Re: Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Ne, grofceljski, imam samo razglednice Lovrenca in okolice ter krajev na Koroškem.
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Ne, grofceljski, imam samo razglednice Lovrenca in okolice ter krajev na Koroškem.
Sekirca!
Sem dobil občutek, da si malo ljubusumen, če ima kdo kako boljšo stvar za pokazat od tebe ali pa če ve malo več o zgodovini Lovrenca. Ne bodi tak no!
Vsi nekaj prispevamo za zanimivost! Vsi se konec koncev zabavamo!!!
Ja, vlička ja pršla.
Zadnje čase zelo rada zahajam na našo spletno stran, ker je vedno kaj novega, še posebej zdaj, ko obujamo spomine na stare čase. Tudi moja zahvala gre vsem vam, ki pridno dajete svoje fotografije in razglednice na ogled vsem nam. Posebej sem vesela zadnjih fotografij, na katerih so ljudje. Zelo rada bi še v bodoče videla kakšno fotografijo na kateri so naši predniki.
SUPER jaz ti lahko pošlem po LOVRENCA PREDNIKOV IN POLOVICO- TVAJIH IN MAJIH PREDNIKOV od tam kje sn pa zdaj -pa mogoče DRUGOKRET jih tudi ti vseh nepoznoš kot pa jas NE
NECO PA ENO LEPO SLIKO ,ZOPET OD POMLODI -JA TE JE PER KIFFERI ŠE VSE CVETELO -ZAJ KODI JE ????NENA VEM
vidiš niso šli v šolo so kar tam počokali pa so šli za KAVOČEpa je biv dnor pa tak .........ko pa zej ???? odgovorite
Ja to je pa zelo žalostno, da so zasipali tak lepi tajht. Sedaj bi se ga lahko uporabljalo v turistične namene. Kot športni ribolov, prostor za piknike, kakšna restavracija zraven. Prav dobro bi blo.
Škoda, da se Juršnikov tajht ne spuče, tam je tudi zelo lepo.
Ta dva tajhta sta bila prej v privatni lasti. To se ve.Da pa je potem nekaj gospodična dobila nazaj, se tudi ve. Nekaj v naravi in nekaj v denarju.
Čigav je Juršnikov tajht se tudi ve.
Samo izgleda, da zaenkrat nihče nima interesa-veselja, da bi postavil kakšen turistični objekt, mislim, da se to tudi ve.
Meni je zeloo škoda "Bitnerjeve" gostilne, ki že kar nekaj časa sameva-zakaj- to se tudi ve ali pa ne.
TRŽANKA Konjičan v Ločah

Za vse ostale Lovrenc l.1930

Celjski, pa ti si glavca!
![]()
Čez vikend je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču COLLECTA - mednarodni sejem zbirateljstva. Jas mom v varžeti neka gnorov slajs zajga, sn loni poleti nage v vajdlenk namokal..., pa grem pogledati, če je kaj "lovrenškega", ker nimam niti ene razglednice, ki bi jo "poerbal" pa je treba do njih priti na ta način - Vsok mo svoj hobl, b reko moj sosed R. !
VARŽET ali ARŽET rečejo bolj proti Koroški (poleg: DEVŽEJ ali DEVŽI), v Šentlovrencu smo včasih rekli HAJŽER.
Morda na svidenje jutri na Collecti; med drugim grem tudi na Glavanovo dražbo starih knjig.
Nu jez pa gvišnu ne bom šau na "Collecto", bi bil pa zluj cufrijdn, če bi ker koko sliko ud Zrajč prnisu...jez grem pa rijbe lovit..
čaki molu -mam tule eno fino razglednico enga ribiča z laksom pa tarnekom
pa Sekirca tuta slika ni z Lovrenca, je pa vseenu lajpa, pa mijslim de tujdi spoda med "včosih je blu pa tak.

...vam je ke znon tut ribič????
Ja ja ...tak ku bi pri nas rekli "vsoku tele ma svoju vesele"
"Teto" ali toto Glavanovo dražbo knjig ne mislim zamuditi!
Žomašter ,a misliš ŽEP ,včosih so rekli saj moš prozne ŽEPE kuj von jih obarni-SAJ NI KAJ VON PAST ?
nevem ???
A ,da ni na Kifferjevem tajhti -te pa vajš ,da je ziher na jezeru gur per sv. HUDIGUNDI ti bom paslav sliko -je lajpa samo jo marem najdit.
ŽEP je lepa slovenska beseda, HAJŽER pa lovrenška.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012