. tu spodaj:

14 Nazadnje urejal Pohorc (12.09.2014 23:24)

Na lovrenških občinskih straneh lahko najdemo zadnji zapisnik seje občinskega sveta datiranim z dnem 8. 4. 2014. (Sploh pa so imeli za nas javnost letošnje leto samo dve seji (sic!) ) Saj ne, da bi ljudje preveč sestankovali, ampak ...
Zvočnih posnetkov sej že davno ni (nova paradigma demokracije v osebi aktualnega župana in svetovalca).
Poročila Nadzornega odbora so pa sploh posebno poglavje! (Vse čestitke članoma Nadzornega odbora, ki sta zdržala vso agonijo od začetka do konca! Posebej pa čestitke, ker ste Vsi opravili svojo  dolžnost po svoji vesti! Hvala!)

15 Nazadnje urejal Helena (14.09.2014 13:47)

Spoštovani g. David Kranjc!

V vaši predstavitvi na lokalni televiziji ste zelo lepo opisali zaplet, ki se je zgodil med vodstvom občine in nadzornim organom le te. Prav tako ste lepo ugotovili, da je v tem primeru šlo tako za diskreditacijo samega nadzornega organa, kakor tudi za osebno diskreditacijo, kar je seveda skrajno nedopustno in neprofesionalno. Prav ta primer jasno osvetljuje način dela in vodenja dosedanjega župana. Verjamem, da kot občinski svetnik niste imeli veliko vpliva na potek dogodkov, lahko ste kvečjemu opozarjali na nepravilnosti, kar je tudi spoštovanja vredno. Prav zato me zanima, če držijo govorice (pravim govorice, ker tega nisem slišala osebno iz vaših ust), da vaša lista podpira g. Manfredeja kot bodočega župana. V kolikor je temu tako, kako mislite v bodoče ukrepati v podobnih primerih, saj se bodo (v kolikor bo g. Manfreda podaljšal svoj mandat) verjetno ponavljali, če je to način njegovega dela?

Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem.

Helena Petrič

No in spet je govora o turizmu!!!

Spoštovani kandidat G. Hojnik.
Vi ste že nekoč bili član neke lokalne samouprave, ki se ji je reklo ''NAŠA KRAJEVNA SKUPNOST''. Po Lovrencu se slišijo govorice, da ste ravno VI takrat nasprotovali prodaji Hotela Jelen Uniorju. Od par starejših občanov sem slišal celo obrazložitev vašega takratnega razmišljanja. Citiram: ,,Jaz in moji otroci ne potrebujemo Jelena''.
Me pa zanima, če te govorice držijo in bi vas naprosil, da naslednjič tudi o tem kaj spregovorite. Predvsem, da pojasnite kakšna je bila vaša vloga in delo, ki ste ga opravljali v takratni Krajevni Skupnosti! Nas, ki smo takrat bili še malo 'prežnodravi', zanimajo te reči!!! Se to kar močno nanaša na vaš program, kako se gremo in naj bi šli, turizem!

In spoštovani kandidat G. Čelofiga.
V predstavitvi vašega programa me je najbolj zbodlo v oči, ko ste izpostavili delo in projekte bivšega župana, ki so bili (nekaj tudi v tem mandatu) vsi realizirani! Ali morda govorite o projektih, ki so se izvajali brez javnih razpisov? A to so tisti projekti, ki niso dokončani in se je cena teh potrojila? Ali je to morda projekt nove Večnamenske Športne Dvorane, ki ni bila ravno poceni, ampak je še vedno neustrezna po nekih športnih kriterijih? Je mar to projekt Dom za starostnike, ki je za mene osebno največja lovrenška sramota? Ali je to evropski projekt ''Dajmo elektrarno na Radoljno'' in za povrh še gremo naredit prenovo celotne Kovaške ceste?
Zanima me, kakšno vlogo ima g. bivši Župan v vaši kampanji? Zanima me tudi, ali je v bistvu to tista pot navzgor, ki nam jo hočete predstavit v vašem programu?
Kakšna je pot bivšega župana nas ne zanima več. Ponudite nam nekaj novega!

17

Ce lahko se sam podam mnenje, ceprav me ne zadevajo te volitve direktno.

