1

Tema: Javni razpis - obnova vasi in razvoj podeželja

Z dvema projektoma se je na ta razpis prijavila tudi naša občina - obnova knjižnice in kulturnega doma:

http://www.tednik.si/vlog-za-90-na-volj … onov-evrov

Zaradi ogromnega števila vlog ter količine razpisanih sredstev, vlogam večine prijaviteljev slabo kaže....

Odločitve prihajajo te dni....

2

Re: Javni razpis - obnova vasi in razvoj podeželja

Na posnetku 13. seje je okoli 25. minute župan povedal, da je prijavljeni projekt dograditve in obnove kulturnega doma dobil maksimalno število točk - 90. Potem bi se čudil če ne bi dobili... za knjižnico pa je omenil, da je bilo v okviru priprave dokumentacije legalizirana občinska stavba wink
Ni pa blo že 4 mesece seje, čeprav je bilo za junij napovedanih kup reči in odločitev (zanima me predvsem obravnava poročil nadzornega odbora), pa še zdaj ni videti na spletni strani napovedi.

Anžej, prenaglo je bilo očitno tisto izrečeno (na majski seji občinskega sveta). Maja odločitev še ni moglo biti - vloge se namreč zaradi omejene količine razpisanih denarnih sredstev ocenijo s število točk šele potem, ko so vse vloge po vsebini pregledane - ko je jasno, kateri projekti od tistih, ki izpolnjujejo formalne pogoje, po vsebini najbolj prepričajo razpisno komisijo in si zaslužijo sofinanciranje. To pa je razpisna komisija ugotovljala šele nekje konec poletja, v začetku septembra. Občine pa bodo z odločbami o tem, ali so bile njihove vloge zbrane za sofinanciranje, obveščene šele v teh septembrskih dneh. Kljub vsemu - že zaradi ogromnih stroškov s pripravo razpisne dokumentacije - upam, da bo vsaj ena naša vloga na razpisu uspešna....

Glede predstavitev letnega poročila za leto 2011 Nadzornega odbora pa lahko rečem samo to, da župan, ki je odgovoren za sestavo dnevnega reda na žalost tudi na to - septembrsko - sejo občinskega sveta kljub zahtevi Nadzornega odbora ni uvrstil tega poročila, čeprav so bila poročila namenjana poročanju že na majski seji - kot je po predpisih. Poročilo je vsaj v enem delu precej kritično -  vtis se daje, da je to razlog, da se temu opravilu - javni obravnavi poročila - tako izogiba.

Mene pa zanima kaj pa so  to "ogromni stroški"  s pripravo razpisne dokumentacije, to se sprašuje  kar nekaj laičnih krajanov; in
hvala za razumljiv odgovor.

Podatki Supervizorja, ki so javno dostopni, vsakemu zainteresiranemu občanu, državljanu, kažejo, da je družba Profuturus d.o.o. za izdelavo razpisne dokumentacije od Občine Lovrenc na Pohorju (v januarju in marcu leta 2012) zaenkrat prejela malo manj kot 24.000 EUR - gre za projekta prenove knjižnice in kulturnega doma:

http://supervizor.kpk-rs.si/organ/76660/podj/57007616/

Da je Profuturus d.o.o. izdalal razpisno dokumentacijo, pa je razvidno iz pisnih in zvočnih zapisnikov sej Občinskega sveta, ki so objavljeni tule:

http://www.lovrenc.si/vsebina/obcinski- … netki-sej/

http://www.lovrenc.si/vsebina/obdobje-2 … 2.12.2011/

6 Nazadnje urejal urom32 (17.09.2012 10:55)

Me veseli, da se končno kot zgleda na občini nekaj premika in preizkuje te stvari glede tega, kam je šel dnar. Ker ble so to velike vsote.

Glede tega, na kar je naš administrator Anžej omenil, pa lahko malo v šali malo zares rečem samo to:

- al ima naš župan jasnovidne sposobnosti in zna že mesece vnaprej predvidet kolko točk bo dobil naš projekt na razpisu
- al pa smo župana dobili, kak se je gladko zlagal občinskim svetnikom.

wink

7

Župan je jasnoviden ali pa ima dobre zveze wink
Danes sem bil na občini in izvedel, da imajo že več kot en teden dve USPEŠNI odločbi na omenjenem razpisu in gradbena dela za širitev kulturnega doma ter knjižnice se lahko pričnejo že drugo leto. Bodo na občini upajmo še danes spisali novico s podrobnostmi, ker tudi mene zanima kaj se bo delalo.
Pa zneski za pripravo razpisne dokumentacije niso skrivnost in se ujemajo s Supervizorjem, je pa ogromno dela vložila tudi naša občinska uprava. Je danes pač tako da je bolje najeti izkušene zunanje svetovalce kot pa sam izumljat toplo vodo. Je pa to malo denarja v primerjavi z vrednostjo projekta (nekaj čez 700.00 če sem prav slišal).

8

Pa ne, da na ministrstvu uhajajo informacije... To ni hec.

Drugače pa sem vesel, če so bosta projekta izvedla - če smo že tolko dnarja ven vrgli za papirovje.