Za kakršen koli poseg na območje Lovrenškega barja (in tudi druge naravne vrednote in zavarovana območja narave) rabiš soglasje zavoda za varstvo narave. Ker je Lovrenško barje s velikim kompleksom gozda, ki ga obkroža tudi gozdni rezervat (gozd z posebnim namenom, kjer so prepovedane vsake gospodarske dejavnosti in imajo prednost ekosistemske, naravovarstvene, raziskovalne in socialne funkcije gozda) ter nasplošno gozdno območje je treba verjetno pridobiti tudi soglasje zavoda za gozdove. Kar se tiče soglasja občine pa ne vem kako je s tem. Nenazadje območje jezirja spada kar pod 4 občine; največji območji pod občino Lovrenc in Mislinja, manjši pa pod občino Zreče in Ribnica. Za planinske poti na tem območju skrbi planinsko društvo Lovrenc, mislim, pa da za del skrbijo tudi na Rogli. Kako je s tem bo verjetno znal Anžej kaj več povedati. Kot je že bilo rečeno je problem v tem, da na omenjenem območju ni planiske - uradne poti oziroma je bila, pa so jo opustili, ker ni več ustreza in so hoteli zaradi povečanega obiska Lovrenška jezera bolje zaščititi. Sama hoja po visokem barju je zaradi šotnih tal(zelo slaba nosilnost) zelo škodljiva, območje pa je zaradi pomanjkanja takšnega življenskega prostora (mokrišč nasploh) zelo pomembno zatočišče mnogim ogroženim živalim, rastlinam in glivam. Osebno mislim, da je nekdo (ali skupina ljudi) (po svojem lastnem prepričanju v dobri veri) hotel obnoviti stezico, ki je včasih bila, a žal ne ustreza več trendom, ki so sedaj prisotni na Pohorju. Ta nekdo je dobro poznal potek stare poti in območje nasploh. Seveda je tašno početje še vedno nesprejemljivo. Če sem prav razumel je iskanje storilca sedaj v pristojnosti policije in inšpekcijskih služb. Upam, da ga (jih) bodo odkrili in da bo(do) za svoja dejanja tudi odgovarjali. Kar lahko storimo mi osebno pa je to, da omenjene poti iz spoštovanja ne bomo uporabljali. Kot sem razumel bo škoda s strani zavoda za varstvo narave čimprej tudi ustrezno sanirana in če bodo potrebovali pomoč mislim, da nas bo tudi kar nekaj, ki bomo pripravljeni pomagati. Prav ima tudi Grobn, ki je o tem obvestil medije in tako širšo javnost!