281 Nazadnje urejal lev (28.10.2014 10:45)

Re: Občinske volitve 2014

Anžej, čeprav sem želel o tej temi končati, ter že včeraj izjavil, da ob nedostopni objavi ne bom kompliciral, si bom vzel še 5 min. časa, saj se počutim odgovornega da ti odgovorim še na dodatno vprašanje.
Res da nisem vstrajal še z enkratnim klikom POŠLJI, vendar za komentar oz. odgovor sem porabil največ 15 minut, čeprav sem vmes prejel še telefonski klic. Ob željeni objavi pa nisem imel dovoljenja, zato tudi ob razočaranju in jezi(kajti komentar ni bil niti politično-še manj pa sovražno obarvan)tisti hiter odziv in pomislek o nagajivosti. Večji del prostega časa oplemenitim in posvetim zdravju ter družinskim obveznostim, kot sedenju pred računalnikom. Sicer pa ima vsakdo svoje prioritete.
V kolikor je bila v nedostopu objave moja napaka se opravičujem, kajti računalnik ne greši.
Anžej predlagam pa, v kolikor občinske novice z določenimi pogoji ne bodo povezane do občanov, da v klepetalnici sprovedeš kot pravilo:
                              - komenterji oz. obvestila se opremijo obvezno z imeni,
                              - ista oseba se lahko prijavi le pod enim up. imenom in geslom(ne kot knjižničar in drugič grobn...) ter
                                si kot moderator z dopisi vzor vsem članom in neprimerne člane opozoriš oz. takoj izbrišeš komentar.
Helena, čeprav te po imenu ne poznam, pa naj bi bila skoraj soseda, pa vendar glede o uporabi Worda, shranitvi in kopiranju HVALA za nasvet(pa četudi je bil pošteno dobro ali provokacijsko usmerjen). K sreči moram to obvladati že iz službenih obveznostih, ter komuniciranja na športnih forumih.
Lep pozdrav!
Avgust Manfreda

282

Re: Občinske volitve 2014

Bilo je dobronamerno.

283 Nazadnje urejal erik črnko (23.10.2014 10:09)

Re: Občinske volitve 2014

lev je napisal:

Anžej predlagam pa,v kolikor občinske novicez določenimi pogoji ne bodo povezane do občanov,da v klepetalnici sprovedeš kot pravilo,da se: komenterji oz.obvestila opremijo obvezno z imeni
                             ista osebalahko prijavi le pod enim up.imenom in geslom(ne kot knjižničar in drugič grobn...),ter
                             si kot moderator z dopisi vzor vsem članom in neprimernečlane opozoriš oz.takoj izbrišeš komentar.

Ne vem, zakaj si potem ti kralj živali! Kar se pa vpisov tiče, pa si preberi pravila!!!! Imaš vse možnosti, da moderatorju prijaviš neprimerno vsebino. Saj mi je jasno, da se vam posvečenim gre za cenzuro, ampak niti pod točko razno, mi ne bo kdo govoril, kaj jaz lahko in kaj ne smem pisat. Če pa tebi ni jasno, da imamo v Sloveniji SVOBODO GOVORA, PA JE TO TVOJ PROBLEM. Zakoni so jasni in tudi ti se jih drži! In prav imaš-računalnik ne greši!!! Greši njegov uporabnik!

284 Nazadnje urejal lev (28.10.2014 10:49)

Re: Občinske volitve 2014

erik črnko meni ne gre za cenzuro, ampak pošteno sodelovanje in komunikacijo v našem malem in prelepem Lovrencu.
Nisem politično usmerjen in ne član stranke-saj sem proti njim.
Očitno pa slabo bereš in slediš, saj nisem postal javni funkcionar-še manj pa občinski svetnik. Ponavljaš moje mnenje, da računalnik ne greši. Ja, greši lahko uporabnik(za kar sem podal opravičilo) ali pa moderator oz. sistem, pri čimer pa nisem prejel opravičila. Res sem Anžeju izjavil(saj sem spoznal da tega on ni naredil namerno) in ni potrebno komplicirat ter že končajmo z neučinkovitimi klepeti in prosti čas porabimo bolj racionalno za naš Lovrenc.
Helena, ker je bilo dobronamerno - HVALA.
Lp. Avgust Manfreda

285 Nazadnje urejal lev (28.10.2014 10:46)

Re: Občinske volitve 2014

Ja erik si hitro izbrisal del tvojih pripomb in končno štekal da si površen in pri napačni osebi.
Lep dan. KONČUJEM TUKAJ!!!
Avgust Manfreda

286

Re: Občinske volitve 2014

Prosim zadolžene za objavljanje na uradni občinski spletni strani, da preverjajo zapisano, saj je to uradna stran občine in zadeve morajo štimat.
Namesto: "Poročilo o izidu lokalnih volitev za OBČINE LOVRENC NA POHORJU POROČILO ŽUPANA ",
bi moralo pisat "Poročilo o izidu lokalnih volitev za ŽUPANA OBČINE LOVRENC NA POHORJU".
Ni potrebno razmišljat, temveč samo prepisat z naslova dokumenta, pa je. Tako pa naslov predstavlja nekaj čisto drugega kot vsebina. Govora je o eni občini in brez poročila župana.

