181

Re: Občinske volitve 2014

182 Nazadnje urejal grobn (16.10.2014 12:03)

Bi kaj napisal na temo Davida, pa ni vreden besed!

183

piksna je napisal:

Aja, pa še en nasvet.

Če moš kokiga pujčeka, ga jutri šenkaj županu, ko mo ministrco na predvolinem gulaži, pa boš sigurno še por let po testem koboš mejala parcele, od občine dobivala na svoj TRR gnor (garantirano 4 lete).
Tak je blo menda pred štirimi leti, ko je bil pr nas minister Križankar.
Pje me je nedi že klical pa mi je reko da ni bil Križankar, ampak Križanič.
Prizadetim se opravičujem, sn ž molo v letih, pa se če več prav spomnm.

Evo, kot dokaz prilagam, da je Joško Manfreda v imenu občine sklenil pred približno 2 letoma menjalno pogodbo s podjetjem Pergola d.o.o., ki je v večinski lasti takratnega svetnika občinskega sveta in člana stranke SD, Vita Švajgerja.

Občina je dala par prvovrstnih stavnih zemljišč ob Vozniški cesti (tam stojijo zdaj nove hiše, ki jih je zgradila Pergola), ki so bila nenavadno ocenjena nižje od zemljišča, ki ga je dobila z menjalno pogodbo sama v zameno - občina pa je morala doplačat Pergoli še razliko v ceni, ker so bila ta zemljišča, ki jih je dala občina Pergoli ocenjena precej nižje od zemljišča, ki ga je občina dobila v zameno (na tem zemljišču stojijo celo stebri električne napeljave, ki jih je treba prestaviti, če se hoče tam graditi, kar predstavlja dodaten strošek).

Občina je doslej plačala Pergoli v ta namen že 38.306,96 EUR, kot je vidno to iz podatkov Supervizorja:

http://supervizor.kpk-rs.si/organ/76660/podj/20104995/

Ta posel med županom in podjetjem v večinski lasti občinskega svetnika iz politične stranke SD predstavlja konflikt interesov.

Ta zgodba še zdaleč ni končana, tako kot ne vse ostale Joškotove neumnosti.

Lovrenčani in Lovrenčanke pozivam vas, da se vsi udeležite nedeljskih volitev in volite Marka Rakovnika. Ne se ozirat na razne grožnje, ki prihajajo iz našega vrha in ne padat na prazne obljube. Naj se že končno naredi konec tem blamažam in da se začnejo stvari v Lovrencu premikat v pravo smer!

Pozdravljeni Lovrenčani! Na fb profilu Marko Rakovnik za župana smo uspešno štartali z virtualnim soočenjem. Vi postavite vprašanja, jaz vam odgovorim preko videa. Časa za en odgovor bom imel enako kot v BK TV studiu - 1 minuto.

Vprašanja mi lahko pošljete kar na Facebook ali pa jih postavite tukaj na klepetalnici, potem pa jih bom vsak dan odgovoril čim več. Video odgovori bodo objavljeni tudi na spletni strani www.zdrav-lovrenc.si. Sicer pa me prosim pocukajte za rokav in skupaj spijmo kavico - pogovor iz oči v oči je še vedno edini pravi.

Lep pozdrav, Marko Rakovnik

185 Nazadnje urejal avax (16.10.2014 12:50)

.

Povem vam, da takšne kot so David in podobni, sploh ni sram. Sprašujem se ali so totalno brez vesti, pameti ali pa je njihov lastni ego napolnil še zadnji atom v njihovih možganih.

Potem glede Manfredejevega volilnega programa:
Njegovi potencialni volilci ga ne bodo volili zaradi sadov preteklega dela ali zaradi njegovega programa, pa če obeta ne vem kaj še...volili ga bodo zaradi naslednjih reči, ki očitno zelo dobro prepričajo (to so mnenja Lovrenčanov, da ne bo pomote):
Joško je do vsakega prijazen, ga pozdravi in maha iz avta; ne dela razlik med ljudmi; hodi v Ljubljano in se trudi za nas; se udeležuje pogrebov in povrh plača še mašo za rajnkega; naj še ostane 4 leta, potem lahko gre mirno v penzijo, kako si bo bogi, če izgubi volitve; zastonj golaž, čevapi in štikl kruha...

