21

Re: Jezernikovi dnevi 2014

Standard za voditelja zaključne prireditve je postavljen. Naslednje leto bo organizator imel eno denarno postavko več. Vendar, kam to pelje? Kdo si upa reči nekomu:"Ne, tvoje delo pa si ne zasluži honorarja." Kdo bo določil standard, kateri voditelj/scenarist/organizator si zasluži honorar, kateri pa ne. Ne gre za kritiko, samo prosim za resni razmislek.
Oskar, vem da boš prireditev izpeljal profesionalno. Ne jemlji te debate osebno. Gre za kateregakoli Oskarja, ki bi sedaj bil na tej poziciji. Vsaj debata teče odprto in korektno. Jaz sem za mnenje o svojem nastopu zvedela čisto slučajno in to nekaj tednov po zaključku Jezernikovih dnevov. Pa bi raje videla, da so me racefrali na klepetalnici. Ali pa me pocukali za rokav in osebno povedali.
Kaj naj ti rečem, kot pa vso srečo in uživaj za sebe, potem bomo uživali tudi mi.

22

Nisem te mislila zaključit, samo istočasno sva sedela pred računalnikom.

23

Fantje in dekleta, zdi se mi, da vas je povsem prevzel tisti razkrajajoči duh, ki ga že od rimskih časov naprej povzemamo z geslom: »Divide et impera« (Deli in vladaj).

Prepirate so o piškavih, za umetnika še zelo obdavčenih 200 evrov. Merite načela, principe in vrednote! Spet so vas uspeli skregati. Seveda z denarjem, ki je družbeni! Vsi imate po svoje prav, srce mi bolj vleče na stran »prostovoljcev«, »volonterjev« itd. Čeprav nič ne rečem, da nima umetnik povsem prav.

Ampak dokončna rešitev je povsem nova občinska oblast, transparentno delovanje, kjer bo vsak račun pojasnjen in opravičen. Sedaj pa je to res narejeno zelo selektivno: nekateri si zaslužijo honorar, drugi spet ne! Kriva je oblast, ki na takšen način deli piškote. Predstavljam si, da je veliko vas užaljenih in notranje ponižanih, drugi pa, ki dobite teh nekaj fičnikov, pa ste spet začudeni, zakaj takšna gonja proti vam! Transparentnost! Povsem čisti računi!

Ne bom peljal moralke o tem, da je »prostovoljno delo« … Vprašajte gasilce, ali pa člane Rdečega križa, prostovoljce (vedno je to neplačano delo!) in še veliko drugih! Zaradi notranjega veselja, ker mi to Veliko pomeni! Ker sem človek in po naravi dober!!!
Skakanje v zrak, zaradi tega, ker se je nekomu plačalo, meni pa ne, veliko pove o »prostovoljstvu«! Zato vas prosim, nikar ne prodajajte poceni vsega tega, kar ste zastonj naredili in ste še pripravljeni narediti! To je samo vaša vest, tega pa se ne da kupiti v Interšparu!

