1

Tema: referendum

Zelo dolgo sem razmišljam  o tem ali naj se oglasim ali ne. Vzgojen sem v katoliški veri in poznam doktrino katoliške cerkve iz katere se obstoječa »farška« mladina dela  norca. Deset zapovedi: osnova obstoječe družbe! V kolikor živiš v skladu s temi »pravili«, si človek in si kristjan. Kaj smo, ljudje ali verniki? Smo oboje? Tudi lahko. Veruješ? V kaj? In zakaj? Imaš korist? Materialno? A veš kaj, me prav boli k****! O moj bog! Kletvica…zakaj bi me brali…
Bil sem v cerkvi in izkusil pristno in kar je najbolj zastrašujoče, zavestno sovraštvo s strani predstavnikov RKC proti istospolno usmerjenim! Ustanova, ki je polna predstavnikov, ki svoje spolno življenje  izživlja na nedolžnih otrocih in ob tem zmagoslavno dviga prapor »odrešitelja«, ima »jajca«, da moralizira o tem, kdo je primeren za posvojitev otrok in kdo ne. Pa, dajte no! Za vero v Boga človek ne rabi medija, ki svoj monopol nad vero argumentira z izvirnim grehom. Prosim vas. Pa kdo vam je dovolil, da zavajate ljudi in to s tem, da izrabljate pristno pripadnost v skrajne namene. Pa kakšen islamizem. Sovraštvo ljudi je v strahu, da bi izgubili primat nad mišljenjem ljudi in s tem posledično njihovo materialno odvisnostjo. Vem, da se človek sam odloči ali sodeluje ali ne v tem "cirkusu", vendar to je šlo preko vseh mej dobrega okusa in sprejemljivih moralnih vplivov. Niste država v državi. Me je prav groza, da sem pripadnik tega "klana"!!!

P.S.: Naj povem, da sem veren človek, ki ga tega dejstva ni nikoli skrival!

Re: referendum

Miha Kranerov... STOJEČE OVACIJE, namesto ploskanja pa poklon do podna!!!

3

Cerkveni dostojanstveniki poden od podna!!!!!!!brez zamere!!!!!

4

Bravo, Miha! Prav, da si povedal. To, kar si dovolijo v cerkvi, je preseglo vse meje zdravega okusa. Trudim se, da svoje otroke učim, da smo vsi ljudje enaki, enakovredni, da moramo spoštovati in imeti radi tudi "drugačne". Potem pa v nedeljo pri maši poslušajo, kako temu ni tako - tam dobri verniki odkrito, celo z glasnim aplavzom, vzpodbujajo sovraštvo. Res se sprašujem, kdo je tu nor. Pa kdo vam sploh daje pravico določati, kaj je normalno in kaj ne? Po mojem ste najbolj nenormalni tisti, ki si upate pred svojimi otroci ploskati takemu početju. SRAM vas bi moglo bit...zaradi vas in vaše hinavščina je toliko zla na tem svetu. Pa četudi bi vam najraje zaželela, da so vsi vaši otroci geji in lezbijke, raje ne, ker se bi mi preveč smilili- vaši otroci namreč. Za konec pa še en citat: " Kdor misli, da je dober človek samo zato, ker hodi v cerkev, je isto, kot da bi stal v garaži in mislil, da je avto!!!" Tak, zdaj pa se zamislite nad tem!!! Amen.

5 Nazadnje urejal biba (08.12.2015 19:41)

Aha, še to bi dodala, preden me pohodite, raztrgate, popljuvate in še kaj: ker sem "normalna", se strinjam s tem, da ima vsak pravico do svojega mnenja, samo moti me pa to, na kakšen način in kje ga skušate vsiljevati drugim...cerkev zagotovo ni mesto za to...mene tudi 100 farov, papež, pa ne vem kdo ne bo prepričal, da bi bila na strani tistih, ki kratijo pravice drugim LJUDEM, ker to smo, vsi smo samo ljudje, takšni in drugačni...

6

Samo dve besedi: zdaj ... moža in žene; potem:..dveh oseb. TO JE TO! In iz tega cel cirkus, zapravljanje davkoplačevalskega denarja (mojega, tvojega, našega). Otroci nimajo s NIČ, so samo izkoriščevalsko orodje in ve se KOMU!Po tem kako se to oglašuje zgleda, da je pol Slovencev-Slovenk gejev in lezbijk, kar naenkrat.Totalno skregano z zdravo pametjo. G.Miha res "kapo dol" za vaše mnenje. ga v celoti podpiram. Upam, da mlajša generacija misli razumsko.

