1 Nazadnje urejal Pohorc (24.05.2013 22:56)

Tema: Moj predlog: nove lovrenške strani - za začetek

Verjetno so tudi najbolj nejeverne Tomaže, pa tudi nepoboljšljive optimiste, ki so bili še pripravljeni sodelovati z lovrenškimi uradnimi stranmi, minuli dogodki prepričali, da je takšno delovanje kilavo in ne prinaša nobenih rezultatov. To, kar je konec koncev  hotela občinska struktura, se že kaže v vsej razsežnosti; uničila je še eno, žal skoraj edino  sfero, kjer s(m)o  Lovrenčani še pokazali delček aktivnosti.  Sedaj, ko občinska oblast sama gospodari na svojih straneh, se stvari seveda odvijajo bolj počasi, po tistem zakonu inertne lenosti, počasnosti in brezidejnosti, ki je lasten vsem takšnim oblastnim strukturam.  Povsem se udejanja tista misel, ki si jo je nekoč kot geslo zapisal eden od uporabnikov tega foruma : Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne!

Tudi  v tej državi in v tej občini se moramo ljudje navaditi biti samostojni in znati narediti nekaj sami, brez odvisnosti od oblasti. Predvsem zato, ker znamo to bolje od oblasti. Močna in dobro organizirana civilna družba je vedno preteč pendrek, ki lahko udari vsak hip. Pa ne gre samo zato, da bi pretili, ampak se samoorganizirali in vzeli vajeti v svoje roke. Nikakor si ne smemo dovoliti, da bodo drugi odločali namesto nas! Dobra organizirana civilna družba se mora tudi poznati, se obveščati, pokazati svoje aktivnosti, združevati ljudi, deliti in kresati mnenja.

Ta naš ljubi lovrenški forum se je zasilno rešil mokrih sanj, ki jih sanja trenutni  vrh te občine. Vendar je to premalo .  Sedaj zgleda kot oskubljeni okostnjak, brez mesa, brez vsebine. Manjka nam slik, objav, poročil, reportaž, vabil, rezultatov tekem, pobud, esejev, pesmi, šal in vsega tega, kar dela in bi lahko delalo naša življenja za odtenek prijaznejša in bolj zanimiva.

Zato ni druge, kot da si naredimo svoje, naše, prave, pravcate internetne strani. Naredimo si paralovrenški portal! Zato je potrebna samo volja in delček samopožrtvovalnosti, aktivnosti, morda ekshibicionizma, predvsem pa zavedanja, da lahko vsakdo pritakne kamenček v tisto, kar bi lahko bil čudovit mozaik.

Sam, drugega nimam povedati, me pa zanima, kaj mislite o tem?

2

Re: Moj predlog: nove lovrenške strani - za začetek

Jaz sem zraven... idej sem od lani natresel že kar nekaj... predlagam nek uredniški odbor, ki bo bdel nad vsebino in odločitvami. K sodelovanju in možnosti prispevanja vsebin pa bi povabil vse od društev, posameznikov, podjetnikov... ne škodilo ne bi niti povezovanje z okoliškimi občinami in portali.

3 Nazadnje urejal Pohorc (25.05.2013 00:12)

Bodoči spletni portal si predstavljam predvsem kot časopis, ne kot viseči plakat, ki bo deset let visel v prazno. Si ga tudi ne predstavljam, da moremo biti ne vem koliko pametni, saj veste:  fotografije, kratek prispevek , reportaža, zanimivost, seveda pričakujemo tudi dolge moreče eseje (jaz od sebe samega) itd. 
Anžej se je že javil, to je po mojem odločilno!
Še kdo?
Rabimo tri ali ne vem koliko tistih, ki bodo fotografsko in neusmiljeno škljocali, kot securita, stasi, ozna.
Rabimo starejše dame, ki vse prej opazijo, kot mi sami …
Rabimo pisce od in pesmi...
Rabimo nergače, konstruktivne mislece ...
Rabimo , oh kaj vse ne rabimo wink

Toliko nas je pa še vedno v hlačah, da takšno spletno stran postavimo in pokažemo, kdo pravzaprav smo Lovrenčani!

No, če potrebujete nergača - sem to lahko komot jaz! wink  Se moram (pre)pogosto brzdati in grizit v jezik, da ne rečem "kakšne preveč."  smile

5

Vloga nergača bi lahko pripadla meni big_smile

Jaz osebno bi dal predlog, da bi se vsi istomisleči dobili na kakšni kavici in malo predebatirali stvari v živo.

6

radoljna je napisal:

No, če potrebujete nergača - sem to lahko komot jaz! wink  Se moram (pre)pogosto brzdati in grizit v jezik, da ne rečem "kakšne preveč."  smile

V poročilu Nadzornega odbora ne zgledaš ravno nergač, ampak nekdo, ki je jasno in glasno, po odlomkih in pravnih členih, napisal bolečo resnico!!! Pa še vedno z dokaj prizanesljivim tonom.
Radoljna, na ljudeh kot si ti, ta kraj obstane, ali pade!!!

7 Nazadnje urejal Pohorc (25.05.2013 01:31)

Rookoo je napisal:

Vloga nergača bi lahko pripadla meni big_smile

Jaz osebno bi dal predlog, da bi se vsi istomisleči dobili na kakšni kavici in malo predebatirali stvari v živo.

Tebe so sedaj napadle rime, ti si čisto v njih, GOTOF SI OD PESAMA, A OD RIMA wink

Spoštujem tvojo držo!