287 Nazadnje urejal Rookoo (30.10.2014 16:17)

Re: Občinske volitve 2014

Tako, volitve so za nami, mandati so potrjeni in delo se je že pričelo.

Kot svetnik sem vsem na voljo, da mi napište na mail kakšne predloge, ideje, kaj bi vi izboljšali, lahko me tudi pograjate itd... Lahko me pa seveda tudi pokličete.

rok.urnaut@gmail.com 
031 875 601

Najbolj pomembno je, da se upošteva krajane, saj zaradi njih smo mi vsi tam. Hočemo ali nočemo, obtičali smo skupaj za te štiri leta in upam, da se bo v tem času naredilo čimveč koristnega za naš kraj.  Jaz sem vse zamere, ki sem jih imel do župana dal na stran, saj to zdaj ni več pomembno, ker se gre za Lovrenc. Treba je iskat rešitve, ne pa si metati polena pod noge, kot to počnejo v našem parlamentu. Trudil se bom najti neko skupno pot in upam, da bodo čez štiri leta vidni tudi kakšni rezultati.

Rok Urnaut

Re: Občinske volitve 2014

Pozdravljen Rok,

Me zelo veseli, da si se oglasil in napisal, kar si. Si lep primer, kako človek, če zares želi kaj spremeniti, zaviha rokave in se iz lokalnega grajača prelevi v aktivnega soustvarjalca lokalne politike in dela v Lovrencu. Vse čestitke!

289

Re: Občinske volitve 2014

stariMaček je napisal:

ker je bilo toliko pompa okoli otvoritev v dneh pred volitvami, in ker sem se pred kratkim peljal po novo asfaltirani cesti proti včasih obljudenem "Bitneru", sem se malce zamislil in vprašal. Najprej ti famozni pločniki, menim, da bodo celo nevarni za pešče. Vse skupaj izgleda tako ozko, da se bosta stežka srečala dva, če se po kakšem čudnem naključju zgodi, da se na pločniku sprehaja par ter naleti na neko čudno dušo, ki se ji je zahotelo ravno v tem istem trenutku hoditi po tem istem pločniku (kaj za vraga si ta misli, bi si mislila en o drugem), pa mislim, da ni več nikakršnih možnosti, da se vsi lepo obhodijo. Zato bo potrebno, da nekdo stopi iz tega prelepega pločnika za eno do dve osebi. Ker tega zagotovo nihče ne bo storil rade volje, se zna zgoditi, da bodo vsi enostavno obstali, se zibali levo in desno, čakali, da tisti drugi stopi na cestišče. Seveda tisti drugi misli enako, čaka, da nasproti stoječ človek stopi iz pločnika. Kaj bi se lahko iz tega izcimilo, si ne upam predstavljati.
Izgleda tudi, da bo potrebno vsakih sto metrov zamenjati stran, saj pločnik teče sto metrov na eni, naslednjih sto znova na drugi strani. Ker pa imamo v Lovrencu tudi kar veliko malih štručk, kot je razvidno iz rubrike Lovrenška ZIBELKA, ki se tako rade vozijo v svojih strojih na mamin ali očetov pogon, je tudi klasična tura, kar je pot doslej bila, postala nevarna. Močno dvomim, da je kakršenkoli voziček sposoben manevrirati na teh pločnikih, vozil se bo po cesti, ki je tako ali tako že ožja, to pa je lahko zelo nevarno. Upam samo, da se potem zaradih takšnih ali drugačnih pritožb, da ljudje vozijo tam prehitro in je nevarno ne sklene kak "pameten" kompromis (zaradi tega ker ljudje vozijo prehitro ali ker je vse skupaj tako ozko?) in naredijo še tiste slavne cestne ovire, ki jih imamo vozniki tako radi. To bi bil pa popoln paket.

Vse to je res pa še par malenkosti je; ponekod ni postavljena zaščitna ograj in če stopiš le malo preko roba pločnika se lahko z malo sreče znajdeš v Radoljni ali pa samo kaka dva metra niže na travniku. Je pa ograja tam kjer je doma župan! Pa veje ki ovirajo hojo po pločniku in na novo se tudi parkira na pločniku kjer je za čuda dovolj širok. Pri stari pekarni moraš biti pravi geni za hojo po pločniku. 80% pločnika pa je namenjenega samo za enega sprehajalca tako, da se bomo sedaj vsi v Lovrencu igrali vlak, ki bo iztiril če bo tudi vlak z nasprotne smeri. Starši z vozički so pa pravi kaskaderji!