Oprosti Miha, zelo te spoštujem, vendar mislim, da si tokrat šel predaleč. Nisem se želel spustiti v polemiko, saj v tej neenaki tekmi nimam nikakršnih možnosti. Tisti, ki mislimo drugače, manj moderno,  se pač ne oglašamo v klepetalnico. Iz tvojega prispevka veje mržnja, prav  to, kar očitaš cerkvenim dostojanstvenikom. Tudi sam sem veren in naježim se, ko nas želijo duhovniki v cerkvi predvsem v predvolilnem času poučevati, koga naj volimo. Toda tema, ki je razburkala slovensko javnost, niso volitve strank, ki so bolj ali manj blizu cerkvi, tukaj gre za veliko bolj resne stvari, gre za nasprotovanje naravnim zakonitostim, ki so omogočile, da sploh živimo in se ob svojih starših normalno razvijamo in tako postajamo mame in očetje novi generaciji.  Vse, ki se tako bojite za enakopravnost naj potolažim, da ta skromni procent vernih, ki obiskuje nedeljske maše po Sloveniji in si pusti »prati možgane« ne more dobiti referenduma in ovreči predlagani zakon, v kolikor ne bo širše podpore. Verjamem, da bodo predvsem komercialni mediji storili vse, da bomo lahko postali ena od naprednih evropskih držav!?. To pa  še ne pomeni, da bi morali duhovniki, kot predstavniki civilne družbe verujočih, molčati. Pravico in dolžnost imajo spregovoriti, ko gre za moralne zablode sodobnega sveta. Zaradi podobnih stvari so v zgodovini propadle veliko močnejše družbe, kot je naša. S tem se bomo morali prej kot slej sprijazniti, čeprav je  v veliki večini, tudi vernih,  zakoreninjeno prepričanje, da cerkev nima pravice izražati svojega mnenja o dogajanju v družbi. Še vedno čutimo posledice bivšega komunističnega sistema in takratnega zgrešenega pogleda na ločitev cerkve in države.
V tem prispevku se ne mislim spuščati v polemiko za ali proti. Osebno sem prepričan, da bi se vsak razumen človek, veren ali ne, moral referenduma udeležiti in glasovati po svoji vesti! Izrazil sem samo svoje osebno mnenje in se v prihodnje ne mislim vključevati v polemiko.   

Lovrenc na Pohorju, 10. 12. 2015                                       Franc Ladinek

8 Nazadnje urejal Pohorc (12.12.2015 13:20)

K zgornjemu pisanju nekdanjega lovrenškega župana bi rad povedal sledeče: Na nešteto možno in nemožno načinov smo vam (z menoj je namreč bilo tudi veliko somišljenikov) hoteli povedati, da ne tlačite tradicije, da spoštujte zgodovino, z njo tudi  vlogo samostana iz  Št. Pavla … Obenem smo tudi v svojih prispevkih izrecno povedali, da grb lovrenškega trga ni cerkveni grb, čeprav ima krščanske simbole. Vi ste iz politikantske preračunljivosti poteptali stari lovrenški simbol! Nekaj, kar je celo obstajalo v Grbovni knjigi starih štajerskih mest in trgov! (Oh nikar sedaj v luft! O tem  se niti pogovarjati niste hoteli!) Vsak, malo bolj izobražen zgodovinar, me sprašuje, če smo (ste) tu v Lovrencu še normalni.

In ko govorimo o simbolih, govorimo o vrednotah!

Po vaših zaslugah gospod Ladinek smo dobili povsem profani, brezmiselni občinski grb, da o zastavi ne govorimo, o datumu občinskega praznika!?!? Zato ne opletajte preveč z jezikom, ko govorite o vrednotah, ker vi ste bili na čelu tistih, ki so jih začeli brezobzirno rušiti!

