Re: Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .......................... na vrhu RDEČEGA BREGA ..........................

Pavlejevo nekoč, sedaj je vse bolj poravnano - prva sl. okoli l. 1960 druga l. 2014
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .......................... na vrhu RDEČEGA BREGA ..........................

Pavlejevo nekoč, sedaj je vse bolj poravnano - prva sl. okoli l. 1960 druga l. 2014
VČOSIH ........................... NA ŠOLSKEM VRTU .........................

gospodinjski pouk generacije letnik 1946/47 - zadaj se lepo vidi stari " DIDLDAJC "
VČOSIH ............ SEKUTURE , NEHRU in HAJLE SELASI ..........................

taka umetna imena so imeli prvi trije z leve(na sliki so takratni osmošolci) -desno že gradnja takrat novega šolskega igrišča ......slika iz leta 1962.

Ideja za naše ceste.
Da bom malo prispevala k skorajšnjemu pol milijontemu ogledu.
Bravo Maxi ;-)
VČOSIH ............še o na vrhu Rdečega brega - PAVLEJEVO ..................

to sliko mi je danes poslal Ivan S. Pavlejevo iz leta.1992 katero je sam posnel
to pa še jaz dodam , kar je še ostalo
VČOSIH ...................... ŠOLSKO IGRIŠČE ....................

je bilo na levi strani proti šoli iz smeri križne cerkve( sedaj sadovnjak) -leta ?
VČOSIH ......................... v ŠOLSKEM PARKU .......................

so bile veselice - samo brez " lauženkov pa ni šlo "
VČOSIH ............... v ŠOLSKEM PARKU .......................

brez " pujčeka pa ni šlo " - zadnja veselica v šolskem parku leta 1979
VČOSIH .................... POGLED NA ŠOLO IZ PARKA .................

šolo narisal učitelj A. Lorber v osemdesetih letih
Načrt pritličja osnovne šole. Narisal šolski upravitelj Stanko Lavrič leta 1929. Glavni vhod iz parka, na levi strani učiteljsko stanovanje, na desni učilnici za 5. in 6. razred. Šola je bila takrat šestrazredna. Več v enem od prihodnjih člankov.

........................... za VELIKO NOČ ...............

križ v Štambergu ( v Slepnici) -med slikama je razlike dobrega pol stoletja, sedaj videne hiše in drevo za križem
VČOSIH ........................ pa ZAJ ............................

več se vidi

skoraj ............

lepše ?
VČOSIH ........................... pa " ZAJ "...................................

med slikama je razlike 110 let

te slike pa se bosta razveselili dve v Švici, tukaj je" jojina" domačija - prva slika je iz njune mladosti l. 1950 druga pa sedaj slikana jeseni 2013

razlika med slikama -prva je bila poslana l.29.9.1910 druga pa iz jeseni l. 2013

tukaj je razlike dobrih šestdeset let
Pa smo prekoračili pol milijona .............
Vreme pa še vedno aprilsko. Malo za hec:

TUDI JAZ IMAM SVOJO PETLETKO - PET LET JE ŽE OD TEGA, KAR SEM ZAČEL OBJAVLATI NA MOJEM FORUMU » VČOSIH JE BLO PA TAK«. VESEL SEM, DA SI JE TO OGLEDALO 500 000 OBISKOVALCEV.

ta slika pa je iz prve peto-letke po drugi vojni, letnica je znana, 1950
VČOSIH ............................ pa " ZAJ " ...................................

slikano z istega mesta samo dobrih osemdeset let razlike -drevesa so porasla in tudi" Kujnskega britofa" še ni bilo.
Od kod je to slikano, s katerega od Groblskih travnikov?
VČOSIH ....................... pa " ZAJ " ..............................

Anžej slikal sem z gornjega travnika (blizu hoh štanta)decembra 2013 s telefonom, za obe sem označil z piko

drevesa so že zakrila del pogleda na gornji trg-razlika med sl. je dobrih petdeset l.
VČOSIH .......................... na RUŠTU ..................

domači mojstri, brez " lauženkov" pa ni šlo
Maxi, ta druga slika je tudi v nasem domacem arhivu, a morda veste, kje je bilo to?
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....