Lev, vzela si bom čas in ti znova poskušala na prijazen način razložit skrivnost dolgih postov. Jaz tole naredim tako, da odprem Word-ov dokument, pričnem s pisanjem, vmes kuham kosilo, razvozim otroke, oplejem vrt, poskrbim za stranke. V vmesnem času zapisujem misli, kar lahko traja tudi dalj časa. Ko post zaključim, označim celotni tekst, stisnem copy, grem na »našo klepetalnico«, se prijavim, stisnem paste, objavim in se odjavim. Ker pa ti želiš videti zaroto, jo boš tudi videl in moje razlage bodo brezpredmetne.
Omenil si, da je čistilka časno delo. Se strinjam in ti bom dala primer.
Predstavljaj si podjetje, ki ima skrbo čistilko, na katero so vsi zaposleni ponosni. Zna biti neopazna, ima visoke higijenske standarde, mogoče zna skuhati dobro kavo, zna prisluhniti težavam ostalih zaposlenih in jim dati pravi nasvet, čeprav tega ni v njenih delovnih obvezah. Sodelavci so zadovoljni z njo in ona se dobro počuti v kolektivu, saj dobiva potrditev, da je nepogrešljiva in da svoje delo opravlja več kot odlično. V istem podjetju imaš direktorja, ki je dobrer manager, zna komunicirati s poslovnimi partnerji, je spoštljiv do svojih podrejenih, zna jih na pravi način opozorit na napake, vendar zna tudi pohvaliti in nagraditi dobro opravljeno delo. Zaposleni ga spoštujejo, on njih, posel v podjetju cveti in vse je na svojem mestu. Nato se čez noč zgodi obrat in čistilka pristane na mestu direktorja in direktor pristane na mestu čistilke. O dobri kavi ni več govora, zaposlene moti hrup sesalca, straniščna školjka se več ne sveti in koši niso več izpraznjeni kot bi morali biti. Na drugi strani ima čistilka v direktorski pisarni totali kaos. Poslovni partnerji se čudijo njenemu načinu komuniciranja, finančniki v podjetju njenim zahtevam, zaposleni pa njenim izbruhom, ki so posledice stresa ob delu, ki mu ni več kos. Podjetje več ne cveti, zaposleni so nezadovoljni in čistoča je padla pod minimum. Zakaj? Ker je nekdo ta človeka prestavil iz njunega mesta pod soncem, na neko mesto, za katerega nimata potrebnih LASNOSTI (povdarjam, da ne govorim o izobrazbi). Pa vendar sta in direktor in čistilka srčna človeka, dobra družinska partnerja in spoštovanja vredna človeka.
Žal mi je, da se je Jernej prestrašil svojih čustev in je zabrisal sledi le teh, saj je v enem izmed svojih postov lepo navedel, kaj g.Manfreda »pač ne zna«. Vendar so bile vse navedene lasnosti, ki jih g. Manfreda »pač ne zna«, nujno potrebne za opravljanje dela župana. Jaz imam diplomo v žepu, vendar se zavedam, da županja pač ne morem biti, ker ne obvladam vseh kvalitet, ki jih župan mora imeti. Vendar sem našla svoje mesto po soncem, pospravila diplome nekam na omaro in uživam v delu, ki ga opravljam. Potrditev, da to je moje mesto, dobivam v svojem notranjem miru, zadovoljni okolici in zadovoljnih strankah. Toliko o tem.
Vsem tistim, ki jim zapisi na klepetalnici gredo na živce, jim kvarijo tek in rušijo njihovo zdravlje, pa dajem zastojn recept:
»Ne jej fižole, če te napihuje!«
(Prav zanimivo bi bilo pogledati statistiko, koliko različnih IP naslovov bere komentarje, saj vsi vse vedo, pa nihče ne bere ).