9 Nazadnje urejal miha.kraner (11.12.2015 22:39)

Me veseli, da moj zapis ni postal »glas vpijočega v puščavi«! Ne želim žalit čustev pristnih vernikov in jim vsiljevat svojega razmišljanja. Kar sem želel povedat je to, da mora človek, institucija ali kdorkoli, ki ima vpliv v javnem življenju razmislit ali je pristojen za to, da v moralnem smislu »drži ogledalo« družbi. Vesel sem, da ljudje razmišljamo drugače in vsaj s svojo glavo. Je pa razlika ali to svoje prepričanje deliš s sebi enakovrednimi sogovorniki, ki so sposobni konstruktivnega dialoga ali pa nasprotno, to svoje stališče preko moči, ki ti jo dodeljuje položaj v družbi, na prikrito- agresiven način vsiljuješ  širši množici ljudi. Pa naj gre za geje, invalide, muslimane ali v končni fazi člane društva ljubiteljev »bezovih kropov«. Saj veš kaj pravijo: »…ko so prišli po mene, ni bilo nikogar več, ki bi protestiral…«

S spoštovanjem;

Miha Kraner

Kaj če bi enkrat začeli razmišljati z svojimi votlimi glavami?
Včasih se mi zdi, da nekateri nekaj pišejo pa dejansko ne vedo za kaj se sploh gre, kako hitro se da ljudem oprati glave.

Sprašujem se mar niste starši?
Sam še nisem, a se bojim, da bi mojega otroka v šolah učili, da se mora sam odločati kaj bo po spolu, ne glede na to ali se rodi kot moški ali ženska.

Miha, si predstavljaš, da bo ob sprejetju zakon, učiteljica v šoli tvojemu sinu rekla, da naj eksperimentira o svoji spolni usmerjenosti in da naj izbere kaj bi ali bo moški ali ženska. HALOOOOO

Ali pa to, da se vama z ženo kaj zgodi, otroka pa ostaneta sama, tvoja starša, torej babica in dedek otroka nimata pravice do skrbništva in posvojitve. Posvojita pa ga lahko dva pederčka ali lejzbiki. FAJN ZA NJIJU ni kaj big_smile

Ne gre samo za enakopravnost, poroko in ljubezen, AMPAK za mnogo več.
ODPRITE OČI, preden bo prepozno.

Mogoče pa še večina vas tudi neve ali so moški ali ženska.

da pa ne bo pomote, na nikogar se ne spravljam, samo moral sem malo zbuditi mišljenje pametnih glav, ki razmišlja samo z TV-jem big_smile

s spoštovanjem vsem

pa lep večer naprej

Aleluja! Kakšen lep zapis. Daj priloži še kakšen kolaž fotografij, da bo vse skupaj malce bolj »plastično« prikazano. Saj veš, mi navadni ljudje smo bolj počasne pameti in rabimo vizualno spodbudo. Drži se Aljoša. Predvsem fotoaparata!

12

Aljoša,

Vsa čast ti, verjetno imaš ti votlo glavo in še ne veš, kaj se ti bo dogodilo v naslednjih letih tvojega življenja.
Lahko tudi to, da se boš sam soočil s tem da boš imel otroka kateri bo drugače usmerjen kakor si sam želel in takrat boš imel upam da drugačno mišljenje o tem.
Sem veren in mislim svojo glavo in me nebo nihče prepričal, da drugače sopolno usmerjeni ljudje nimajo enake pravice kot ostali.
V šoli te nikakor učiteljica ne bo učila ali določala kaj boš po spolu.
Kajti to ti je že dano ob samem spočetju in ti o tem ne moreš odločati, spejeti pa moraš svojega otroka kakeršen  je ali je gey, lezbika  ali kako drugače umsko ali telesno pohabljen.

Vsi si ob rojstvu otorka želelimo, da je z njim vse v redu, da je vse po naših željah, ampak to včesih ne gre, narava se z nami poigra in odloči v drugačni smeri.

