Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 40 41 42 43 44 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Pubec, meni se zdi to bolj kot prodajalna-zlatarna. Tista "odlikovanja" bi lahko bile žepne ure.
Člani prostovolnega gasilskega društva ob proslavi 50-letnice leta 1927
V lovrenški kroniki sta zapisana dva katastrofalna požara, ki sta prizadela trg v letih 1720 in leta 1821. Takrat je zaradi vetrovnega vremena požar obakrat uničil skoraj ves trg. Očitno je zadnja nesreča vplivala, da so bili tržani poslej bolj budni in da so bolj pazili na požarno varnost.
Občinski svet je izdal javen razglas, da so dolžni v primeru požara sodelovati vsi za delo sposobni prebivalci ne glede na spol.
Ustanovni občni zbor pa je bil sklican 25. februarja 1877. Poleg vseh prostovolcev so povabili tudi lastnike trških hiši in posestnike ter okoliške kmete.
Sprejeli so pravila novega društva,ki je dobilo ime: Freiwilige Feuerwehr St. Lorenzen a. d. Kärtnerbahn.
Za prvega predsednika so izvolili takratnega župana, lastnika lovrenških mlinov ter posestnika Rudolfa Milemotha, funkcijo podpredsednika je prevzel S. Hladky, tajnik pa je postal nadučitelj M. Moge.
Na Jespi sta prva 2 članka o vetrolomu, ki je bil avgusta, 1964 leta. Fotografiji o tem dogodku je objavil Sekirca.
Do sedaj sem zbral 1800 člankov, vendar le počasi napredujem, saj pregledam stran za stranjo. Pregledam res vse strani, tako da bom po mojem našel 99 % vseh člankov o Lovrencu, ki so bili kdaj objavljeni v Večeru.
Samo za primerjavo - iskalnik je za leto 1945 našel 35 člankov, medtem ko sem jih jaz našel 43.
Grobn, super - res veliko in pomembno delo opravljaš!
Na Jespi sta prva 2 članka o vetrolomu, ki je bil avgusta, 1964 leta. Fotografiji o tem dogodku je objavil Sekirca.
Do sedaj sem zbral 1800 člankov, vendar le počasi napredujem, saj pregledam stran za stranjo. Pregledam res vse strani, tako da bom po mojem našel 99 % vseh člankov o Lovrencu, ki so bili kdaj objavljeni v Večeru.
Samo za primerjavo - iskalnik je za leto 1945 našel 35 člankov, medtem ko sem jih jaz našel 43.
GROBN svaka čast, le tak naprej!
Lepo Grobn! Veliko si že zbral. Morda pa ti ne bi bilo pregledovati vsako stran, če bi v iskalnik vpisoval Lovrenc v vseh sklonih?
Pohorc, verjemi mi, da sem v iskalnik vpisal Lovrenc v vseh sklonih, saj je moja boljša polovica slavistka; pa kljub temu še najdem kakšen članek, ki ga iskanik "ni dal ven". Tako, da sem se odločil, da bom iskal raje "peš", je nabolj zanesljivo.
GROBN -zaj saj vem točno kado je blo -po sliki se vidi ,da ja blo poletje
Si pa todi jaz "MAČNO" želim tvojih člankov, kodi je blo včosih,pa -ko-se je delalo v NOŠEM LOVRENCU.Žilim ti volko uspeha pri iskanju,ker som vem ,da ni lehko.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012