Oskar, vse čestitke, za odlično vodenje zaključne prireditve. Danes slišim same pohvale big_smile
Tvojih 500 evrov honorarja je pa itak 3x premala cena. Vedno se vse 'suče' okrog denarja... Denarja očitno je več kot dovolj. Za izvedbo J.D. naj bi bilo več kot 20 000 evrov + 4000 samo za zaključno prireditev.
Razumem pa frustracijo Mihe.
Miha je bil premalo konkreten, pa bi jaz nadaljeval....
Profesionalizem se mi gremo že vsa leta, od nastopa županovanja J. Manfrede, ki si je izbral svojo ekipo.
Pa kar poimensko povem, da g. Podšupan Borut Cotič prejema mesečno cca. 520evrov neto za vodenje Odbora za prireditve ali včasih tudi imenovanega Odbor za pripravo prazničnih dni.
Kako podšupan vodi ta odbor že ptički čivkajo. Stvari organizira preko sms sporočil in E-mailov. Kar je v odboru dogovorjeno on presliši in izvaja svoje veleumne poteze. In na vsaki zaključni prireditvi se ga izpostavlja, se mu zahvaljuje, pojemo mu slavospeve in delimo nagrade za uspešno vodenje tega odbora in ga okitimo z delom nekoga drugega. Res ne vem, kaj bi Lovrenc brez vas!
Dokler bo v Lovrencu vodil kulturne zadeve nekulturen človek, se ne bo nič spremenilo. Nekulturen se sliši ostro ampak mene so starši, stari starši... učili, da je vljudno pozdravit, če srečaš človeka v takem malem kraju kot je Lovrenc, če te pa ta pozdravi pa je absolutno nesprejemljivo, da ne odzdraviš. S tem se pokaže osnovna človekova kultura, ki pa je vam g. Podšupan, tuja!!!
G. Podšupan tudi seje neresnice in zavaja ljudi na Občini Lovrenc. In da pojasnim...
Pred parimi meseci smo se prijatelji, prostovolci, aktivisti, ljubitelji kulture, glasbe in umetnosti nasploh odločili, da se organiziramo in ustanovili smo MU-KLUB KREATIVA. Po uspešni registraciji na UP Ruše smo podali vlogo na O.L. za pridobitev sredstev za izpeljavo Muzikarijade. Vaš komentar na to je bil:
Citiram: Kaj boš dajal denar ljudem, ki so se organizirali, da bodo nastopali politično zoper tebe!
Te besede je potrdil tudi sam Župan.
Tukaj se pa moj molk na klepetalnici prekine!!!
G. Podšupan, naj vam pojasnim, da v samem Logu kluba ne obstoja beseda politika!!! MLADINSKO UMETNIŠKI KLUB KREATIVA je organiziran zato, da se ognemo vašim nazadnjaškim pogledom na kulturo in organizacijo le te v našem kraju. V 21ih letih J.D. aktivno sodelujem 21. na vsaj eni prireditvi. Tudi če bi mi bil ponujen honorar, bi se ga brez razmišljanja odpovedal. Sodelujem izključno prostovoljno in kot aktivist. Vi pa kot 'tatamata'.

G. Župan, apeliram na vas, da nemudoma razrešite podšupana vseh obveznosti in dolžnosti! Razumem, da vi ne morete vedet za vsako malenkost, ki se izvaja v tem odboru in da berete samo poročila. Ni vse zlato, kar se sveti! Ta denar, ki ga namenjate podšupanu pa raje razdelite članom odbora, ki so vsa ta leta kreativni, polni elana in idej ampak vse prileti v en zid, ki se ga kliče 'Predsednik odbora'. To velja tudi za nekatere bivše člane, ki so pač obupali.

Pa da zaključim, kjer sem začel... big_smile
Oskar Kranjc ni samo prvi kulturnik na vasi... je tudi prostovoljec in aktivist. S prve roke povem, da je za izvedbo Muzikarijade fizično 'rabotal' , z rokami postavljal oder, čistil šotor itd...
Polda-ti si pravi ded big_smile

Lep Kulturni in glasbeni pozdrav vsem klepetuljam na Lovrenčanu.si
Erč

In agonija se nadaljuje!

http://lovrenc.si/images/obvestilo_%C5%BEupana0001.pdf

G. Župan, mislim da ste z izjavo, da je moj citat neresničen povedali o sebi vse!!!
Upam, da vas vaša 'transparentnost' po volitvah odpihne iz 'lederzica' in z njo tudi podžupana. Skratka-moj glas gre drugemu kandidatu!
Kdor se zadni smeje, se naslajše smeje!!!