Lep pozdrav,

13

Ni pravega veselja v totem adventi. Snega ni, Tina raje v oblekci hodi naokoli, kmetija in gostilna nista vsem po furmi, JJ ne hodi na seje, ISIS straši, mučno prvo proračunsko branje... zdaj pa še ta referendum.
Cerkev mora predstaviti svoja stališča, drugače bolje da ne obstaja, res pa je marsikateri argument v paničnem strahu pred spremembami presegel meje dobrega okusa. Gonilo stališč na obeh straneh so neki samovznikli pametnjakoviči, ki za samopropagando ali s preroškim poslanstvom farbajo zmedene ljudi. Argumenti so trhli, vsakemu lahko daš prav v kaki stvari. Kakorkoli se bo izcimilo - spremembe bodo, kot so vedno bile, če ne prej pa kasneje. Svet kot si ga ustvarjamo je tak kot si ga zaslužimo, kot smo si izvolili župana, ali predsednika kot si zaslužimo smile Bolje tri dni pred referendumom izklopit TV in sam zase prevetrit situacijo ter se odločit po vesti. Kdor pa nima lastnega mnenja ali pa si ga je ustvari zgolj iz medijev in propagande, bolje da ne glasuje.

Ne morem še mimo pavšalnega namigovanja o pokvarjenosti cerkvenih "profesionalcev". V vsaki kišti se scajtoma najde nekaj gnilih jabolk pa zato še ni cela kišta zanič. Resda bi ustanova, ki pridiga moralo, morala biti lepši vzgled in ji še bolj gledamo pod prste a zaradi nekaj spodrsljajev ni pravično linčati vseh in njihovega pretežno požrtvovalnega dela.
Ste vedeli, da doktrina ocenjuje, da je vsak 5 moški alkoholik, pa zaradi tega vsakogar obravnavamo tako?

Aja, je kdo opazil, da tok beguncev ne pojenja. 2.000 do 5.000 jih še vedno vsak dan skozi našo domovino gre na pot za boljšim življenjem. So nas mediji mediji pozabili obveščati o tem, zdaj je glavni referendum, po novem letu bo kraval z davčnimi blagajnami, sledi interpelacija ministra ali dveh, Rusi se ne bodo pustili Turkom in bo še tam kak ojgn v strehi, na pomlad gvišno vsekajo s kako pandemijo gripe...

14 Nazadnje urejal AljošaŠ (13.12.2015 10:59)

hja da nebo kakšne pomote tukaj, sam proti + in - nimam nič, so pač bolni ljudje, sam osebno nimam nič proti gejem in lejzbikam, ampak otroka pa jim dejansko nebi dal, naj pa še enkrat napišem, da proti nikomur tule gor nimam nič proti, sem za čiste, odprte in zdrave odnose.

Sem pa mnenja, da si nemoreš kaj, če se ti rodi umsko ali teleno pohabljen, gej ali lejzbike pa se po mojem mnenju ne rodijo, ampak se to zgodi skozi odraščanje.

Žal pa mi je da sem se sploh vključil, v pogovor, saj je že splošno jasno, da ljudje, ki mislimo drugače nismo vredni nič.
Naj referendum odloči kaj večina družbe želi.

