Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 34 35 36 37 38 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Po več kot pol leta so zopet toliko usposobili spletni iskalnih večerovega arhiva, da sem danes začel zopet "vlači dol" članke o Lovrencu. Sicer ni tako uporaben, kot je bil pred tem, saj bom za enako delo porabil mnogo več časa. Ampak saj bo.
Kar ta prvi se mi zdi zelo vredu, zato ga vam dam gor!
Priprave na gradnjo mostu na Ruti 1969:
LP!
Pohorc, imam en izziv, ki pa vem, da bo za tebe mala malca. Nisem nikjer zasledil, kako so šla poimenovanja Lovrenca skozi zgodovino. Vem za Sv. Lovrenc na Pohorju, Sv. Lovrenc pri Mariboru, pa Radimlje oz. nekaj takega itd..., prosim če ni čisto tako ne se mi smejat.
Morda samo še nekaj o člankih v Večeru.
Lovreški kmetje-posestniki, so bili zelo aktivni, saj so zahtevali, da večjo ceno za kubični meter hlodovine, to je šlo celo tako daleč, da so o tem razpravljali v republiški skupščini. To se je dogajalo v letih 1968/69.
Ne vem koliko vam je znano, je v tistem času Turistično društvo izdajalo TURISTIČNI VODNIK PO JUGOSLAVIJI. Izšlo, bi naj kar nekaj številk. Glavni urednik pa je bil Franjo Novak. Če ima kdo slučajno kakšen izvod, bi bilo dobro, da ga da sem gor.
Publikacije Po Jugoslaviji je izdalo Turistično društvo v Lovrencu na Pohorju. Glavni in odgovorni urednik je bil Franjo Novak, znan publicist in turistični delavec. Po podatkih na Cobissu naj bi v ćasu od 1963 do 1975 izšlo 15 številk Po Jugoslaviji s podnapisom Turistično-gospodarski informativni zbornik. V njih so bile obravnavane različne teme s števinimi podatki - predvsem v turistične namene - in dodani reklamni oglasi.
Žal imam samo 2. in 7. številko zbornika. Objavljam njuni naslovnici:

NO ZEJ KO JE KONC JEZERNIKOVIH TEDNOV PA KODI JE BLO VČOSIH KO JIH ŠE NI BLO- SAMO KOKI DEN "IGRA"

sami znoni lovrenški (frajkinclerski igralci z dušo) g.Petrun ,gospa Lovše ,g Kraner,g.Šiker itd..
slike so iz igre PLANISKA ROŽA -zmirom zelo dobro obiskana pa še von z Lovrenca so hodli "igrat" (nastopat)-LEPO
Sekirca, brez tvojih prispevkov ne bi bilo že več kot 42.500 ogledov te teme! Super!
Mhm, mislim, da vem, kje je bilo to slikano.... Kako si otrok zapomni...
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012