1 Nazadnje urejal Hanza (27.11.2008 17:09)

Tema: Preventivna dezinfekcija

Pravkar sem videl obvestilo, da se bo od danes do nedelje izvajala "preventivna dezinfekcija vode".
A ni to po domače povedano kloriranje? Imam občutek da se nekaj prikriva, ker se take stvari ne delajo "preventivno" ampak kadar je v vodovodnem sistemu povišana prisotnost bakterij. Bi pričakoval od upravljavca vodovodnega omrežja natančnejše pojasnilo. V zadnjem skeniranem poročilu 17.11.2008 v šoli o analizi pitne vode sicer piše da gre za malenkost povečano prisotnost Koliformnih bakterij a da je voda kljub temu zdravstveno neoporečna. Zakaj je potrebno zaradi tega zaklorirati celi Lovrenc???

2

Re: Preventivna dezinfekcija

Jaz nism še nič nažmohal smile Pa vsak dan v MB pijem vodo iz pipe in vem koka je klorirana vada.
Saj veš: preventiva je boljši kot kurativa wink

3

Verjetno gre za jesensko preventivno dezinfekcijo. Morda so čistili zajetje...

4

Če se podrobno pogleda skenirane analize (http://www.lovrenc.si/?nStran=vsebina&mid=106) se vidi, da je bila zaznana ena sama koliformna bakterija. In to skoraj zagotovo zaradi gradbenih del v okolici šole. Mislim da je v začetku tega tedna bil v šoli vzet še en vzorec, ki ni kazal poslabšanja.
Mislim da na občini kar zgledno skrbijo za obveščanje in če bi kaj skušali zamolčati, potem ne bi dali javnega obvestila...

5

Ko je zaj z nošo vado vsoki mesnc ena dezinfekcija. Vam rečem teorija zarote da bi nam žiher rekli da je noša vada zanič in maremo kupit mariborske kloake ze ko bomo vodovod kapoli na Ruto!

6

Danes ob 9.30 na radio Maribor govora o preskrbi vode, kar fejst je bilo namignjeno,
da bi naj tudi v Lovrencu bojda imeli tudi vodo iz mariborskega vodovoda.Župan je
"nekoč" trdil drugače.

7

Arhivski posnetek omenjene oddaje "Radijska tribuna" najdete na http://www.rtvslo.si/mojavdio/radiomari … 2011/7921/ a je le proti koncu (25. minuta) omenjena investicija v Lovrencu, ki pa je vsaj jaz ne razumem kot namig za oskrbo celotnega Lovrenca temveč kot je zapisano v javnem razpisu, da gre za vodovod za Ruto in Činžat.

Rezultati analiz pitnih vod pa se redno objavljajo na http://www.lovrenc.si/vsebina/podrocja- … i-vodovod/.

8

Zopet nam onesnažujejo vodo s klorom. Zaradi neugodnih vremenskih razmer? Pa kdo nas ima za norca. Mogoče moderatorji na radiju ? Če v vročini niso bile vremenske razmere neugodne potem ne vem, kaj so nas učili v šoli o razmnoževanju bakterij!
Pa kje je, kaj objavljen na internetni strani občine?

9

Meni se zdi, da bo vedno več tega, da bodo lahko imeli izgovor, da nas priključijo na Mariborski vododovod, ker bo tista voda "boljša". Drugega razloga ne vidim zakaj se bo delal ta vodovod v Lovrenc. Naš vodovod pa menda ni komu v interesu obnavljati. Ali se motim?

10

Pol pa bodo lahko navijali cene vode?

11

Ja tisto pa itak. Bomo pač namesto čiste pohorske vode, pili dravsko svinjarijo.

12

Grem tankat na Kasjakovo rampo samo še flaše vzamem wink

13

Z nekoliko zamude objavljeno obvestilo občine:

http://www.lovrenc.si/novice/

14

Ima kdo kakšne nove informacije kako je zdaj s tem vodovodom? Da se ne bomo pol vsi naenkrat čudili, ko nam bo dravska voda pritekla iz pipe... Naša zajetja bodo deležna manjše obnove šele leta 2015 (tako piše v proračunu).

Nekdo bo še fajn zaslužil na račun te vode. Nekateri pa vrjetno so že. Mi bomo pa drago plačevali pol to vse skupaj.

Vglavnem, meni ne bo nihče govoril, da tu sredi pohorja ni dovolj vode. Vode je praktično neomejeno!

15

To da bo nekdo prav gotovo dobro sluzil na racun te vode mislim, da je vsem kristalno jasno. Kako da so v to pristali na obcini je zame prava skrivnost. Verjetno so jih tako uspesno prepricali podjetniki, kot ze v drugih "odlicnih" podvigih.

Tako kot si zapisal Rookoo toliko vode kot je premore to hribovje v okolici Lovrenca, ze skoraj tezko najdes. Ampak izgleda kot da je za Lovrenc zanimivo vso vodo dati v cevi. Radoljna je bila zacetek, nato pa verjetno pride do tega da bodo ostali vodni izviri sli v kaksne privat roke, takrat se bo najverjetneje brez tezav povecalo ta zajetja in obnovilo, Lovrencani pa bodo fino drago placevali vodo.
Ce jim bo uspelo da bi vodo iz MB vodovoda pili Lovrencani ostalo pa spravijo v plastenke so pa tako ali tako zmagali na celi crti. Dvojni zasluzek. Za koga bo to zmaga bo pa najbrz potrebno pocakati.   Verjetno se bo pa kdo potem trkal po prsih, da je v obcino pripeljal 10 delovnih mest v polnilnici.
Zmeraj upam do zadnjega, da so moji zapisi povsem zgresena videnja prihodnosti.