pa lepo nedeljo še naprej

pripis: pod Anžejev odgovor se podpisujem

15

V fizičnem telesu človeka prebivata moška in ženska energija. V kolikor sta ti dve energiji v ravnotežju, se skozi žensko telo izraža ženska energija in skozi moško telo moška energija. To je tako, kot bi glasbo izražal skozi različne inštrumente, vsak se glasi po svoje. Moška energija je trdna, močna, prodorna, ravnolinijski let puščice, medtem ko je ženska energija strpna, razumevajoča, pomirjujoča, mehka energija oblin. Ko ena ali druga postaneta prevladujoča in sama sebi namen, kar je v obstoječem patrijarhatu postala moška energija, ki je odtujena od naravnih zakonitosti, tako ženka kot moška energija postaneta rušilni in uničujoči.
Življenje, ki se začne z intimo moškega in ženske, z zlitjem njunih energij v spolnem odnosu, je razvrednoteno povsod tam, kje je razvrednotena ženka, iz katere to življenje izvira. Le tam, kjer je spolni odnos sprejet in doživljan kot svetost, je prostor za sožitje  v družini, iz katere potomstvo prehaja v okolje, v katerem ustvarja in oblikuje medčloveške odnose. Z razvrednotenjem spolnosti in ženske, kot nadaljevalke življenja je bil tudi sam moški prikrajšan in oropan, ne da bi se tega zavedal. Veliko vlogo pri tem je odigrala tudi cerkev. Večje zagozde med spoloma ni zakoličila nobena do sedaj živeča civilizacija na Zemlji.
Kako se to odraža v našem fizičnem svetu? Tako, kot je zunaj nas razkol med moškim in žensko velikanski, tako je tudi znotraj nas. Kakor znotraj tako zunaj. Posledično se vse pogosteje rojevajo moški potomci z žensko osebnostjo in ženske potomke, ki bolj naličijo nasprotnemu spolu. Zamere in sovraštvo med spoloma , ki se prenaša po družinskih linijah, je povzročil  razkol znotraj vseh nas, saj je velika redkost partnerski odnos brez kreganja, življenje v sožitju je že skoraj nezamislivo (ko rečem sožitje, mislim tisto iskreno, tisto, ki se dogaja tudi znotraj naših glav in ni samo zunanja fasada za sosede). Ravno zaradi tega notranjega razkola med moško in žensko energijo je mnogim lažje navezati stik z istim spolom. Ljudje se dejansko rodijo s takšnimi preddispozicijami. To so velike notranje stiske ljudi, saj se zaradi notranje disharmonije nesprejemajo, še težje pa jim je, ker se jim notranje nesprejetje zrcali skozi družbo, ki jih ne razume.
Vse to je posledica človekove odtujenosti od narave, njegovega nepoznavanja in nerazumevanja sveta energij, s katerimi je prepreden. Človek lahko dela kar hoče, vendar ne dokler hoče. Povejte mi, katera vrsta v naravi si je še omislila umetno oplojevanje, če ji narava ni dala sposobnosti razmnoževanja. Kakšna energija je prisotna ob takšnem spočetju in kakšno popotnico za svet ima takšen otrok. Človekov :«HOČEM imet!« se mu počasi obija o glavo.
Referendumsko vprašanje  se postavlja kakšnih par tisoč let prepozno in nima pravega smisla in namena. Zaradi nerazumevanja, kaj se mu dogaja, človek postavlja pravila, ki povzročajo še večje nepravice. Človek ima pravico, da si izbere svojega partnerja, glede na lastna prepričanja in z njim živi v skupnosti. Če se moja svoboda zaključi tam, kjer se začne svoboda drugega, nobenega ne ogrožam. Moram pa se tega pravila zavedat. Vendar pa se človek mora zavedati, da novo življenje mora nastajat edino in izključno s prepletom moške in ženske energije, v svetosti spolnega odnosa, s katerega je potrebno odstraniti madež grešnosti, kot ga je označila cerkev. Otrok ne sme biti plod trenutnega hira in neobvalovanja najnižjih instiktov, temveč plod ljubezni dveh partnerjev. Tako kot zakon Narave to določa. Po drugi strani je na svetu toliko zavrženih in neljubljenih otrok, ki bi lahko našli ljubezen tako v domovih ljudi, ki pač iskušnje spočetja ne morejo izkusti iz različnih razlogov ali pa v skupnostih istospolnih partnerjev, kjer je takšna možnost izključena. Ker otroci niso moji in tvoji, so naši in so nam dani v varstvo od samega Življenja. Niso tu, da postanejo MI, temveč da razvijejo svoje osebnosti in kvalitete.
In še nekaj, res je, da če imaš nekaj gnilij jabolk v kišti, ni cela kišta gnila, vendar če ta jabolka ne odstraniš nemudoma, kišta zgnili, z lesom vred.

16 Nazadnje urejal miha.kraner (13.12.2015 13:37)

Imaš prav Anžej. V vsakem zaboju se najde gnilo sadje. Res pa je tudi to, da če ga pravočasno ne odstraniš, sčasoma postane vedno več gnilih. Slab zgled se širi desetkrat hitreje kot dober. Mislim, da se strinjava, da če želiva ohranit zdravo sadje, morava gnilega odstranit iz zaboja in seveda na novo premislit kje in na kakšen način jih hranit, da bi zaboj ohranili čim bolj zdrav. No, ko si ravno omenjal alkohol, bi bilo malo nerodne a ne, če bi ob »dnevu brez alkohola«  v šoli, s pivom v roki, držal pridigo o tem, kako je alkohol zdravju (psihičnemu in fizičnemu)škodljiv?!
Kar se pa medijev tiče in z njimi povezano manipulacijo in umetno ustvarjanje izrednih razmer, pa je tema, ki bi jo lahko obdelovali samostojno.
Helena me je prehitela smile
Lep dan

17

Všeč mi je kak se to o kišti jabolk razvija wink Najbolj praktična in razumljiva je vzgoja s primeri iz narave.