Bomo mi šli na kavico!!!

Zanimiva ideja, samo mislim, da takrat, ko je bila prva klepetalnica,,, v bistvu je bil kot nekak wall (ala kasneje facebook), je bila zadeva še najbolj zanimiva. Vsak je videl tekoče kaj kdo piše, od kje pošilja pozdrave..itd..ful bolj je bilo zanimivo kot pa to trolanje vsaj po svoje nekaj in total nepregledno. Za kaj konstruktivnega lahko računate tudi na mene.

LUKA

9

Na mail sem dobil (prostovoljno) ponudbo domačinke za lektoriranje vsebin novega portala.

Pa upam da ne bo to primarno nergaški in protiobčinski portal wink

10 Nazadnje urejal KRANJC (25.05.2013 11:38)

Lepo, da je ponovno oživela ideja o samostojnih spletnih straneh. Kot sem v preteklosti obljubil bom pripravljen sodelovati pri oblikovanju novih vsebin, predvsem na področju naravoslovja (agronomija, botanika, ekologija) in borilnih športov (tudi samoobrambe). Sigurno pa se najde še kak računalničar, ki bo Anžeju pomagal, v primeru da boš rabo pomoč.

Na zadnji seji OS sem županu postavil vprašanje v zvezi z zadnjimi dogodki (podaja kazenske ovadbe v imenu občine) okoli spletnih strani. Ko bom prejel odgovor, ga bom tukaj objavil skupaj z vprašanjem.

No, zaradi postavljenega vprašanja so se nekateri svetniki pričeli spraševati, če sem sploh lahko svetnik (tudi, če sem bil izvoljen) glede na moj sedanji poklic?! Moteče elemente je treba namreč eliminirati.

11

Portal bi bil neki začetek, če pa hočemo neke spremembe v kraju, pa mislim, da je potrebno iskati druge rešitve. Da naredimo svojo listo ali nekaj - se preveč ne spoznam na te zadeve sad Dokler bodo na občini določeni ljudje, lahko mi delamo nevem kake strani hočemo, ko ne bo sprememb. V Lovrencu je veliko ljudi, ki jih današnje stanje občine moti, vendar malo kdo upa povedat to na glas. Trd boj naš čaka, vendar imamo eno prednost, to pa je čista vest. Zvečer zaspimo mirno, ker vemo, da delamo in hočemo dobro.
Slovenija je potrebna sprememb, zakaj pa se nebi te spremembe začele v Lovrencu. Pa mogoče bodo ravno nam čez čas pisali hvalospeve, kako se je mali kraj, v osrčju pohorja, uprl proti okupatorju.

Prišel je čas, da sposobni onesposobijo nesposobne!!

12 Nazadnje urejal erik črnko (25.05.2013 14:02)

Se podpišem pod vse napisano...

Sem zraven!!!

Krajnc, žal mi je, da se ti to dogaja v občinskem svetu, ampak drugega ne moreš pričakovat, glede na to, da tvoja glava dostikrat odkima levo-desno in ne samo gor-dol.
Naslednje leto so volitve, pa da vidimo, če bo ena partija spet izvoljena. Očitno se svetniki ne zavedajo, kako so se vsedli na svetniški stolček.

13

Za kakršne koli spremembo je treba imeti alternativo. Če te ni, potem se ponavljajo bolj ali manj znane politične in druge preživele fraze, ki se nikoli ne uresničijo, udejanjijo. Naši in tuji politiki so celo prepričani, da se zgodovina ponavlja in da se vrti v krogih in da ljudje sami od sebe sledijo ciljem, ki jih zastavijo in ki naj bi jih dosegli. Priča smo vse splošni politični lenobi in njeni nekreativnosti. Politiki več ne berejo in razmišljajo s svojo glavo, pametjo in razumom, temveč le ponavljajo izpete in brez vsebinske fraze v upanju, da jih bodo ljudje sprejeli oz. da bodo ljudje z njimi potolaženi, problemi pa rešeni.  Ali pa spreminjajo predpise, misleč, da bodo s tem rešili vse težave. Pravni red na lokalnem in državnem nivoju  postaja vse bolj nepregleden, nerazumljiv in neučinkovit, ljudje pa zbegani, prestrašeni in potisnjeni na rob družbenega življenja. Od v ustavi zapisane ljudske oblasti so njim ostale le volitve. Na njih lahko vsake štiri leta izbirajo izmed znanih političnih obrazov, kateri njim bodo naslednja štiri leta grenili življenje. Spremembe si same po sebi ne sledijo tako kot sledi januarju februarju. Te so mogoče le in samo, če so jih ljudje sposobni, zmožni in voljni izpeljati. Da o njih razmišljajo, mislijo in da se ne vdajo, da vztrajajo in  da naredijo prehod iz zdajšnje skorumpirane države in družbe v boljše življenje. Tega pa žal za enkrat še ni na vidiku, ali pa se motim. A motiti se je človeško, napako priznati pa je junaštvo.

14

Vabljeni k soustvarjanju interaktivnega zemljevida, predstavitve Lovrenca:
Zemljevid

Vsakdo, ki bi želel pri dopolnjevanju vsebine (trgovine, športne zmogljivosti, znamenitosti..), mi naj pošlje e-mail na rok@rokos.si , da omogočim urejanje.

Zemljevid se potem lahko pripne na spletno mesto in služi kot odskočna deska obiskovalcem kraja / spletnega mesta. Tako kot imajo narejeno pri občini Mirna: www.mirna.si