Ali ni to zaskrbljujoče, kaj?

187 Nazadnje urejal grobn (16.10.2014 13:44)

Kdor se malce spozna na nebesedno, neverbalno komunikacijo, lahko iz današnjega predvolilnega letaka, iz fotografije, na kateri je gospod Joško Manfreda, razbere marsikaj.

Sklenjene roke na hrbtu lahko namreč marsikdo razume kot popolno nasprotje temu, kar je zapisano v predvolilnem programu njegove stranke...

Mateja Glavica

188

Dragi klepetalci, drage klepetalke, dragi Lovrenčani drage Lovrenčanke!

Rekel sem si, Oskar ne komentiraj lokalnih volitev preko spleta. Dal si javno podporo Markotu, kandidiral za svetnika na listi za kulturo, obiskoval ljudi in njim predstavil svoje ideje kako bi Lovrenc lahko bil boljši. Pusti splet, te bodo spet zmerjali s Puhoglavci (Trdoglavci), ti bodo spet gnar naprej metali (koliko pač zaslužim, če vodim prireditev.);aja Marko mi je za podporo obljubil 20.000€ in službo na občini, pa saj ne samo meni, ampak vsem, ki ga podpiramo!!! Bodi tiho sem si pravil... A kar je preveč je pa preveč...
trenutno delam preko javnih del na centru za socialno delo v Lovrencu. Nudim laično učno pomoč in motivacijo za življenje otrokom iz socialno ogroženih družin. Torej tistim, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo. Naš prostor je v bodočem razširjenem fitnesu. Ko se prične širit fitnes, nas bodo pa dali v temne kletne prostore občine, kjer bo razširjena knjižnica in še mnooooogo stvari. Pa naj se fitnes razširi, samo ne na račun otrok. Zagotovite g. Župan vsaj spodoben nadomesten prostor... A g. Župan se ne zanima za socialno ogrožene otroke. Ne na 1. volilnem golažu ob odprtju prizidka k kulturnemu domu, je hotel g. Župan v isti učilnici, kjer so bili otroci točiti pivo in peči čevapčiče in perutničke medtem pa naj otroci tam delajo naloge se učijo, zunaj jim pa za motivacijo igrajo na ves glas Kanoni. G. Župan, vsi ljudje pri opravljanju svojih nalog potrebujemo koncentracijo.Mogoče menite, da je ne. Pa jo, še posebej otroci. Vi ste jo  zelo motili za Vaše interese. Mogoče, Vam več koncentracije in zbranih misli, pri Vaših govorih tudi ne bi škodilo.

In danes, pridem na delovno mesto, v zaprtem prostoru je zopet pripravljen cigajner, ki zelo smrdi in v tem prostoru se bodo danes in jutri učili in delali naloge otroci iz socialno ogroženih družin...

G. Župan in Vi se imate za SOCIALNEGA DEMOKRATA!!!

S pripravljenostjo na ovadbo OSKAR KRANJC, uni.dipl. igr

Opsala, tale brošura pa ni več kar tako... No ja, ni presežek, ni pa tudi več grafična katastrofa. Ste sedaj videli, kaj se zgodi, ko na pomoč priskočijo še ostali... In na tem mestu se sprašujem, kdo sploh vodi koga. Vsi vemo, da je g. Župan ljudski človek, preprost in po mojem mnenju ni potrebno veliko truda za prepričevanje, da verjame ljudem okoli sebe... Kdo bo torej pravzaprav vodil občino, on, ali njegovi zvesti spremljevalci, ki pa dvomim, da so tam zgolj zaradi prijateljstev. Verjetno ima vsak svoje skrite interese. In ko bo Joško odšel v zasluženo penzijo, takrat bo videl, koliko od teh je bilo zares njegovih prijateljev in zaveznikov...