18

Ne morem si kaj, da nebi še sam nekaj dodal na to temo.
Miha, kot si začel: plastično - zakaj jih nebi vse zažgali, ko so v nedeljo pri meši in so vsi nakupu??? Ali po GD "...in zdaj gremo poklali bomo štajerce,(beri katolike- kristjančke, cerkvene pedofilčke...) ale, ale, ale,..." Bi bil mir, a ne? Aja prihajaš iz istega "klana", pa smo že pri kišti gnilih jabolk... Vprašanje je samo kolko in na kakšen način jih odstranit???Samo si ti prej skočil ven, še pravi cajt... al pa si še not in nas rešuješ gnilobe???

Dejstvo po stari kmečki logiki je dnar!!! Lobiji, ki v ozadju rihtajo, da se imamo Slovenčki s čim ukvarjati. Levi, desni sredinski, ko pridejo na oblast postanejo po navijaško "gamad". Ozadje pa ostaja skrito, pride pa še na vrsto. Že samo sprejemanje novele zakona je bilo hinavsko in zahrbtno, ker imajo večino lahko delajo kar hočejo brez javne razprave. Zakon bojo pa sproti dopolnjevali (z navadno večino)!! Enkrat je že padlo v vodo!! Kaj pa je to takega. Taista večina ne dovoli referenduma, zakaj neki. Pa pridejo še ustavni sodniki, ki pa se s tem ne strinjajo, zakaj že??? Celo referendum je dovoljen!?
Evropsko sodišče za človekove pravice (ne moreš verjet) odloči, da spolna usmerjenost ni človekova pravica!!! Čist logično, ker se bo najdo frajer, ki mu bo pač sosedova ovca, buci buci....! Prav tako me zanima kdaj bo dovolj: zdaj oseba A in oseba B? Čez deset let oseba C, D,...??? Zakaj ne, če imamo večino??? Vedno novi izumi, ljudi ki imajo dnar!!! teorija spola - dnar, sprememba spola - dnar, splavi - trgovanje s človeškimi organi - dnar, dnar, dnar, ... Koliko otrok s splavom ubijemo, ampak to je naša pravica, ki si jo je izmislil do konca bolan umotvor!!! NE to je ( zame) UMOR, UBOJ NA MAH!!!! Spočetega živega bitja, ki se ne more samo boriti!!! O tem se ne govori - PREPOVEDANA TEMA!!!

Helena je lepo opisala harmonijo, ki pa počasi propada. Ruši se samo vase.

Smo v času, ko je medijska cenzura hujša kot v bivši jugi. V javnost se lansirajo novice, ki usmerjajo pozornost, logično.
Ma kaka islamizacija neki, doma iz foteljčkov in za šankom pa nam res nima kaj bit. A da ne. Marsikomu ni jasno (kot je dejal Anžej, da se o beguncih nič več ne govori), da se po 23.12.2015 zapira meja na Karavankah in ostaja samo še Šentilj, za vstop v EU!! Nam šengen tako ali tako nikoli ni laufal!!!Kaj to pomeni glede nato, da Avstrija že končuje ograjo, vam verjetno (še) ni jasno. Za teden dni lahko imamo na našem koncu 30.000 migrantov!!!! A o tem se ne sme govoriti - cenzura!!! Baje je vlada pripravljena na črni scenarij (a bejži no, a res)???

Sem veren - katolik, torej drugače misleč - sem PROTI, ampak zato sem nestrpen, sovražen, pa še kaj se najde. V cerkvi sem z veseljem zaploskal možu, očetu, ki je spregovoril o referendumu. Pa zato nisem še nobenega istospolnega na gobec, al pa še kaj hujšega. Niti se z njimi ne obremenjujem naj se imajo radi in to spoštujem. Ampak ne  s spremembo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih!! Naj se jim pravice uredijo v kolikor nimajo svojih pravic s posebnim zakonom in to je to!!!
Dejstvo je, da kot narod umiramo. Rojstev je vsako leto manj. Prav tako porok, ker je to tržna niša (vsak prijavljen na svojem naslovu), samohraniteljev pa s tem, da glava peče, visijo pa tak vsi skupaj hotel mama plača vse!!!

Malo mi je blo pa Lahko noč  in z Bogom!

