121 Nazadnje urejal erik črnko (09.03.2015 20:01)

Re: Obdobje po volitvah 2014

V lovrenški lokal-politiki so zadeve prišle v območje rdečega ALARMA!
Župan nam pošlje na dom neki prosti spis, v katerem nam hoče razložit, kako se svetniki grdo obnašajo in blokirajo sprejetje proračuna. Pred tem seveda navrže statistične podatke iz županskih volitev, in glede na to, da je dobil mandat si verjetno misli, da je dobil proste roke (glede vsega) in da je OS samo ena skupina ljudi, katerim bo razložil, kaj se dogaja in kaj se naj bi, oni pa v to nimajo pravice podvomit, ker je v lovrenški kotlini vse tipitop takrat, ko se stvari in posli peljejo kot si je on sam zamislil.
Župan, tukaj pridemo, do vašega prvega problema: TUDI SVETNIKI SO DOBILI SVOJ MANDAT NA VOLITVAH IN BILI IZVOLJENI V OS KOT JE VELEVALA VOLJA LJUDSTVA. Očitno se svetniki zavedajo svoje odgovornosti do opravljanja funkcije svetnika in več kot očitno je, da hodijo na seje pripravljeni in vešči vsebine, ki je na razpolago.
Drugi (za moje pojme najhujši) problem Župana je, nepoznavanje demokracije in sistema, ki ga imamo v Sloveniji. Tudi branje mu ne gre najbolj, saj še samo on in par izbranih, ne spoštuje statuta občine kakor tudi ne poslovnika, ki je jasen, kako seje OS potekajo! Roki, ki jih veleva poslovnik verjetno niso  okras. Župan-držat se bo treba pravil!
Tretji problem Župana pa je, da je začel svetnikom tudi groziti z raznimi ovadbami in če poslušate sejo, slišite, kako Župan poimensko grozi svetnikom, da jih bo ovadil, ker so glasovali proti!!! Tukaj pa se meje demokracije končajo in začne se diktatura!
Ali je slučajno že kdo slišal takšen absurd, da bi neki Župan tožil svetnika, ker je demokratično izrazil svojo voljo??? Jaz še nisem!
Župan in OU v obdobju po volitvah, še niso naredili NIČ, kar so obljubljali. Za razloge in izgovore pa sedaj preko pošte kažejo s prstom na OS, čeprav imamo v statutu jasno in nedvoumno napisano, da je ravno OS tatamata občine in ne Župan in OU!
Naštevanja problemov pa še zdaleč ni konec!!!
Kaj je z NO? Kaj je s poročili bivšega NO? Kaj je z dokumentacijo, ki jo na vsaki seji zahteva v vpogled vsaj en svetnik? Kdaj je Župan (datumsko) izvedel, da mora občina vrnit Sajko d.o.o. bančno garancijo v višini 31.000 evranov + pritožbe, ker se radi pravdamo, + zamudne obresti caa. 8.000 evričov in kdaj je on obvestil OS? A za to pa je denar? Pa ne pozabimo, da bo občina v tem sodnem postopku dobila po kepi še dodatnih 217.000 evrov, ker bo očitno sodbo izgubila...
In sedaj vprašanje... Ali ima Župan predviden denar v proračunu za to sramoto ali bo sledil rebalans in novo zadolževanje za pokrivanje starih neumnosti? Ali bo Župan odgovarjal s svojim premoženjem ali s premoženjem občine, ko bodo skozi vodo padli še kakšni drugi sodni procesi, v katere je on tako prepričan, da so upravičeni in da bodo obrodili sadove? Župan je zgleda da malo obseden z raznimi ovadbami in tožarjenjem, ker to se ga enostavno drži že od nastopa Županovanja.
Moje mnenje je, da je Župan v zadnjih mesecih krepko prekoračil svoja pooblastila in naj se res zamisli in preštudira,kam to vse pelje!
Kakorkoli se stvari obrnejo, moram priznati, da vidim prihodnost Lovrenca v malo svetlejši luči in zahvala gre OS!!! Tudi tistim, ki ste glasovali ZA sprejetje proračuna. Glasovali ste po svoji vesti in ustava vam daje to pravico! V OS se je začela nova ERA, ker večine OS politična barva ne zanima in opravljajo delo vestno in predvsem korektno. Vse seje, ki sem jih poslušal, so me prepričale v to!