Kar pa se tiče fotografije in podpore g. Kranjca na letaku g. Manfrede (da ne bo pomote, vsak lahko izrazi svoje mnenje in to je tudi njegova pravica, ampak eni za tem stojijo, drugi pa raje spreminjajo stvari tako, kot je v danem trenutku za njih na videz najboljše), mislim, da je s tem naredil uslugo prej Marku kot zdajšnjemu županu, tako hitro pa ljudje spet ne pozabljajo... Sicer pa, kolikor vem, je bil v OS izvoljen drugi kandidat in kaj dosti glasov tako ali tako ne bi/bo prinesel...

190

Marko, razmišljam, kaj je takega, kar te še nisem vprašala. Vprašanj je bilo že veliko, saj sem se hotela prepričati, da ravnam prav in da podpiram pravega kandidata. In z odgovori sem več kot zadovoljna. Pa vendar, kako bo potem v praksi? Na to vprašanje sem si dala odgovor že pred leti, ko sva oba kandidirala za mesto na občini, na katerem si trenutno zaposlen. Seveda sem bila prizadeta ob lastnem neuspehu in sem kot »habuk« čakala na kakšno nepravilnost in napako s tvoje strani, ki bi potrdila moje mnenje, da si ne zaslužiš dela na občini. Vendar so do mene prihajale le pohvale in pozitivna mnenja o tvojem delu, s strani ljudi katerih mnenje cenim. Tudi sama sem opazila tvoje sposobnosti. Zato sem si morala priznati, da sem bila v zmoti. In zaradi tega me ne skrbi, da tvoji odgovori niso iskreni in da zastavljenih ciljev ne boš zmožen izpeljati.
Če pa je še kdo v kakršnihkoli dvomih, pa naj vpraša in naj presodi. Vendar naj presodi s srcem in ne z razumom, ker je razum zadnje čase pri mnogih omejen in zamegljen, saj gleda skozi podobo in ne vidi realnosti.
Helena Petrič

Ja, Kranjc je pokazal, da nima hrbtenice. Govori se eno, dela pa drugo! Pa dajmo dvakrat ugibat, če bo sam Kranjc dobil šiht na občini v primeru, da Joško dobi volitve! Pa še kaj bi lahko povedali o bivšem svetniku Kranjcu. Mi je pa tudi postalo jasno, kdo je bor in njegova analiza volitev. 'Lažje je pridobiti 3% glasov, kot pa 17%! Jasno-obrnit se po vetru, tam kjer je največja korist. Sram te naj bo, g. BIVŠI svetnik. Ljudje nismo neumni, čeprav si ti prepričan v to. Tvojo poštenost smo letos že nagradili z neizvolitvijo v vaški parlament. Nekje si se pošteno zakalkuliral. Še dobro, da je svetnik iz tvoje liste pošten in se je takoj javno opredelil. Pazi tudi, da ne boš stopil v 'prevelike šuhe' kot je nekoč napisal Politični deratizator na klepetalnici. Prepričan sem, da se ga še spomniš!!!

192

Glede na to, da Marku Rakovniku nenehno očitajo, da njegov glas ne doseže starejše populacije in glede na to, kar lahko beremo zadnje dni v klepetalnici, bi bilo edino prav, da bi na en "cetlc" A4 sprintali najbolj zanimive poste in jih zmetali v nabiralnike vseh gospodinjstev. Če se hočemo it pošten boj, bi bilo edino pošteno, da imajo VSI možnost videti in slišati, kaj se je v zadnjih štirih letih in nenazadnje, kaj se te dni, dogaja v naši lepi kotlini.

