1

Tema: Jezernikovi dnevi 2015

Jezernikov dnevi bodo tudi leto, kljub tančici skrivnosti in nejasnosti, kot kaže vendarle organizirani. Sicer delovna verzija je objavljena na občinski spletni strani, enih 2500 majic pa se menda že tudi štanca. Kruha in iger...

2 Nazadnje urejal AljošaŠ (17.07.2015 15:33)

Re: Jezernikovi dnevi 2015

Anžej je napisal:

Jezernikov dnevi bodo tudi leto, kljub tančici skrivnosti in nejasnosti, kot kaže vendarle organizirani. Sicer delovna verzija je objavljena na občinski spletni strani, enih 2500 majic pa se menda že tudi štanca. Kruha in iger...

Že kr nekaj časa je bila objavljena delovna verzija, hvala bogu, da se bo kaj dogajalo v našem kraju.

3

AljošaŠ je napisal:

Že kr nekaj časa je bila objavljena delovna verzija, hvala bogu, da se bo kaj dogajalo v našem kraju.

Ni bila ista, ampak se je posodabljala, zdaj je objavljena že 3. verzija z datumom 14.7.

Anžej je napisal:
AljošaŠ je napisal:

Ni bila ista, ampak se je posodabljala, zdaj je objavljena že 3. verzija z datumom 14.7.

pa verjetno še bo kakšna big_smile vglavnem samo, da Jezernikovi dnevi bojo ...

5

Lepo organizirano, glede na to kakšno je stanje odbora
Je pa zanimivo prebrati: "Prispevek za Jezernikovo majico je 1,00 €." - ne znam si najbolj objasniti kaj točno to pomeni...   da bo večina startnin 5€ + 1€ torej 6€

6

Kakšno pa je stanje odbora?

7

Odin je napisal:

Je pa zanimivo prebrati: "Prispevek za Jezernikovo majico je 1,00 €." - ne znam si najbolj objasniti kaj točno to pomeni...   da bo večina startnin 5€ + 1€ torej 6€

Meni se kar zdi prav, da se za vsako majico (ne samo za športne prireditve) da nek prispevek, ker se je zadnja leta preveč razpaslo deljenje majic vsakomur in kolikor hoče. S pobranim pa se lahko nekoliko razbremeni proračun in nameni za organizacijo kvalitetnejših prireditev.

terna je napisal:

Kakšno pa je stanje odbora?

Mislim da to ve le malokdo. Društva se nič več ne obvešča o izvedbi Jezernikovih, niti ne vemo kdo je zdaj v odboru in na koga se obrnit, na občinski spletni strani je še vedno lanska sestava.

Je pa na http://lovrenc.si/turizem-1/jezernikovi … dnevi-2015 že nova "delovna" verzija. Čakamo samo še na končno, saj se 21. Jezernikovi dnevi začnejo že čez 12 dni.

zadnji zapisnik seje odbora z dne 4. september 2012. smile

http://www.lovrenc.si/images/obcinski_s … odbora.doc

9

Terna, mislim, da odgovora ne potrebuješ, saj ga poznaš. Ali pa je to samo obrambni položaj? Zakaj?

10

Ja, to maš pa prav Anžej. Sam sem imel bolj v mislih športne prireditve katerih je štartnina 5€.
Malo sem pozabo na "razmetavanje" majic na drugih prireditvah, kjer ni prijavnine raztala pa se res velika količina majic....

11 Nazadnje urejal carobniprst (31.07.2015 22:45)

Odin je napisal:

Ja, to maš pa prav Anžej. Sam sem imel bolj v mislih športne prireditve katerih je štartnina 5€.
Malo sem pozabo na "razmetavanje" majic na drugih prireditvah, kjer ni prijavnine raztala pa se res velika količina majic....

Tudi na prireditvah kjer je startnina, se majce enako razdelijo, kot na ostalih prireditvah, saj jih dosedaj organizatorji športnih prireditev niso rabili plačati občini. V glavnem 6.000 EUR za majice je brez smisla. Če bi že razpolovili, bi s tem denarjem lahko pripravili tri res dobre in odmevne dogodke.

Pravzaprav je smešno dati 6.000 EUR za majice..., za vse prireditve, ki jih bodo pripravila društva in odbor za prireditve v letu 2015, pa bo občina prek dveh javnih razpisov namenila 7.200 EUR.

Kdo je tu pameten?

12

Ja, ampak kjer je prijavnina 5€, in se zagotovi zgolj hrana in pijača se da pokriti tudi to majico. Ne pravim za vse prireditve, ker vem da so še drugi stroški samo ne povsod.
Če se prav spomnim se je včasih (6-7let nazaj) dajalo določen del občini za majice in pokale oz. medalje...

