Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 22 23 24 25 26 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Lovrenčane bi vprašal kje pravzaprav je "Tepejevo", ker meni se po virih pojavlja na štirih straneh lovrenškega sveta, ga tudi ni zemljevida, ampak jaz bi vseeno mislil, da bi znalo biti na Rdečem bregu.
Lep pozdrav, moji rojaki!
Pohorc, mislim da je Tepejevo podomače Rižnikovo.To je nad Kohom,pod Jurčičevem vrhom.
Ej Dorč, ti si voda na moj mlin! Najlepša hvala!
Ali kdo pozna ta kraj?

Nu Sekirca si meu prau, sn glih prišu naze iz Mehike, pa ti puvaim,eroplan je skor dvaikrat dul podu, tk de me zlaipa nna dubijo več te... mehičani tujdi puznejo RIBNIŠKO KOČO

POHORC maš prau sn fant ud fore in tau ZRAJŠKE sv.EGIDIJA
No ,da si nazej prijšo GR-CE, sn vjes iz sebe ,samo me pa rajsn zanima kulko porov šuhov si ferderbav ko si pa pajš prišo nasam z Mehike.Si kaj sebu pernajsu na sebi koko svenjsko boleje ? nevajm buš mago k duhteru ,da te preglajda!,ker drugoči se bojim rajsn ti povajm toto škotlo šaltat.
vajdiš tuta je pa nova letus od NUVGA LITA
LP
Sekirca, podobno, samo različno. Te je pa luštno brati, ko prešoltaš šproho na "vuntaj črajz"!
Sekirca.to sliko ki si zraven prilepo je na Recenjaku.Bednikovo,Za prejšno nevem kje bi bila.Jas sem samo povedal da je Tepejevo verjetno RIŽNIKOVO .Ker tam lahko najdemo ta priimek.
Nisem prepričan, da sliki sekirce pašeta skupaj. Ta stara je narejena z enega bljiže ležečega brega, dočim na tanovi se vidi precej široko in globoko pobočje dol do Radoljne. Tudi naklon starega brega je desno za hišo bolj položen in krajša razdalja do desnega grebena kot na novi.
Na stari sliki mi je nenavadna špičasta tvorba desno za grebenom - kot bi bil en ošiljen vrh. Takih pa tu okol Pohorja ni. Če bi lahko bla Uršlja bo vedel povedat žomošter, ki jo pozna z vseh koncev.
Če bi se dalo zadevo malo povečat... bi se mogoče vidla hišna številka ![]()
Nu ...so me pa tam v Mehiki vprošali, ko je taule za ena koča, pa zako slouži, zodi na karti pa pijše Pohorje.
Nij glih tak visuku ku Popocatepetl, je pa na taužnt dvajstau pedeset metrov.
Sekirca tij bi magu vedet!

To je Ledenica na Arehu - dom Mladinskega odseka Planinskega društva Ruše. Služi pa oddihom številnim sedanjim in bivšim članom odseka.
Anžej hvala za odgovor..bom se včlanil, pa šel pogledat kak je tam!
Ni mi pa jasnu kk je mougla tuta karta te v Mehiko prit!
Sekirca vajš kuk jih šele mare bit u Avstraliji.
Nu Poharje je lajpu, tule ena de si mol oči udehnete
...tak je blu 1966,

Sekirca ti pa de gor če maš kero iz nuviga lita ud tutih koč.
ANŽEJ -super si ugotovil HLADILNIK ,(tak smo včosih rekli ko smo hodli tam kot paporji).
Ža ono kmetijo moš mogoče prav ,samo zaj ko tak slikam vidim, da so se ploje spremenile ,goša je zarostla .... ti bom ,dal eno za pogledat-neco
POHORC ,pa veš ,da sn cofridn ,da ti se fajn zdi VUNTAN ČRAJS.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012