Pricakoval sem, da bo vec kandidatov dejansko nekaj ponudilo, vendar po prebranem in slisanem, lahko recem, da se tako splosnih izjav ne bi sramovali niti na drzavni ravni. Ene izjave so splosne, druge so pa zadeve, ki so ze vec let v nacrtu in cakajo izvedbo. Skratka ne glede na to kdorkoli bo izvoljen, nic novega iz mojega zornega kota.
Tako da, naj zmaga kdorkoli, naj mu bo vsaj delo v veselje.

Spoštovani g. Erik Črnko!
Še do nedavnega sva se tikala in je bilo dovolj Erč in Lejc. smile
Če boš še enkrat dobro preposlušal soočenje - od 22.40 do 22.42 omenjam
le dejstva o projektih. Torej o tem, da so bili načrtovani in izvedeni (ne vsi) v prejšnjem ali v tem mandatu.

S spoštovanjem, Lejc

19

Leefli je napisal:

Ce lahko se sam podam mnenje, ceprav me ne zadevajo te volitve direktno.
Pricakoval sem, da bo vec kandidatov dejansko nekaj ponudilo, vendar po prebranem in slisanem, lahko recem, da se tako splosnih izjav ne bi sramovali niti na drzavni ravni. Ene izjave so splosne, druge so pa zadeve, ki so ze vec let v nacrtu in cakajo izvedbo. Skratka ne glede na to kdorkoli bo izvoljen, nic novega iz mojega zornega kota.
Tako da, naj zmaga kdorkoli, naj mu bo vsaj delo v veselje.

Ni mi jasno kaj bi se dalo povedati bolj konkretno. Da nekdo reče da bo zagotovo obnovil cesto skozi trg? Takemu bi jaz rekel da laže, ker taka trditev ni v njegovi moči. Da bo ustvaril 100 novih delovnih mest v mandatu? Utopija, če bo pomagal ohraniti dosedanje bo že uspeh.
Toliko neposrednih in konkretnih stvari (z vseh doslej predstavljenih) jaz še nisem slišal. In najbolj mi je všeč to, da gre za male projekte, kjer za izvedbo ni potrebnega silnega dnarja (ala skor miljon za 2,5km asfalta in pločnikov) in se jih bo dalo enostavno izvest brez silnih javnih razpisov in aneksov. Če je toliko stvari v načrtu in čaka izvedbo pa je treba vprašati župana zadnjega mandata kako to da se jih ni dalo narediti.
Iz dosedanjega dela in resnicoljubnosti kandidatov pa mora vsak sam presodit kdo bo (oz. je že) uspešno izvedel obljubljeno.

20 Nazadnje urejal KRANJC (15.09.2014 21:14)

Zdravo Helena,

o morebitni podpori posameznemu županskemu kandidatu se še nismo izrekli, prav tako o tem še nismo imeli konkretne razprave. Ker Listo Davida Kranjca ne predstavljam zgolj jaz, ampak vseh 12 kandidatk in kandidatov za OS, se bomo za morebitno podporo odločili skupaj. Temeljni pogoj za podporo županskemu kandidatu in s tem nadaljnjo sodelovanje je možnost uresničevanja pomembnih točk našega programa (področje infrastrukture in športa). 

Verjamem, da bodo pred volitvami krožile različne govorice. Marsikatere bodo služile zgolj kot »predvolilni rumeni tisk«, do sedaj pa tudi osebno še nisem nikomur dal podpore (niti neformalno).

Glede delovanja v OS menim, da lahko vsak član OS pomembno vpliva na njegovo delo in sprejemanje odločitev, vendar mu bo to uspelo le, če bo svoje poslanstvo vzel dovolj resno in se bo pripravil za vsako točko dnevnega reda posebej.  V sedanjem sklicu OS pa lahko žal ugotovim, da je dobra polovica članov prihajala na seje OS popolnoma nepripravljenih, kar boš ugotovila tudi sama (dovolj bo, če prebereš vsaj štiri zapisnike sej OS).

Pa še nekaj, ker sem pred volitvami bil samo David al pa tud Kranjc naj tak tudi ostane ;-)