Tema: Turizem v Lovrencu!
Prvo delo,ki ga opravim zjutraj, ko vstanem je pregled klepetalnice.Vesel sem,ko vidim nove prispevke o Lovrencu in problemih le tega.Sem pa malo žalosten,kajti večina prispevkov je z negativnim prizvokom.Ne vidim predlogov rešitev.Dosti se govori o turizmu v Lovrencu,takrat se spomnim časov ko smo z želežniške postaje Ruta vozili z tovornim vozilom "staro Prago" turiste v
Lovrenc.Bil jih je poln Lovrenc.Vendar vsi niso spali v hotelu!Takratno turistično društvo je aktiviralo vse Lovrenčane ,da so oddajali proste sobe.V današnji krizni situaciji bi bil to kar mali dodatni zaslužek občanov,kateri so sami ostali v prevelikih hišah.Pred kratkim sem zasledil,da bi se sodelovanje z otokom Visom ponovno oživilo.Zato bi bil skrajni čas,da staknemo glave in srečanje organiziramo vključno z prenočitvijo in prehrano v Lovrencu ne pa tako kot je bilo,da so za požrtvovalno delo Lovrenčanov kasirale sosednje občine,(če se motim ,me naj nekdo popravi)Zadnji čas je ,da organiziramo okroglo mizo na temo "Turizem v Lovrencu "
Vem ,da obstojajo občinski akti o tem, vendar rezultatov ni.Dosti predlogov je pred kratkim nanizal g.Anžej,vendar je vse to potrebno oživiti.
Dosti dela na tem področju se ,da narediti tudi brez denarja.
Pred leti sta bila gonilni sili v turizmu g.Fornezzi Otmar (gostinstvo,prenočišča in G.Novak,ki je skrbel za promocijo.
Na odprto mizo bi povabil tudi vse gostince,vse ki že imajo proste postelje (gostilna Urbanc,kmetija Lipnik,in kmetija Geratič mogoče še kdo za katerega ne vem.Vse zainteresirane iz lovrenških kmetij,katere zanima turizem in še kdo bi se našel.
Nekdo bo rekel ta je pa optimist,vendar drugače ne gre.Predlagal bi da bi g.Anžej in g.Pohorc (tudi njegov oče je ogromno naredil za promocijo turizma v Lovrencu) stopila v stik z turističnim društvom ,katero mora povabiti pismeno!!! akterje ,kateri
lahko doprinesejo k začetkom turizma v Lovrencu.Predlagane bi tudi prosil,da pripravijo okvirni program okrogle mize,da ne bo zopet vse ostalo na tem ,da ni denarja...
Se opravičejem, ako moja razmišlanja nekomu ne bodo všeč vendar poskušam,ker mi ni vseeno za Lovrenc in lovrenčane
Lep pozdrav Paja.
Prav bi bilo,da bi to vodilo turistično društvo,vsi ki jim pa ni vseeno za Lovrenc pa bi pomali (Anžej,Pohorc,Erik,Rookoo,vpeter in še kdo bi se našel.)ako sem koga pozabil mi naj oprosti.Prvo pa bi morali osvežiti strani o društvih,da bodo naslovi aktualnih predsednikov in ne ispred deset let...