Danijel.

19

Naša slovenska javnost je izredno spretno zavedena in odlično zmanipulirana glede tega referenduma. Če referendum propade in ostane v veljavi sedanja novela zakona, ki posega v 'samo štiri člene' kot slišimo 'bistre mlade' glave, Slovenija nikoli ne bo več to, kar je doslej bila, Slovenija – 2 milijona trenutno še moških in žensk – izgine v nekaj desetletjih. Zakaj v resnici gre?
Če sledimo samo malo temu, kar se trenutno dogaja severneje od nas v Evropi, je izraz 'Sodoma in Gomora' samo mila fraza, saj se nam bliža mnogo hujša katastrofa. Gre za redefinicijo popolnoma vsega, kar si lahko sploh predstavljamo. Na obzorju je že 20 let (od 1995) Gender theory, to je sociološka teorija o človekovem spola. Aktivisti te teorije zavračajo samo 300-let staro biološko znanost, ki govori od Karla Linneja naprej argumentirano o dveh vrstah spola (sex): moški in ženski, trdno dokazljivih vsaj za 500.000.000 let nazaj v zgodovino. Namesto tega uveljavljajo nov pojem spola (gender), sociološki spol, ki ima trenutno v nemški varianti 60 vrst opredelitev. Primer: gender 'butsch': je biološko sicer še moški, sociološko pa je transverstit posebne stopnje, ki si trenutno (morda samo v tem dnevu) želi odnosa z lezbijko posebne vrste, dokler se seveda ne naveliča in spet spremeni gender/spol (fluid gender – tekoči spol).
Nemški davkoplačevalci to plačujejo, saj ima vseh dobrin polna Nemčija danes že 190 registriranih doktorjev znanosti gender teorije, ki ne obvladajo ničesar drugega, kot samo to teorijo in da dobijo državni denar in denar zelo vplivnih lobijev, si morajo izmišljati vedno nove in nove 'norosti'. Trenutno nastaja disertacija (ne vem kakega gender je ta oseba), kjer je opisano 4.000 (štiri tisoč) možnih opredelitev za gender/spol.
Študentje na nekaterih nemških univerzah že morajo oddajati diplomske naloge v gender jeziku, to je slovnica s posebej označenimi spolno zaznamovanimi samostalniki. Ne smeš napisati 'študent', ker je to biološko 'okuženo', ampak v specialni 'neokuženi' gender oznaki. Ker 'študent' je lahko v sociološkem razvoju tistega trenutka 'ono' s posebno stopnjo lastnega čutenja moški/ženska do s posebno stopnjo čutenja tistih (enega ali več) bitij s katerimi bo ta dan prišel v odnos, seveda v odnos posebne vrste. Za nas, ki tega še ne povsem dojamemo, je malo nerazumljivo, ampak se trudim, da bi razumel.
Seveda se že spreminjajo učni načrti, npr. Lehrplan21 v Švici, ki je bil sprejet in potrjen čez noč. Ko se je zato zvedelo v javnosti , so skočili pokonci vsi švicarski kantoni. Gre za postopno uvajanje te teorije do l. 2021. Zanimivo bo spremljati dogajanja v drugi (pre)bogati evropski državi Švici.
V Berlinu nastaja ideja o 'unisex' WC za okoli 0,5% ljudi, ki so pred javnimi WC-ji v težavah, ker se ne morejo odločiti a bi šli na levo ali desno. Ampak za njih mora biti poskrbljeno povsod. Za Nemčijo to pomeni milijarde €.
Kaj bo s semaforji, kjer so gor 'moške' postave? Prišla je rešitev z deklico v krilu in kitkami, ki naj nadomesti 'zastarele moške postave'. Pa ni v redu, ker so  tudi kikle in kitke zastarele in je primernejša bolj 'moška podoba'. Ampak semaforje bo treba zamenjati.
Kako je z otroki v taki Sodomski družbi. Ja oče (danes) je lahko mama zjutraj, pa gej dopoldan, trasverstit popoldan, zvečer … pač ena od trenutno 60 možnosti. Enako učitelj/ica v šoli, šofer/ka šolskega avtobusa, kuhar/ica pri malici in otroci … tu mi pa 'mozak stane'.
Če se bo kdo slučajno temu uprl (oče, mati) bo kaznovan, zaprt, odvzeli mu bodo otroka za določen čas ali za vedno, ker je gender nevaren, …fob, čaka ga prevzgoja z zaključnim testom: izbiro gender spola.
Morda kdo tega ne verjame, razumem, saj je trenutno zares noro. Toda to bodo 'top teme' v naslednjih letih, ko bo ta 'strupena novelica' začela okuževati vso zakonodajo, kar sedaj svarijo naši pravniki. In, Lovrenčan, ne v letu 2021 se ne bo več ukvarjal s Cerkvijo, gnilimi jabolki, ampak s popolnoma drugačno vsebino. Razmislimo, pobrskajmo po spletu (publicistka Birgit Kelle).  Morda še ni prepozno.