Pa še rešitev za kvalitetni zvočni posnetek:
http://www.hartman.si/p-21094-zoom-h2n- … order.aspx
In še Review:
http://www.soundonsound.com/sos/mar12/a … om-h2n.htm

Zadeva preverjeno DELUJE brezhibno, enostavno in kvalitetno!

P.s
Poet, vsa čast, da si se najavil na sejo OS. Samo previdno-ustava RS pa tebi tam ne daje pravice govorjenja, tako da predlagam, da si tiho kot miška, drugače te bo gazda nateral big_smile Si pa naprošen, da nas malo seznaniš o poteku seje tukaj na klepetalnici big_smile
Pa lep dan vsem klepetuljam!

122 Nazadnje urejal josko.mandlc1 (09.03.2015 22:10)

Dragi krajani in krajanke.

Se sprašujem, kdaj bo naš župan ustoličil novega direktorja? Ne dolgo tega, sem v znani gostilni slišal kako se je Joško hvalil, da zdaj pa bo počasi zamenjal Mlakarja s Krajncom. Samo najbolj zanimivo je to, da sem podobno zgodbo slišal že večkrat, pa se še nič ni zgodilo. Le koga " farba" naš Joško? Mogoče je problem to, kar je med drugim tudi razlagal, da bi bilo treba Mlakarju plačat "mastno" odpravnino. Kolikor pa sem seznanjen je stanje v občinski blagajni bolj slabo, ker je rezultat Sajko:Joško=1:0.

Josko.mandlc1 za tvoj 1. vpis stoječi aplavz big_smile big_smile big_smile
Mislim, da je obljuba menjave direktorja bila samo predvolilna poteza s figo v žepu.'Nafarban' je bil samo BIVŠI svetnik, ostalo pa mislim, da je vse del strategije Župana in direktorja. Mogoče si bo pa tudi direktor včakal 'penzijo' na lovrenški občini. Ker požrtvovalen pa je, se vam ne zdi?

124 Nazadnje urejal josko.mandlc1 (09.03.2015 23:10)

Hvala Erik.

Kolikor vem je figa v žepu Joškov razpoznavni znak. Me zanima kaj bo sedaj s "fitnesarji" in njihovo obljubljeno novo opremo in gasilci in obljubljenim novim avtom. Po mojem je Joško "nategnil" že več kot 54,07% Lovrenčanov. Nič pa ne vidim, da bi naš Joško v trgovini kupoval ustekleničeno vodo, ker se je tako hvalil kako se bo boril proti Mariborski vodi, ki sedaj teče po naših ceveh. Verjetno je Jošku všeč, ker so baje špricarji z njo bolj okusni. big_smile

Glede fitnes centra se mi zdi, da se je tudi vleklo nekoga ja... Fitnesarji so se lotili zadeve brihtno in temeljito. Pripravili so celo predstavitev (na kateri žal nisem bil) in se organizirali v društvo. Po moje je zdaj tudi pravi čas, da nekdo od njih potrka Županu na vrata in mu pove, da je dolžan držat obljubo!
Kar se pa lovrenških gasilcev tiče pa lahko Župan govori kar hoče. Dejstvo je, da so naši gasilci PROSTOVOLJNI gasilci in če so oni mnenja, da imajo potrebo po dodatnem vozilu, novi zaščitni opremi ali bilo čem, kar je povezano z njihovim poslanstvom, BODO TO LOVRENŠKI GASILCI tudi dobili, te pa če je Župan ob enem tudi predsednik države! Res je, da marsikomu gredo gasilci v nos... A je nov avto potreben? A oni to rabijo? Pa samo pijejo ga in se vozijo okrog... Takšni so odzivi nekaterih. Moje mnenje pa je, da je sramota za Župana, da je sploh priletel do gasilcev s takšno podkupnino... Ne upam si predstavljat našega kraja brez teh pogumnih ljudi, ki so pripravljeni tvegat svoje življenje, da rešujejo mojo-tvojo-našo rit. Upam, da bojo imeli čim manj dela in čim več časa, da ga 'pobiksajo' malo v garažah in g domu big_smile  Kakšno dodano vrednost imajo lovrenški prostovoljci smo nenazadnje videli ob žledolomu, da se o kakšnem večjem požaru sploh ne menimo, ko vstopajo v goreče objekte in rešujejo kar se rešit da.
Si pa josko.mandlc lepo povedal, kako lokalna politika (njeno vodstvo) funkcionira. samo ljudje v Lovrencu smo malo čudni, ker tega ne opazimo. Ampak nikoli ni prepozno big_smile
Esmeralda je tudi spregledala (in prvo kar je naredila je šla v Maribor v City Center in pozdravila ogromno število ljudi, med katerimi je po moje bilo 3/4 lovrenčanov)
Mogoče je še upanje za nas lovrenčane. big_smile

