Re: Obdobje po volitvah 2014
V lovrenški lokal-politiki so zadeve prišle v območje rdečega ALARMA!
Župan nam pošlje na dom neki prosti spis, v katerem nam hoče razložit, kako se svetniki grdo obnašajo in blokirajo sprejetje proračuna. Pred tem seveda navrže statistične podatke iz županskih volitev, in glede na to, da je dobil mandat si verjetno misli, da je dobil proste roke (glede vsega) in da je OS samo ena skupina ljudi, katerim bo razložil, kaj se dogaja in kaj se naj bi, oni pa v to nimajo pravice podvomit, ker je v lovrenški kotlini vse tipitop takrat, ko se stvari in posli peljejo kot si je on sam zamislil.
Župan, tukaj pridemo, do vašega prvega problema: TUDI SVETNIKI SO DOBILI SVOJ MANDAT NA VOLITVAH IN BILI IZVOLJENI V OS KOT JE VELEVALA VOLJA LJUDSTVA. Očitno se svetniki zavedajo svoje odgovornosti do opravljanja funkcije svetnika in več kot očitno je, da hodijo na seje pripravljeni in vešči vsebine, ki je na razpolago.
Drugi (za moje pojme najhujši) problem Župana je, nepoznavanje demokracije in sistema, ki ga imamo v Sloveniji. Tudi branje mu ne gre najbolj, saj še samo on in par izbranih, ne spoštuje statuta občine kakor tudi ne poslovnika, ki je jasen, kako seje OS potekajo! Roki, ki jih veleva poslovnik verjetno niso okras. Župan-držat se bo treba pravil!
Tretji problem Župana pa je, da je začel svetnikom tudi groziti z raznimi ovadbami in če poslušate sejo, slišite, kako Župan poimensko grozi svetnikom, da jih bo ovadil, ker so glasovali proti!!! Tukaj pa se meje demokracije končajo in začne se diktatura!
Ali je slučajno že kdo slišal takšen absurd, da bi neki Župan tožil svetnika, ker je demokratično izrazil svojo voljo??? Jaz še nisem!
Župan in OU v obdobju po volitvah, še niso naredili NIČ, kar so obljubljali. Za razloge in izgovore pa sedaj preko pošte kažejo s prstom na OS, čeprav imamo v statutu jasno in nedvoumno napisano, da je ravno OS tatamata občine in ne Župan in OU!
Naštevanja problemov pa še zdaleč ni konec!!!
Kaj je z NO? Kaj je s poročili bivšega NO? Kaj je z dokumentacijo, ki jo na vsaki seji zahteva v vpogled vsaj en svetnik? Kdaj je Župan (datumsko) izvedel, da mora občina vrnit Sajko d.o.o. bančno garancijo v višini 31.000 evranov + pritožbe, ker se radi pravdamo, + zamudne obresti caa. 8.000 evričov in kdaj je on obvestil OS? A za to pa je denar? Pa ne pozabimo, da bo občina v tem sodnem postopku dobila po kepi še dodatnih 217.000 evrov, ker bo očitno sodbo izgubila...
In sedaj vprašanje... Ali ima Župan predviden denar v proračunu za to sramoto ali bo sledil rebalans in novo zadolževanje za pokrivanje starih neumnosti? Ali bo Župan odgovarjal s svojim premoženjem ali s premoženjem občine, ko bodo skozi vodo padli še kakšni drugi sodni procesi, v katere je on tako prepričan, da so upravičeni in da bodo obrodili sadove? Župan je zgleda da malo obseden z raznimi ovadbami in tožarjenjem, ker to se ga enostavno drži že od nastopa Županovanja.
Moje mnenje je, da je Župan v zadnjih mesecih krepko prekoračil svoja pooblastila in naj se res zamisli in preštudira,kam to vse pelje!
Kakorkoli se stvari obrnejo, moram priznati, da vidim prihodnost Lovrenca v malo svetlejši luči in zahvala gre OS!!! Tudi tistim, ki ste glasovali ZA sprejetje proračuna. Glasovali ste po svoji vesti in ustava vam daje to pravico! V OS se je začela nova ERA, ker večine OS politična barva ne zanima in opravljajo delo vestno in predvsem korektno. Vse seje, ki sem jih poslušal, so me prepričale v to!
Pa še rešitev za kvalitetni zvočni posnetek:
http://www.hartman.si/p-21094-zoom-h2n- … order.aspx
In še Review:
http://www.soundonsound.com/sos/mar12/a … om-h2n.htm
Zadeva preverjeno DELUJE brezhibno, enostavno in kvalitetno!
P.s
Poet, vsa čast, da si se najavil na sejo OS. Samo previdno-ustava RS pa tebi tam ne daje pravice govorjenja, tako da predlagam, da si tiho kot miška, drugače te bo gazda nateral
Si pa naprošen, da nas malo seznaniš o poteku seje tukaj na klepetalnici ![]()
Pa lep dan vsem klepetuljam!