Pozdravljen, Dani!
Vidim, da se nisva najbolje razumela in se zato čutim dolžan dodati par pojasnil k svojemu zapisu. V kolikor boš dobro prebral, boš videl, da nikjer ne omenjam in s tem tudi ne izpostavljam  vernika kot posameznika, ampak zgolj in samo institucijo in njo vodeče posameznike, ki imajo moč. In ko govoriva o pedofiliji mislim, da se oba strinjava, da je to zločin brez primere! In dejstvo je, da je tega znotraj profesionalcev RKC kar nekaj. To teorijo podpira dejstvo, da so informacije o teh zločinih sploh prišle v javnost. Vemo namreč, da ima RKC velik vpliv (tudi na medije) in je verjetno poskušala naredite vse, da bi zadevo prekrila. Iz čisto vsakdanjih dogodkov pa vemo, kako deluje človeški um. Primer človeka, ki je nekaj odtujil in to strogo zanika, a ko prizna prvo se pričnejo iz njega valiti informacije o vseh ostalih prestopkih, ki jih je zagrešil. Pa kaj bi to tebi razlagal, saj si vendar iz te stroke.
Rad bi tudi, da mi glede na tvoj zapis odgovoriš na par vprašanj (da se ne bova spet napak razumela, gre zgolj za hipotetične primere, ki upam, da se nikoli ne zgodijo. Nikomur). Tvoja žena gre v Maribor po nakupih in jo v zakotni ulici prestreže bolan zločinec in jo posili. Zanosi. Ob vseh travmah, ki jih že prestaja, boš dovolil, da rodi otroka, ki je produkt nasilja in zločinskega uma?
Zaznal sem, da je bilo tudi dosti govora o tem, kar je naravno in kar ni. Iz tega razmišljanja sklepam, da je potrebno pustit stvari takšne kot po naravi so. Nakazana je teorija o naravni selekciji. Zakaj imamo potem centre za ljudi s posebnimi potrebami. Pustili bi jih, tisti ki preživijo bodo trdnejši , ostali pač žal. Tako je po naravi, a ne? Zakaj imamo domove za starostnike? Mogoče bi bilo bolje, da se orientiramo po določenih arhaičnih družbah. Eskimi npr., ti  starejše, ki ne zmorejo več dodat svojega deleža k preživetju družine  napotijo od doma, umret. Pa še ceneje bi bilo za družbo. V končni fazi, zakaj uporabljamo zdravila? Tisti, ki mu je namenjeno in ki ima boljšo gensko zasnovo bo angino preživel, drugi pač ne. Imeli bomo sicer manj ljudi, bodo pa ti izbranci, a ne? In vendar, hvala Bogu, ni tako.
Prosim ne posploševat stvari. Govorim o peščici ljudi, ki imajo moč da vplivajo na druge. Njihovi nameni v 90% niso čisti in pravični. Vsakega posameznika, ki si izbere svojo pot v življenju spoštujem in mu absolutno prepuščam lastno odločitev. Ti ljudje pa, ki so bili omenjeni kot »gnila jabolka« znotraj zdravega zaboja (večina ljudi je pravičnih in poštenih in si ne želi drugega kot svoj dan preživet čim lepše in v družbi svojih najdražjih) imajo takšno moč, da manipulirajo z nami in nam usmerjajo življenja. Ti ljudje in njihovi pomočniki niso pristojni, da moralizirajo o temah, kjer nimajo čiste preteklosti. Samo to sem želel povedat.

Želim ti vse dobro in veliko lepo preživetih, prazničnih dni s tvojimi najbližjimi!
Miha Kraner