126

A je diri videv kokiga hoboha da bi koko kuro noso po targi?a nisn posto vrote od kleti ofn pa je ti sotan sakraminski prletev not pa čapno eno. Da ga kura pikne.sn si htev moletne naret  pa čimam mleka pa jajc.jas mom pa res smalo.

Vte nes sn spt dobo v prefkasl neki pref ko so ga toti svetilniki pasloli.toto pa sploh či vredi da vam povem.ni čudno da ti sramok županov mo toke probleme ko se toke tumarije pišejo.toto jaz ries več kne kur keka zastopim.ko se mojo teko za kriegat na totih sejah.pa jo marjo zastopit toti svetilniki da župan je župan da an mo zmerom prav. An lehko vse ko toti klabasojo zadrži pa si kne kur morejo.toti so jo vsi eni vlki terci.pa kne mi zamerite.tok velek vartec nam je spugav pa vs lavženki lehko hodijo noter v jega.ko večkret vidim da mojo eni toke raztargane hloče gr pa vm da so bol ni sramoki.samo pale se jhovi starši zgovorjajo da je pot bogi.samo jaz kne verjemem.toto noš župan pomoga tim bogim lavženkom da se lehko tam špilajo. Vte toto ni prav.toto svetilniki še jo čiso prav keko v živleji skoz doli zato pa je toto tak.noš župan pa je teko let biv privatnik pa tok cenjen later v nošem šintloranci. Jega kne more kuj tak en okolo prnest. jas sn ries res srečn da mo tokiga glavniga zato pa vam pologam v sarce da ga kne teko jezite.mne je ries stroh da čez štiri lete več čebo tokih darih letanc.pale bom pa jas šov na sodnijo pa zahtevav da mi edn od totih svetilnikov speče toke dare letance pa čevapčiče.pa zaj je za noše bobnce toko lepo prireditev naredo v kulturnem domi.tam ko momo lift.vte samo maja boba tumasta je prej dama mošt pila pa ji je pale bogo rotolo.sma mogla vunta it pa je htela glaž vade met.pa či blo vade pa sn tam videv kup snega pa sn ji molo glavo not poribal pa je bla kuj bolši.na konci je pa še nogl dobila je kuj sovzne oke mela.jas sn si pa pale todi obetav da bom keko dobo ko boma domo pršla.samo kurc, sn mogo spt v dohcimer jt ležet.

127

Nocoj je občinski svet na še eni dolgi seji s številnimi predlogi le sprejel proračun. Soglasno in z nasmehom župana smile
Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli.

128

Anžej je napisal:

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli.

Ja, če je lekcija usvojena. Drugače začnemo isti ciklus z novo tematiko.

129

Mirijam je napisal:

Ali kakor slovenski pregovor pravi:  "Ako češ koga spoznati, oblasti mu daj!"

Ah kje smile Sam poglej ga v oci smile al pa jo wink tongue

To think does not mean to know.

