1

Tema: Novi prometni znaki 50 (relacija Lovrenc - Lehen)

Pozdravljeni,

...tak nasmejal se pa nisem že precej časa... naj mi prosim nekdo osveži spomin in pove ceno za postavitev enega znaka...?
Če bodo pozimi še skrbeli za sneg številu znakov primerno smile, potem vsaka čast, resnično kapo dol ...

2

Re: Novi prometni znaki 50 (relacija Lovrenc - Lehen)

Pa saj jih bodo kmalu odstranli pedesetke so iskane smile

Mene pa zanimajo razlogi za postavitev. Kdo je to naročil, plačal,....? (na konci gre itak iz mojga žepa)

Sem namreč doma na tem koncu Lovrenca, dnevno se vozim po tej cesti,....
Cesta je lokalna, ozka, ob prometni nesreči v dravski dolini tudi precej prometna, da pa je kr naenkrat postavljenih toliko znakov se mi zdi pretirano, bolano. Odkrito povedano po tej cesti če si keko-teko normaln kaj več kot 50 ne moreš peljati.

Recimo če pri kamnolomu (pri Rižnikih) prideš z brega du do asfalta in zaviješ desno proti Lehnu, je znak za omejitev 50km/h. Čez cca 100 metrov (prej manj kot več) je pa ležeči policaj, čez katerega z več kot 30km/h ne moreš, če nočeš podvozja pa plastike tam pustit smile
Prosim če mi nekdo razloži zakaj je ta konkreten znak tam?   

Malo opazujte tudi drugje, ko se vozite po Sloveniji. Znakov je tak, da jih ne folgaš gledat. Precej več kot pri sosedih. Nekdo more s totimi znaki fejst služit.

Vse po papirih, nič po pameti! smile

4

Eh ... to je namesto razsvetljave ... So mislili postaviti luči pa so znaki cenejši. Namesto kakšne klopi in mize pri "križu" pa dobimo še semafor! Bi pa ja bilo smešno, da bi sprehajalci ali kolesarji kje posedeli in počivali ... Eh ...

5

Ne ne pri  križu pride krožišče wink

6

Glede na to, da je cesta lokalna je postavitev tabel plačala občina. Opažam pa, da je v Lovrencu kup prometnih znakov odveč, nekateri pa so postavljeni v nasprotju z pravili cestnega prometa. Hja, nekdo res slabo pozna prometne predpise, ker bi vse te table odpadle z dodatno postavitvijo znaka  za naselje Lovrenc, kjer je itak omejitev 50. To so predvsem rešili npr. v Mariboru, kjer je več vpadnic v mesto. Tudi pri nas bi se to dalo elegantno rešiti. Ti prometni znaki so se začeli množiti takoj po tem, ko je policija kot obvezni posvetovalni organ bila v novi zakonodaji dobesedno črtana/izključena.

Znak stoji na uvozu na cesti ob Slepnici. Brez besed.

http://shramba.lovrenc.net/tpetric/klepet/kurjavas.jpg

Napovednik iz kristalne kugle:
Dopolnilno tablo "5,8 km" bodo odstranli in potem bo vse tako kot je treba. smile

8

Kaj tak smešnega pa že dolgo nisn videl. Res se sprašujem kdo se s koga norčuje?

Svet je okrogl pa te za vsokim voglom edn j...

9

Nekje sem prebral:
Ko postanejo očitne neumnosti način vladanja, potem vedite, da ste v diktaturi!

Kaj pa nove table na občinski hiši? Zdaj je stavba bolj zanimiva za oči opazovalca...... big_smile

11

Jo,
sn zgleda imel kristalno kuglo narobe obarjeno, ko sn napoveduval smile
Odstranli so znak 50, dopolnilno tablo pa pustili!

Kuj ni konca, ko misliš da si že vse videl, pal pa spet ....

http://shramba.lovrenc.net/tpetric/klepet/cam01059.jpg

12

Saj vidiš na stebri ono malo markacijo - pomeni prepovedan promet smile

13

Sem slišal,da so iznašli zdravilo proti neumnosti.....

14

ivo12 je napisal:

Sem slišal,da so iznašli zdravilo proti neumnosti.....

Samo pomaga samo na novo zbolelim wink