Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 18 19 20 21 22 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Ja prav resnično je ,da so slike lahko v razliki 20 let pa enake -mogoče so eni samo malo dali povečave itd...
Sekirca, kaj pa tvoj " zaklad"? A nam ga ne boš nič privoščil?
Ne ne ne Sekirca aija... zde si tij na varsti, puvaij ...ki bi taule blu, pa je bojde čistu blijzu tebe..
resnu tak so meni oča rekli...

Ha ha !
Oba sta nalimala Ruše!
ŽOMAŠTER NA TOSTI TVAJI SLIKI LOVRENCA IZ LETA 1898
ZALOŽNIK KARL SCHWIDERNOCH ,KO JE PUŠAVA ZRAVN -NI
RADIGUNDE NA SLIKI?al je pa ne vidim
KODI TAK ?
LP
Nu, Sekirca ze ku vajš, de so tau Ruše ne HOČE, ti bom dau pa še eno, de boš leži spau
...PA PUVAIJ KI JE TAU

SEKIRCA
Nu sam de si lehk spau....pa tvoja slika ne bi riku, de je PRECI bul stora, ker je ži moja iz 1910 lita, te še noju ni blu, saj mene ne...
Sekirca, dobro opazuješ! Na litografiji Lovrenca, poslani leta 1898, so pozabili narisati cerkev sv. Radegunde. Litografije so namreč nastajale na osnovi risbe ali slike.
Pohorc, imam enako litografijo Lovrenca. Bila je poslana 19.11.1899 iz Lovrenca v Maribor.
Potem bi te pa žomošter prosil, da ti objaviš tvojo skupaj s hrbtno stranjo, zaradi avtentičnosti, jaz bom pa svojo zbrisal. To todi ne vodi nikamor, da moš korto na keri minjka ena cirka zodi pa bela ko smart. ; )
Če bo pa tvoja po izgledu na nek način drugačna kot moja, pa bom jaz svojo pridal kot priponko. Tu se sploh poraja vprašanje kaj narediti z enakimi razglednicami, po mojem bi jih bilo dobro vse objaviti, če se že gremo arhiv, vsaka je dragocena, ničesar ni za zanemariti!
Tudi razglednice, kot so naprimer: sekirca vpis 371, pohorc vpis 372 in žomošter dve pod vpisom 373 so pravzaprav štiri različne razglednice z istim motivom, drugačnimi napisi, velikosti... Predlagam, da vse objavimo!
Potrebovali bi stran, ki bi bila odložišče takšnih razglednic, da jih pozneje lepo sortiramo: npr: Enake, vendar drugačne razgledice, ali pa kaj podobnega.
Lep pozdrav!
Včeraj smo se malo hecali, danes pa zares...
Tule imam sliko nekega kraja, najbrž v Sloveniji, zadaj pa piše KONJICE leta 1900.
No nekdo je to napisal gor narobe, ker Konjice to zagotovo niso.
Če mogoče kdo ta kraj pozna, bi mu bil hvaležen!!

Pohorc, se strinjam, razglednico sem že objavil.
Razglednice pod vpisi 371,372 in 373 so variante osnovne razglednice, ki so jo večkrat ponatiskovali z manjšimi ali večjimi spremembami (namesto nemškega se je pojavilo slovensko ime kraja). V zbirki imam več starih razglednic Slovenj Gradca, ki so bile tiskane v stari AO monarhiji, nato pa v ponatisu še večkrat do prve vojne, nekatere celo med vojno in še v Kraljevini SHS. Med seboj se ločijo po datumu natisa, barvi ali kako drugače. Take variante povečujejo čar zbiranja razglednic.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012