130 Nazadnje urejal poe__T (05.04.2015 01:32)

Na zeljo mojega frenda Winnija bom se napisal povzetek seje. Z mojega vidika to ni potrebno ampak ce je ze zelja... naj bo. Kot 1. sem sel na to sejo da vidim stvari na svoje oci kako in kaj zgledajo. Ker v bistvu lahko v resnici verjames samo sebi in svoji zivljenski izkusnji katero imas z necem pred vsem zaradi tega sem sel na sejo kot obcan. Moram rect da sem se v naprej tud malo pripravil kako in kaj in zakaj... litanij oz reda nisem bral bil mi je sicer posredovan samo nisem jaz na tem svetu da bom delal taksne stvari to ni moja izbira in tudi ne moja pot. Lahko tudi povem da sem ze imel v naprej pripravljen vsaj v doloceni meri govor kako in kaj... ker sem slisal ( na in med volitvami nisem bil prisoten ) boga pa pol big_smile Je pa res da tud z mojih izkusenj vem da je moj rodni kraj nagnjen k temu da z ene male bolhe naredi celo vesolje z vsemi galaksijami in neskoncnimi moznmi kombijacijami... vred smile al z drugimi besedami receno... baba rekla in pol to ka je baba rekla vzamejo vsi za svojo resnico... ker je pac nekdo reko tak... no kakorkoli ze 1. kak dan prej sem mislil da bom jaz tisti ki bo naredil mir in koncal to neumno stritarijo katero so nasi politiki imeli med sabo.... ker z mojega vidika ni najbolj produktivno za neko skupnost da imas 2 klana edn na eni strani... drugi na drugi... vsak vlece na svoje edn proti drugemu... in ti 2 polovici imata v rokah oblast in vodenje... in ce vodilni razdvajajo... in ne ena in ne druga stran ne more nadvladat... kaj bo pol iz tega vun prislo? Sam se vec stritarije med njmi in posledicno tudi med ljudmi. Tega nasi drzavniki delajo ze dost v Lovrencu res ne rabimo taksnih neumnosti!!! oz smo po tem kaj vidim zdaj... so zelo prerastli to smile No ce se vrnem nazaj....na dan preden sem sel tja... sem mislil temu je treba nardit konc, ka se bojo stritali na suho za brez veze zarad tega kaj je blo... med volitvami.... in si z tem meglili pogled na to kaj je zdaj kaj imajo pred sabo... edn jim more spravit k sebi tak al pa drugac smile naslednji dan ko pa dan sem sel v Lovrenc pa niti ni bilo vec potrebe po tem vec oz nisem cutil tega. Nekak mi je bilo jasno da bo zadeva sla tako kot treba in da bo na koncu dosezen en konsenz. In tud res tak je bilo. Ok mogoce so bili tu pa tam kaksni izpadi od posameznikov tu pa tam... ampak so ze vsi bili utrujeni od stritarije in vsak je malo popustil tak ko eni tak ko drugi... na koncu pa je bil sprejet proracun. Kar pa mi je najbolj fajn pa je to da niti besede nisn rabo rect tam na seji smile Ne bu ne mu smile Tak da gre tukaj pohvala in svetu in upravi... mogoce bi tukaj se izpostavil Simono (al kak je ze ona blontna pozika) njen prispevek je k sinergiji obeh 2 strani bil zelo velik (verjetno je ena stran pooblastila njo... ne vem in tud se  ne mislim poglabljat v to) vsaj z mojega vidika kot tud uprava je tukaj prispevala svoj oz isti skupni delez. No kakorkoli ze, zelo me veseli da je bil proracun sprejet in da je vsak dobil svoj prav tako eni kot drugi vsak je nekaj dal nekaj popustil... kar me za 1x se mogoce malo moti... je to da po tem... tu pa tam kdo rece.. Jaz sn to pa to... nekdo drug ki je bil polek... Jaz sn pa neka druga... sam nisn pa srecal niti enga (vsaj jaz osebno ne) ki bi rekel... MI SMO SKUPNO SPREJELI TO. SMO SKUPAJ USTVARILI TO! smile Kar ce potegnemo crto pod vsem tem je res! Proracun je bil skupaj sprejet  z svetniki in upravo... in uskladili ste ga skupaj en z drugim v sinergiji! In resnicno UPAM da se bo to delo v nadalne nadaljevalo... v taksne energiji in sloznosti in v taksni debati... skupaj zmoremo in skupaj smo nas kraj... Lovrenc. Zakaj nebi mogli eni Lovrencani dat zgled nasim politikom kak je treba in kak se dajo stvari razresit.. ce je volja... na zacetku smo vsi nasi in vasi... na koncu pa smo vsi isti... smile No kakorkoli ze... In tukaj se lahko poudarim eno stvar. Redko kdo v nasi drzavi se zaveda pojma kaj pomeni izraz.. VODENJE Z ZGLEDOM! Mogoce znamo bit v Lovrencu 1. ki bomo dojeli to wink  Za Winnija moj pogled in moje pojmovanje na sejo kateri sem prisostvoval. In to je blo dost politike zame za nasl 3 leta ziher. Nisn jaz za take fore tu! smile pa LP

