Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 32 33 34 35 36 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Korajžn pjebič, lepa slika sekirca.
MARKA -moš prav ,samo za letnice pa nevem?te bo ž darželo
Hoj Sekirca in ostala družba!
Sekirca moram priznati, da zelo marljivo in s občutkom "lepiš" te stare fotografije! Ko takole berem in spremljam, me kar prevzame nostalgija in spet grem v svoje stare "škotle" iskati slike! No nekaj sem jih našel, vendar nimam letnice. Je pa tako nekako:
V planini so nakladali hlodovino:
Tako so jo potem vozili, zraven pa so se tudi peljali gozdarji:
No in tako so potem na Ruti natovarjali na vagone!
Upam, da se bo našel nekdo, ki bo vedel približno letnico!
Objavljam nekaj prispevkov mojega brata Roka Bečana, ki je včeraj diplomiral še iz zgodovine. Med viri je navedel tudi nekaj prispevkov na lovrenških spletnih straneh in konkretno iz te teme. Prispevke najdete v Jespi.
Diplomsko delo: Upravna zgodovina lovrenške pokrajine v 17. in 18. stoletju
Seminarska naloga: Steklarstvo na Pohorju in še v nemščini Glaserzeugung im Pohorje
Če bo kdo potreboval vire za nadaljnje razisovanje še: Mala bibliografija zgovovinskih virov.
Sekirca, Čefur, bi bil vesel če bi tudi vidva prispevala kak zaključen izbor fotografij v našo Jespo. Če potrebujeta pomoč rade volje pomagam.
Čestitke Roku, preletela sem nalogo - kar za sprintat je! :-)
Mhm, vem, da se v Lovrencu nahaja še kar nekaj steklenih primerkov s pohorskih glažut.... A bi jih poslikali in jih vrgli na jespo?
Rok, iskreno čestitam k diplomi!
Tudi naloga o steklarstvu me je navdušila, ker me ta tema že nekaj časa osebno zanima (sicer bolj amatersko). Morda se bo pa res nekaj slik teh predmetov, ki so v lovrenških vitrinah, omarah ali na jespah, vendarle znašlo na naši JESPI...
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012