Aja, pa še to:
Za vse tiste, ki nameravate prodati svoj glas za kanec asfalta - poznam ljudi, ki jim je bila že v tem mandatu obljubljena asfaltna pot do vhodnih vrat. Kaj mislite se je zgodilo? Nič, oz. še huje...Namesto asfalta so dobili inšpekcijo za vrat in 5000 evrčkov stroškov. Tak da...:)

Glede Kranjca in ostalih privržencev  Manfredeja je pač tako, kakršen kapitan, takšna posadka.

194

biba je napisal:

bi na en "cetlc" A4 sprintali najbolj zanimive poste in jih zmetali v nabiralnike vseh gospodinjstev

Genialna ideja! Ampak potrebno se je lotiti takoj, da poštar jutri raznese.

195 Nazadnje urejal Pohorc (17.10.2014 13:07)

David Kranjc je prispodoba za vse tisto, kar je s tem Lovrencem narobe. Odpove na povsem človeški ravni in si skoplje politični grob za vekomaj. Morda iz globoke užaljenosti? Je izobražen, se spozna na lokalno samoupravo in nje zakone, se oglaša s kritičnimi prispevki v klepetalnici, na koncu pa se pojavi na volilnem letaku aktualnega župana! Verjetno ne prenese dejstva, da je postavil listo in  na sedmo mesto »kot outsiderja« postavil kritičnega mladeniča, ki mu je s preferenčnimi glasovi pobral mandat in šel gladko med občinske svetnike. Verjetno pa je tukaj na delu tudi slovenska nevoščljivost, zgolj ugibam, ampak upam staviti, da se David Kranjc intimno vidi kot najboljša izbira za lovrenškega župana, zato ni govora, da bi dal podporo Marku, deluje pač po principu: če ne bom jaz, tudi ti ne moreš biti. Naposled pa imamo v tej štali še pomembno zvezo z »objektivnim analitikom« Borom, katerega lekcij iz državljanske vzgoje smo bili deležni minule dni. Mimogrede, okoli Lovske koče je bil zadnjič odprt asfalt, na Kumnu pa  se oglaša gospa, ki pravi, da imajo cesto kot elementaler sir, pa bi potrebovali samo nekaj prikolic šodra.

196

Pohorc ,spoštujem tvoje mnenje,dokler se praskaš kjer te srbi.Se mi pa zdi ,da si malo preveč zavzet za naše volitve,ker gledaš od daleč z meglene lukne,ko boš spet prlezo na naše brege ,pa ko si boš spet pogledal Lovrenc tak ko včosih ,te pa boš lehko tolal pomet kek ti jo bo bog dav .Zaenkret pa si mislim ,da mi neki močvirnik nebo pometi solo.

197

Kolikor berem komentarje Pohorca in spremljam njegovo delo, je v njem več Lovrenčana kot v večini nas. Dom je tam kjer je srce. Hoboh, neumestni komentar.

@hoboh-dejstvo je, da se iz lune vidi, koko gre to pr nas zraun, ne da se sam iz močvirja nebi!

199

Ja Helena ,dom je tam kjer je srce,samo tam ko stanujem, pa jaz plačujem davke in
tam jaz pričakujem da bo porihtano tak ko je treba.Pa da nebo keri mislo ,da sn za Joškoja.Se mi pa tumasto sti da eni predalčkajo ko jih sploh nč kene briga .Lehko reče " če bi biv še v Lovreci  bi pa jaz tak pa tak".Od davč pa mi je toto samo velko nabijanje žreblov veno truglo ,pa ni važno od kiriga je.

200

Takole se zaključi stara inkovska pravljica o stvarjenju:
"Dolgo, dolgo je človeški rod živel v miru in sreči. Sonce je enako sijalo na vse, Zemlja je rodila okusne plodove in jih brez njihovega truda podarjala ljudem, ki so se z vsemi bitji enako veselili življenja in bili v bratstvu z vsemi bitji. Potem...potem je nekdo izrekel besedo prekletstva: MOJE! Takrat se je končala resnična sreča človeških rodov."