Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 69 70 71 72 73 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Jaz sem pa še vedno tam okrog leta 1935. Pošiljam še eno manjšo skupino vojakov. Levo v prvi vrsti je Lovrenčan - tisti cenjeni mladić....

...pa še sam vojak, zgoraj omenjeni, v 2. sv. vojni je padel v partizanih, poglejte, kaj ima namesto dokolenk, to so šuhfece, to je bil nekoč standarden del vojaške uniforme, pa tudi običajen del vsakdanje »konfekcije«. Predvsem mladina bi morala to videti. Baje srbski vojaki sploh niso hoteli nazaj domov, ker jim je bilo v vojski lepše.

...da malo spremenimo temo, izvolite cvet lovrenških deklet iz prve polovice prejšnjega stoletja, med njimi je tudi moja mama, okrog kaplana g. Ivana Vode

Za župnike še človek nekako ve, za kaplane je pa treba že pogledati. Ivan Voda, lovrenški kaplan 1936-1940. Poznavalci lahko tako na oko tudi ocenite starost lovrenškega cvetobera in potem datirate fotografijo.
Tudi to je zanimiva slika, nekje izpred 2. sv. vojne. V ozadju te "cvetke" je Kranerjeva hiša, kjer je bil včasih tudi frizer, zdaj pa je ni več.

Upam, da vam bo všeč nekaj slik dam iz prejšnjega stoletja, njihovega poziranja in mode...

MICA , zelo lepe slike maš - "sploh pa včerejšna- utrinek zgorniga targa "
O Maxi, lepo je slišati pohvalo. Zdaj pa še ena dama iz leta 1937, slikana v Mariboru, gota (botra) nam je večkrat posodila gramofon, da smo si polepšali nedeljske popoldneve....

Tudi to je zanimiva dama, bila je šivilja, zraven Bitnerja, mene je mama pošiljala k njej, da me je učila raznih ročnih del.....

Ne sestankovati, delati je treba. Žal je sodarstvo čisto izumrlo. Kdaj bo v Lovrencu etnološki muzej, da bi lahko ohranili staro orodje in druge starine za zanamce?

Primerno bi bilo na Ladejenkovem v gospodarskem poslopju(razpadajočem),nucamo še
samo enega finančnika pa bo.
...ponosni sodar.... (oprostite slaba fotka)

Procesije včasih, župnik je bil g. Janez Oblak, ministranta Kranerjeva dvojčka in drugi...., spredaj pevke.

Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012