Kdo je pameten? Tisti ko majice prodaja ...

13

Na občinski spletni strani in seveda na Lovrenčanu objavljamo končni program 22. Jezernikovih dnevov http://www.lovrencan.si/lovrenc-danes/j … nevi-2015/

Tik pred končno objavo so na županovo pobudo umaknili zahtevek za 1€ prispevka za majice smile

naj še tukaj povem, fotografije večine prireditev bodo objavljene na:
http://www.lovrenc.si
http://lovrencan.si
moji Flickr strani - https://www.flickr.com/photos/129194428@N03/sets ,
nekaj izbranih na moji Facebook strani - https://www.facebook.com/pages/Aljoša-Š … 115?ref=hl

15 Nazadnje urejal Pohorc (04.08.2015 23:57)

Najbolj želene pa so seveda fotografije obiskovalcev in njihovi osebni pogledi na vso zadevo. Brez dvoma na strani, ki to najhitreje obrajta: http://www.lovrencan.si/kontakt/

zdaj pa mi res ni več jasno kaj Lovrenčani želijo?
danes je v okviru Jezernikovih dni bilo predavanje Defenzivna vožnja, katere ni obiskal nihče, poraja se mi vprašanje kaj naj bi to pomenilo, nezanimive prireditve ? nezadovoljstvo ? dopusti ?
najprej jamramo, da se nič ne dogaja, potem ko se vsaj nekaj dogaja, pa nikogar ni blizu

17 Nazadnje urejal Rookoo (09.08.2015 22:54)

AljošaŠ je napisal:

danes je v okviru Jezernikovih dni bilo predavanje Defenzivna vožnja, katere ni obiskal nihče, poraja se mi vprašanje kaj naj bi to pomenilo, nezanimive prireditve ? nezadovoljstvo ? dopusti ?
najprej jamramo, da se nič ne dogaja, potem ko se vsaj nekaj dogaja, pa nikogar ni blizu

Tebi se zdi, da se full dogaja, ko je predavanje o defenzivni vožnji? V nedeljo zvečer ob sedmih, si verjetno ljudje nadvse želijo gledati kaj takega. Obisk dogodka pove vse...

Ti je uspelo naredit kakšno fotko?

Aja... Ko si lih vprašal kaj si Lovrenčani želijo. Pojma nimam! Vsekakor pa to ni predavanje o defenzivni vožnji.

18

AljošaŠ je napisal:

Najprej hvala za zelo lepe fotke, objavljaj jih še naprej.

Defenzivna vožnja  ><  Moto GP       ;-)

Lep pozdraV

19

Hvala ..., da imamo Lovrenčana. Kdo se v zelju občinske strani znajde glede Jezernikovih prireditev (pa tudi ostalih zadev), svaka mu čast! Sem pa tudi povprašala info terminal. Je tiho, verjetno se zaradi vročine ne odziva. Pred kakim tednom se je še, pa mi je pod rubriko Gostinci pokazal prazno, ko sem ga barala glede dogodkov, pa me je peljal v leto 2014 in se od tam ni premakno. O kolesarskih poteh zna povedat tri stavke, čeprav imajo kolesarji razdelane ture na svoji spletni strani v nulo. Pa bi blo fajn, da bi znal kaj več, vsaj v času Jezernikovih dneh, ko se trume turistov povečajo.
Glede defenzivne vožnje se strinjam z Rokoom. Če pa že, pa vsaj s kakim dodatnim stavkom pritegnit občane. Glede na to, da je to prireditev DU, pa bi človek pričakoval, da se vsaj člani oglasijo.
Drugače pa moram povedat, da se mi zdi program dokaj dober, glede na vse zaplete okoli odbora, ki pa še vedno ostaja misterij. Fajn bi blo, da se predstavijo (uradna stran je obtičala v preteklosti), saj bo na ta način sodelovanje lažje.
Še enkrat hvala vsem, ki objavljajo in urejajo strani na Lovrenčanu, da lahko zadeve spremljamo sproti. Organizatorjem želim čim več uspešnih prireditev, vsem ostalim pa čim več zabave in druženja, saj so ti dnevi temu tudi  namenjeni.

20

Mislim da je v petek bil svetovni dan piva in ob tej priliki sem slišal Lincolnovo izjavo (čeprav ni nujno da je res njegova)

I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crisis. The great point is to bring them the real facts, and beer.

Mislim da je problem v tem, da defenzivna vožnja in pivo ne gresta skupaj. Ali pač? wink