131

Aja pa se tole bi dodal. Oz poziv sem Lovrencanom. Ce vas toliko zanimajo te obcinske zadeve... Kako in kaj potekajo seje itd... Dajte se prijavit na sejo preko strani in sami bodite prisotni pri zadevi. Tako da ce za kdo kaj pametuje... lahko to pove iz svoje izkusnje oz dozivetja... je pa da tumba po svoje interpetirano vesolje iz ene male bolhe.... kot sem omenil zgoraj. Polek tega z svojim prisostvovanjem tudi lahko podate svoje mnenje iz sebe.... ne pa da povzamete ali prevzamete al pa kaj je se slabse verjamete in po tem pametujete mnenju nekoga drugega. Kaj zase dozivis to je tvoja resnica. In samo iz svojih zivljenskih izkusenj lahko povzames to zase. Ok je pa tud naceloma res... da  lahko verjames nekomu drugemu in njegovi resnici... sam kje si pol v tej resnici ti? V njem oz njej ali v sebi? smile

Poet, seje lahko tudi poslušamo v avdio obliki na portalu občine. Pohvalno, da si se najavil in obiskal sejo OS in tudi predstavil svoj pogled. Vendar ti moram povedat, da si svojo 'domačo nalogo' opravil površno. Če bi predhodno prebral statut občine, potem bi ti bilo jasno, da ti ustava ne daje pravice govorjenja na seji OS oz. besedo imaš samo v primeru, da si na sejo kot goverec POVABLJEN  in še to v konkretni zadevi za katero si dobil povabilo! Da si pa sam opazil, da je OS razdeljen na 'dva pola' in da vsak vleče za sebe, je potrebno poznati dokument, ki se mu reče PRORAČUN, šele potem si lahko ustvarimo svoje mnenje!
Za konec: Proračun absolutno ni ena mala bolha iz katere se gradi vesolje. Je ključnega pomena, da se denar troši transparentno, predvsem pa smotrno in ne kar čez palec, kot je bila praksa do sedaj!
Dejstvo je, da se v Lovrencu KONČNO stvari premikajo v pravo smer! Občinski svet je opravil svojo dolžnost in opravičil 12. člen statuta OL, ki pravi, da je OS NAJVIŠJI organ občine!

133

Medtem, ko se pri nas skoraj pol leta štritamo, kdo bo kaj zadržal, koga je še možno tožit, ko prostorki plan še vedno ni sprejet, zaradi zapletov pri parcelah v lasti žlahte in prijateljev,... nekatere občine, primerljive z našo, imajo dolgoletno vizijo razvoja, ki se uresničuje. Ena izmed takih je občina Šentrupert. Sliko Šentruperta zlahka lahko zamenjate s sliko Lovrenca. Cerkev in strnjeno naselje okoli te. Na prvi pogled nič posebnega, tudi statistični podatki glede števila naselj in prebivalcev so primerljivi:

Leto ustanovitve: 2007

Pristojna upravna enota: Trebnje

Površina: 49 km2

Število naselij: 25

Število prebivalcev: 2.807 (31.12.2008, vir: SURS)

Tisto, v čemer se razlikujemo, je jasna vizija razvoja in pozitivna energija, ki ju mi nimamo. Več o tem si lahko preberete na linku:
Razvojno najprodornejša občina

In še nekaj izjav župana Šentruperta iz nekega drugega intervjua:

Torej vsi župani niso dovolj odzivni?
Definitivno vsi župani nismo enaki. Nekateri so bolj inovativni in razmišljajo kreativneje, nekateri pa poskušajo zadovoljiti parcialne potrebe občanov po cestah in vodovodih. Saj mi vzporedno počnemo tudi vse to. A to so projekti, ki župana ne bi smeli primarno obremeniti. Župan se mora ukvarjati s strateškimi projekti, ki vzpostavljajo pogoje, da se razvijejo druga področja v občini.

Je kljub vaši zgodbi o uspehu (premajhnih) občin pri nas preveč?
Predvsem je preveč neuspešnih. V Šentrupertu je pred osamosvojitvijo krajevna skupnost na leto dobila 350 tisoč evrov. Občina zdaj razpolaga s proračunom, vrednim od štiri do pet milijonov evrov na leto. S tem, da smo v šestih letih dobili tudi štiri milijone evrov nepovratnih sredstev. Seveda bi lahko bila zgodba drugačna. Ves denar bi lahko usmerili v projekte, ki ne bi prinesli razvoja. Lahko bi skrbeli, da bi imeli vsi asfaltirane ceste. Cesto lahko naredim do zadnje zidanice, a sama ne bo prinesla delovnih mest. Morda se bo po njej nekdo samo lepše odpeljal v službo iz občine. Zato je pomembno, kako se občine vodijo, ne to, koliko jih je.