26

Jezernikovi dnevi so za nami. Izpeljani so bili odlično, to je potrebno poudarit in pohvalit vse, ki so se za to prizadevali. To je projekt v kraju, v katerega so vpeti mnogi in se nekako vsak čuti del tega, ne glede na to ali sodeluje aktivno ali je samo opazovalec. In vsak med nami ima svoj pogled na dogajanje. Veliko sem premišljevala o dogodkih, ki so za nami, pripetljajih takšnih in drugačnih, zapisanih besedah. Priznam, v tem času sem imela opravka z lastno jezo. Lastno jezo, ki mi ne dovoli povedati stvari korektno, z jezo na samo sebe, ker si včasih nisem sposobna postaviti ceno, drugi pa to znajo in z občutkom, da je moj prav edini prav. Vendar ne obžalujem za nobeno izrečeno besedo in čustvom, zavedam pa se, da iz tega moram narediti korak naprej kot oseba. Trudim se po svoje. Tudi na vas sem bila jezna župan, najrajši bi vas zradirala. Potem ste pa stali pred menoj na predstavitvi knjige "Slovarček osirotelih besed" in sem na mesto lastne jeze začutila vaš strah. Stisko človeka, ki si je obul prevelike čevlje. Opletali ste z besedami, vendar ste povedali po svoje in to sem lahko začutila. In kakorkoli je zvenelo, je bilo vaše in nisem mogla biti jezna na vas, ker sem vas začutila skozi besede. Vas osebno. In ker sem začutila vaš strah, razumem tudi zakaj večkrat odreagirate nespametno in jezno. To je vaš obrambni mehanizem. Večkrat sem že rekla, da če bi imela ambicije kandidirat za županjo, bi vas imela v svojem timu. Drugi me čudno gledajo, sama pa vem, da bi na pravem položaju lahko bili zelo koristni. Žal ste sedaj na napačni poziciji, ki ji trenutno niste dorasli. Ne zaupate vase in dovolite, da vas vodijo drugi ljudje. Za vami stoji oseba, ki ima sama težave s sprejemanjem sebe. Sicer sposobna, vendar se sama tega ne zaveda in ji je lažje biti aktivna iz ozadja. Bi pa vidva bila boljši tim, če bi zamenjala pozicije. In tako kot me je na prireditvi doseglo vaše sporočilo skozi vaše besede, tako sedaj ostajam zmedena, ker vas skozi objavo na spletni strani ne morem začutit. Je kot slabo sinhronizirana reklama za pralni prašek, ko se slika in zvok ne ujemata. Ne počnite več tega, od srca vam svetujem. Napišite tisto kar čutite VI, z vašimi besedami. Le takrat bodo besede našle pravo pot in ljudje bodo začutili, kaj bi jim radi povedali. Tekst je lahko odlično napisan, pa ne bo imel veljave, če se bo z njim postavljala druga oseba.
Župan kot predstavnik Lovrenčanov je ogledalo nas vseh. Vseh naših strahov , frustracij in jeze. Da se bo na tej poziciji kaj spremenilo ,ima vsak med nami kaj opravit pri sebi. Imejmo v mislih, da imamo opravka z lastnim odsevom.  Jaz sem že začela. Ker mi tak odsev ni več všečen.

27 Nazadnje urejal Pohorc (06.09.2014 11:23)

Še zasmilil bi se mi.

Ampak sedaj gre zares!

Ni milosti! V imenu Lovrenca, mojega domačega kraja!

28

Meni se naš kraj smili, župan se mi nikakor ne smili... Mi se njemu tud nismo, ko nam je delil ovadbe in nas preganjal iz klepetalnice. Pa tudi mi je vseeno, če ni sam odločal o vsem in so drugi manipulirali z njim. Sam si je kriv, da je prišlo do tega. Lahko bi rekel "stricem iz ozadja", da to ni prav, da se tako ne dela. On je tisti, ki bi naj imel glavno besedo in bi naj delal v dobro ljudi. Ne zdaj delat nekega mučenika iz njega. Štiri leta je imel je priložnost, da bi se izkazal, pa je ni izkoristil. No, to je vsaj moje mnenje. Lahko da imajo (imate) ostali ljudje drugačno mnenje - to bodo pa tudi pokazale volitve.

Kot sem že v svoji "odi županu" dejal: "Joško, če ti je mar za naš kraj, drugemu kandidatu glas daj". Lovrenc ti bo hvaležen za to.