Čist možno je, da nisem dovolj vstrajna in spretna, ter sem zaradi tega mogoče preveč krivična, vendar jaz nikjer ne najdem vizije oz. nekakšnega plana delovanja našega župana. Mi lahko kdo pri tem pomaga?

134

Danes je po dobrih 3 mesecih od zadnje seje, na kateri je bil sprejet proračun, 6. seja občinskega sveta z  zajetnim dnevnim redom.
V tem času sta odstopila kar dva svetnika, Miha Šlaus in podžupanja Marjana Kralj, na njuni svetniški mesti prihajata Boštjan Petelin in Tomaž Sušec. Če se ne motim je nedavno odstopila tudi članica Statutarno pravne komisije zaradi županovega "nesklica" te komisije in zaostalih plačil društvom iz lanskega leta. Tudi Odbor za gospodarstvo, turizem in kmetijstvo po 4 mesecih od imenovanja še ni bil sklican.
Sicer pa se bo na tej seji obravnavali:
- zaključni račun za 2014
- za posledice odprave neurja želijo črpati proračunske rezerve
- projekt daljinskega ogrevanja z lesno biomaso (3 kotlovnice v conah Gornji trg, Spodnji trg in Ob Radoljni-Kovaška)
- elaborat o oblikovanju cen oskrbe s pitno vodo + sprememba omrežnine + subvencioniranje omrežnine
- elaborat o oblikovanju cen odvajanja komunalnih in padavinskih vod + sprememba omrežnine + 100% subvencioniranje omrežnine
- občinska priznanja
- letni program športa > osnova za razpis sofinanciranja športa

135

Anžej, hvala, da si naredil pregled dogodkov. Sama bi si želela kakšnega komentarja s strani svetnikov, članov nadzornega odbora in članov odbora za prireditve, ki so odstopili. Pri tem mislim predvsem na morebitne težave, ki so prisotne pri nihovem delu. Mislim, da imamo krajani pravico biti obveščeni o morebitnih težavah, ki ob vseh odstopih zagotovo so. Vedno je pa prav, da to pove nekdo iz prve roke in poskuša bit čim bolj objektiven. Na koncu smo občani tisti, ki izbiramo župana in občinski svet in ni slabo, če smo sproti obveščeni o rezultatih dela. V predvolilnem času pa itak vsaka kritika velja bolj ali manj kot podtikanje.

136

Mark Twain je nekoč dejal: "Katkad se pitam, vode li ovaj svijet vrlo pametni ljude, koji nas zezaju, ili hrpa kretena, koji misle ozbiljno?!"

Pa rekel je tudi: "Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason."

Pameten mož, ni kaj;)

137

Ivan Cankar - Hlapec Jernej in njegova pravica

138 Nazadnje urejal Pohorc (24.06.2015 20:53)

Danes smo 24. 06.2015
Na uradnih občinskih straneh je med člani Nadzornega odbora še vedno navedena stara posadka.(Kar pomeni, da so vsa sedanja ravnanja župana, občinske uprave in sveta; NELEGALNA , vsekakor pa NELEGITIMNA in nevredna zaupanja Lovrenčanov!!)
Lenost izvoljene oblasti, ne pa odbornikov, razkriva tudi pogostnost občinskih sej!
Na vsake tri mesece! Če!
Nekdo živi s fiksno idejo, da so seje občinskega sveta nepotrebne, pravzaprav lahko vse rešuje sam!
Nekdo v temelju ne razume lokalne samouprave!!!

139

Sem jaz tud mislila, da ni novih članov NO na občinski strani, pa sem se večkat potegnila za nos, tak kot ti Pohorc. Špilaj se po labirintu občinskih strani, pa boš našo smile Meni je prav zabavna logika teh strani, mi večkrat zapolni čas ob iskanju informacij smile
Bi pa dodala še to: zanimivo bi bilo prebrati množične odstopne izjave v zadnjem času. Je kak junak, da jo objavi? Marsikaj bi pojasnilo...

140

Nimam, kaj preverjati, niti se ne mislim igrati vaših lovrenških igric.
Pod rubriko Nadzorni odbor so prastari člani tega odbora!
Novih, ki bi morali biti sprejeti še pred koncem leta 2014 ni!

Basta!